İyi laptop düşük fps ?

Reaksiyon skoru
16
Beyler laptop aldım yeni. 2. El ama baya temiz 3 yıl garantili. Youtube da baktığım incelemelerde hep iyi fps değerleri alıyorlardı ama ben alamıyorum. Assetto corsa 30 fps alıyorum. Yardımcı olur musunuz ?
Model : Asus Tuf Gaming FX505GD
İşlemci : i5 8600h
Ram : 8 gb
Ekran kartı : Gtx 1050 ve harici ekran kartı var.
Oyunları geforce experience den açıyorum. Hani harici ekran kartla oynatmaz diye düşünüyorum. Lütfen yardımcı olun.

Ramini yapabilirsen 16'ya çıkar bide geforce experienceden açmana gerek yok. Bu olay oynadığın oyuna bağlı. Şöyle anlatayım ; Mesela düşük sistem gereksinimli bir oyun oynuyorsun o oyunda pc ekran kartını kullanmaz ama yüksek sistem gereksinimli bir oyuna girdinmi harici ekran kartın otomatikmen devreye girer.

Ramini yapabilirsen 16'ya çıkar bide geforce experienceden açmana gerek yok. Bu olay oynadığın oyuna bağlı. Şöyle anlatayım ; Mesela düşük sistem gereksinimli bir oyun oynuyorsun o oyunda PC ekran kartını kullanmaz ama yüksek sistem gereksinimli bir oyuna girdinmi harici ekran kartın otomatikmen devreye girer.
Ne yapmam gerekiyor şimdi?

Oyunlarda onboard ekran sürücüsünü kullanıyor olabilir. Nvidia denetim masasından onu GTX 1050 olarak değiştir.
Nvidia experienceden Ekran kartını sürücüsünün güncel olduğundan emin ol.
Diğer bilgisayar donanımlarının sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
Güç ayarlarına gir bilgisayarı Performans moduna al. (Muhtemelen dengeli moddadir)
Bunları dene cevap yaz.

Ikinci el aldığınızda formatlanmamışsa bi format atmayı deneyin. Belki sistemi meşgul eden programlar vardır.

harddiskin değiştir yada ssdi al onun yerine ben ssd aldım çözüldü sorunum

GTX 1050 ekran kartı harici ekran kartıdır. Sanırım şuan siz dahili ekran kartı ile kullanıyorsunuz.

win 10 Ayarlar>Sistem>Monitör>Grafik Ayarları sekmesine gel istediğin oyunu kurulu olduğu dosyadan seç daha sonra alt tarafta oyunun logosu belirecek seçenekler de ve yüksek performans ile ayarla böylece seçtiğin oyun düşük sistem gerektiren bir oyun olsa da gtx1050 ile oynarsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,196,973
Üyeler
190,130
Son üye
TrEmre
Geri