James Donkey 240gb ssd %80 performans

Reaksiyon skoru
2
Merhaba incehesaptan almış olduğum James Donkey 240gb lık ssd bugün elime geldi temiz bir şekilde windows 10 kurulumunu yaptım hdd sentinelden baktığımda şöyle bir metin ile karşılaştım

SSD'nin TRIM özelliği desteklenir, ancak devre dışı bırakılır. Performansı artırmak için işletim sistemini, disk denetleyicisini veya sürücüsünü yükseltmeniz önerilir.

anakartım sata 2 olduğundan dolayı öyle gözüktüğünü düşünüyorum ürün arızalımı yoksa sata 2 olduğundan dolayımı böyle beni aydınlatırsanız sevinirim.

anakart modelim ECS MCP61M-M3

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    44.8 KB · Hit: 93
Merhaba incehesaptan almış olduğum James Donkey 240gb lık ssd bugün elime geldi temiz bir şekilde windows 10 kurulumunu yaptım HDD sentinelden baktığımda şöyle bir metin ile karşılaştım

SSD'nin TRIM özelliği desteklenir, ancak devre dışı bırakılır. Performansı artırmak için işletim sistemini, disk denetleyicisini veya sürücüsünü yükseltmeniz önerilir.

anakartım sata 2 olduğundan dolayı öyle gözüktüğünü düşünüyorum ürün arızalımı yoksa sata 2 olduğundan dolayımı böyle beni aydınlatırsanız sevinirim.

CMD'yi yönetici olarak aç, bu kodu yaz:
fsutil behavioir query disabledeletenotify
Eğer çıkan sonuç "1" ise TRIM devre dışı idir.
Etkinleştirmek için bunu yaz:
fsutil behavior set disabledeletenotify 0

Merhaba incehesaptan almış olduğum James Donkey 240gb lık ssd bugün elime geldi temiz bir şekilde windows 10 kurulumunu yaptım HDD sentinelden baktığımda şöyle bir metin ile karşılaştım

Konuyla alakasız ama bu testi nereden yaptın link atar mısın?

dediğini yaptığımda 0 yazıyor
"0" ise zaten TRIM özelliği aktif idir, sıkıntı yok.
Başlat kısmına "diskpart" yazın ve çıkan şeyi açın.
Açılan ekrana list disk yazın ve ekran görüntüsü atın.

Ekler

• da.PNG
    da.PNG
    12.3 KB · Hit: 90
Disk GPT olarak biçimlendirilmemiş, bu yüzden olabilir. Bu hatayı MBR disklerde bir kere daha görmüştüm galiba.
Anakart SATA II destekliyor demişsiniz, sanırım eski bir sistem. Sanırım UEFI desteklemiyor, o yüzden Legacy kurdunuz.
Sisteminiz nedir? Neden böyle olduğunu anlamadım, SSD'ye taktığınız kabloların tam takılı olduğuna emin olun.

Disk GPT olarak biçimlendirilmemiş, bu yüzden olabilir. Bu hatayı MBR disklerde bir kere daha görmüştüm galiba.
Anakart SATA II destekliyor demişsiniz, sanırım eski bir sistem. Sanırım UEFI desteklemiyor, o yüzden Legacy kurdunuz.
Sisteminiz nedir? Neden böyle olduğunu anlamadım, SSD'ye taktığınız kabloların tam takılı olduğuna emin olun.
o zaman her şeyi en başından anlatayim ben ssd yi sipariş verdiğimde bundan daha iyi bir sistemim vardı başıma gelen kötü bir olaydan dolayı aldığım ssdyi başka bir sistemde kullanmak zorunda kaldım bozulan sistemimde asus m5a99xevo uefi anakartım vardı fx 8120 ile kullanıyordum anakart arıza yapınca bu sisteme geçmek zorunda kaldım
ecs mcp61mm3
amd athlon x2 250
4gb ram
anakartta sata 2 desteği var ve uefi değil ondan dolayı format flashını yazıdırırken mbr olarak yazdım hdd sentinelden baktığımda ise böyle bir sorun ile karşılaştım ama performansı bence iyi gibi

Bunda tam performansını vermez. Ayrıca o programa bakmayın boşa, ben SSD'lerde düzgün çalıştığını düşünmüyorum.

le modeli çok sıkıntı çıkarıyor umarım sıkıntısız kullanırsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,321
Üyeler
188,230
Son üye
npc1700
Geri