ITU/BOGAZICI/ALMANYA

en sonda yazdım ben olsam amacım almanya olsa tau ya gider en hızlı şekilde almancayı halledip kış döneminden önce başvurudum ki bende o şekilde yapacağım isteyince almanca öğrenmek çok zor değil otobüste okula gidip gelirken ve günde 1 saat ayırarak almanca B1 e kadar gelmiştim o yüzden tau de 1 dönem içinde tüm c 1 e geleceğimi düşünüyorum en azından sınavdan geçebililecek kadar almanca öğrenirim sonuç olarak ilgiye isteğe ve yeteneğe bakıyor en azından hiç almanca bilmiyorsa tau de bir yıl içinde almancayı halledebilir ama belge almayı geciktirince üni başvurularınına geç kalındığını duymuştum siz almanyadamı okuyorsunuz
Tau da ogrenirsiniz merak etmeyin. Benim arkadasim bu 1 sene de ogrendi b2 sinavini okulda gecti simdi TestDaf a girecekti. Almanya da okunur ancak benim korkum akademik dil ile ogrendiginiz dil ayni degil hatta o c1 diplomasi ile gercek c1 de ayni degil. Ben a2 ve b1 de kursa gitmistim. Alamanci hocamiz oyle derdi benim icin c1 olmazsiniz c1 sinavini gecmekle. Ingilizce evet TU universitelrinde mevcut degil ama gene Orta duzey unilerde mevcut. Almanya da uni zor. Ve atilma ihtimali de var. Ona gore calisip orada alistirma yapmak lazim yoksa derste sadece hocsnin ne dedigini anlamaya calisirsiniz.

Tau da ogrenirsiniz merak etmeyin. Benim arkadasim bu 1 sene de ogrendi b2 sinavini okulda gecti simdi TestDaf a girecekti. Almanya da okunur ancak benim korkum akademik dil ile ogrendiginiz dil ayni degil hatta o c1 diplomasi ile gercek c1 de ayni degil. Ben a2 ve b1 de kursa gitmistim. Alamanci hocamiz oyle derdi benim icin c1 olmazsiniz c1 sinavini gecmekle. Ingilizce evet TU universitelrinde mevcut degil ama gene Orta duzey unilerde mevcut. Almanya da uni zor. Ve atilma ihtimali de var. Ona gore calisip orada alistirma yapmak lazim yoksa derste sadece hocsnin ne dedigini anlamaya calisirsiniz.
en azından ilk senelerde adapte olabilmek için işlenecek derslerin temelleri türkçede olsa bilinmeli iyi almanca olmalı ve para yerleşim vs sorunları da olmamalı yoksa muhtemelen ilk sene sadece kayıp ile geçecektir ve en önemlisi sadece yurt dışı olduğu için gidilmemeli Almanyanın yapısını dilini kültürünü sevmelisiniz uyum sağlamalısınız yoksa paranız ve vaktiniz boşuna gidebiliri ve üniden atılabilirsiniz

tam anlamadim. Ama soyle diyeyim. Almancam bi miktar var 1 seneden fazla kursa gittim ama pek calisamadim. Almanya'da dedigim gibi akrabalarim var, gittim ve gordum de Almanya'yi. Ingilizce konusunda da sorun yok tandigim suan Berlin'de Almancasi yok Ingilizce ve Turkce ile idare ediyor Tesla'da calisiyor.

Geri