- Reaksiyon skoru
- 1,054
ODTU Pc Muh için okul birinciliği kontenjanını deneyebilirsin
yani benim konuşmam yanlış olabilir.Arkadaslar YKS'de 1592. oldum ayni zamanda okul birinciligim de var. Bilgisayar muh. istiyorum. Onumde 3 secenek var:
1) ITU'de baslamak ve kendi kendime Almanca ogrenmek ve Almanya"ya gitmek veya duruma gore burda kalmak.
2) Turk-Alman' a gitmek Almanca ogrenip direk Almanya'ya gitmek. (hazirliktan sonra {kabul alan ark var orada})
3) Bogazici yazmak (son secenek cunku tutup tutmayacagi daha muglak, gecen sene okul birinciligi ile giren son kisi 1700lerde)
ne oneririsiniz. Arkadaslar ve ailem oncelikli ama genelinde fikrini merak ettim.
Yurt sikintisi varmis bir arkadasim gecen sene girdi, apart varmis ama herkese cikmiyormus.Lisansı burada okuyup sonrası için almanya düşünebilir
En son Türk almanda yurt sıkıntısı vardı hala devam ediyor mu öğren öğrenci toplulukları aktif mi öğren ünide olay akranlarından öğrenmek
mühendislikte
İTU>BOUN
Cevabiniz icin tesekkurler. Almanya deme sebebim tanidiklarim cok fazla ve yardimci olabilecek insanlar fazla, Amerika direk kendim istemiyorum (cok uzak) ekstra olarak en son yazdigim gibi arkadaslarim, yurt disina ogrenci yollayan bir tanidigim ve en son ailemle konusacagim.yani benim konuşmam yanlış olabilir.
Almanya ile kısıtlama kendini o kadar fazla ülke var biraz yabancı kalmak gerekiyor bence.
Kendini bulman için daha faydalı olacaktır.
ve tavsiyem forumda aramayın bunun cevabını bu yollardan geçmiş insanları bulun.
ve lütfen ne üstüne gideceğinizi seçin üniversite kısmı bana daha basit geliyor.
3 şık da sizi üzmez ama istemediğiniz yollara düşerseniz bu kurumların tam verimini alamazsınız.
kısacana derman burada değil ki tavsiye de etmem fazla size.
Benim de haddime değil belki.
Kral boun gelmez demişsin de endüstri falan da yazabilin.Arkadaslar YKS'de 1592. oldum ayni zamanda okul birinciligim de var. Bilgisayar muh. istiyorum. Onumde 3 secenek var:
1) ITU'de baslamak ve kendi kendime Almanca ogrenmek ve Almanya"ya gitmek veya duruma gore burda kalmak.
2) Turk-Alman' a gitmek Almanca ogrenip direk Almanya'ya gitmek. (hazirliktan sonra {kabul alan ark var orada})
3) Bogazici yazmak (son secenek cunku tutup tutmayacagi daha muglak, gecen sene okul birinciligi ile giren son kisi 1700lerde)
ne oneririsiniz. Arkadaslar ve ailem oncelikli ama genelinde fikrini merak ettim.
Hocam aslinda genel olarak devlet unilerini cok istemiom ondan Almanya aklimda.Kral boun gelmez demişsin de endüstri falan da yazabilin.
Bilgisayarda uzmanlaşabilin
HEm uzak bölümler değiller. Hem de endüstri hafif bölüm bayağı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ama mesela elektronik seçersen adamın imanını gevretir.
Bi de yatay geçişi araştır. Garanti olsun diye Türkiey'de kalıp sonra üniversite değiştirsen de olur depiştirmeye izin veriyorlarsa.
Bi de almanya ya git biraz yaşa. Beğenecen mi?
hani üniv tavsiyesinde gidin görün bi denir ya. Siz de öyle yapın bence
Hayırlısı olsun kral.Hocam aslinda genel olarak devlet unilerini cok istemiom ondan Almanya aklimda.
Almanyaya gitmeyi kafaya koyduysan Tau hazırlık en mantıklısı bence 1 senede adam gibi çalışmaya rağmen TestDaf 16+ almak zor.Hocam aslinda genel olarak devlet unilerini cok istemiom ondan Almanya aklimda.
Tau dusunuyordum ama Almanya da Ing. okuma dusuncem var ing. daha kolay geliyor. Tauyu gene yazacagim bakalim (biraz daha alta).Almanyaya gitmeyi kafaya koyduysan Tau hazırlık en mantıklısı bence 1 senede adam gibi çalışmaya rağmen TestDaf 16+ almak zor.
Tau'de hala yurt sıkıntısı var yurt inşaatı bitmeye yakın duruyordu ama yurdu açarlar mı bilinmez
Ayrıca okul konum olarak her yere yaklaşık 1.30 saat uzaklıkta yazacaksan bunu da bil
Bir de geleceksen kanka hazırlık ne ya ben gezer tozar eğlenirim diyorsan gelme ne üni ortamı var ne almanca öğrenmekten geriye kalan bir vakit belki a1 a2 kurlarında gezersin ama sonrasında ciddi çalışmak gerekiyor
Ayrıca aachen Berlin teknik gibi üniler bizim buradakileri solluyor eğitim olarak sadece oradaki eğitimin buradaki eğitimden daha zor olduğunu da bilmen lazım.
Tau'de 1 sene okuyup ders saydırarak gidenler de var tabii ki sana kalmış
Almanyada ing okumak sacma geliyor ama sen bilirsin, eğer ingilizcen varsa hollandada bilindik üniversitelerin alm şartlarına bakabilirsin ceng ve cscience konusunda hollanda ünileri genelde diğer seçeneklere kıyasla daha iyi oluyorTau dusunuyordum ama Almanya da Ing. okuma dusuncem var ing. daha kolay geliyor. Tauyu gene yazacagim bakalim (biraz daha alta).
Hollanda'da ev sıkıntısı çok değil mi?Ona çok para gider.Almanyada ing okumak sacma geliyor ama sen bilirsin, eğer ingilizcen varsa hollandada bilindik üniversitelerin alm şartlarına bakabilirsin ceng ve cscience konusunda hollanda ünileri genelde diğer seçeneklere kıyasla daha iyi oluyor
(istisnalar kaideyi bozmaz bana gelip ceng'de Berlin dünya xx. si hollandada daha iyisi yok demeyin)