Java İle Programlaya Giriş

S C O

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
579
Hangi IDE'yi kullanıyoruz?

Java geliştirmede sıkça sorulan sorulardan bir tanesi hangi ıde'yi kullanmamız gerektiğidir. Ide bizim yazılım geliştirirken rahatlıkla kod yazabilmemizi sağlayan bize ilgili framework konusunda destek veren veya ilgili kodlama tekniği konusunda destek veren programlardır Biz java uygulamalarımızı bir metin dosyasında da yazabiliriz ama metin dosyasında yazmak yerine projelerimizi daha iyi takip edebilmek adına bu Idelerden yararlanırız bu noktada Ide'siz java geliştirmek pek de tercih edilen yöntem değildir

Java'da kullanıla 3 IDE
  • Intellij Idea
  • Netbeans
  • Eclipse
Şimdi java 11 kurulumunu gerçekleştiriceğiz SDK'yı kast ediyorum tabi.

Java 11'i kurmak için ilk öncelikle google'a aşağıdaki resimdeki yazıyı yazıyoruz.

pe1r64v.png

Yazdıktan sonra aratıyoruz.

36g6i7m.png

ve ilk başta çıkan arama sonucuna tıklayıp açıyoruz

tlk1utm.png

yukarıda gerekli işletim sisteminize göre gerkli indirmeleri gerçekleştirebilirsiniz ben windos'u seçiyorum işletim sistemi windows olduğu için. Tıklıyoruz tıkladıktan sonra indirmeye başlıyor. başarılı bir şekilde bilgisayarıma indikten sonra şimdi kuruluma geçelim.

a3cvv7n.png

Şimdi yukarıdaki resime baktığımız zaman java Oracle olduğunu görüyoruz. Next tuşuna basıp ilerliyoruz.

rmg6q8k.png

yukarıda gördüğümüz gibi Development Tools ve Source Code yüklüyeceğini söylüyor ve ok işareti ile belirlediğimiz yerde C dizini içine kaydedileceğini söylüyor ve Next diyip bir sonraki adıma ilerliyoruz ve burada kurulum gerçekleşiyor.

Milliyetçilikten Java'ya hızlı bir giriş yaptınız hocam tebrik ederim.

Milliyetçilikten Java'ya hızlı bir giriş yaptınız hocam tebrik ederim.

@Harley Quinn❖

Yanlış Anlama Beni Lütfen Ama Sormam Lazım Sana Bunu, Aklıma Takıldı BazI Yorumların Altına ' Dalga Geçer Gibi ' Paylaşım Yapıyorsunuz Efendim Hattimi Aşmak İstemem Lakın Bunu Şaka Olsun Diye Mı? Bu Şekilde Konuşuyorsunuz.. Yoksa Çıddı Mısınız?

@Harley Quinn❖

Yanlış Anlama Beni Lütfen Ama Sormam Lazım Sana Bunu, Aklıma Takıldı BazI Yorumların Altına ' Dalga Geçer Gibi ' Paylaşım Yapıyorsunuz Efendim Hattimi Aşmak İstemem Lakın Bunu Şaka Olsun Diye Mı? Bu Şekilde Konuşuyorsunuz.. Yoksa Çıddı Mısınız?
Hocam sizde en ufak bir şeyi soruyorsunuz, art arda bayağı vatan millet konusu açtıktan sonra programlamaya geçince böyle bir şey demek istedim.

Hocam sizde en ufak bir şeyi soruyorsunuz, art arda bayağı vatan millet konusu açtıktan sonra programlamaya geçince böyle bir şey demek istedim.
@Harley Quinn❖

Anladım Niyettim Seni Kırmak Değildi Öyle Bir İzleme Kapıldıyasanız Gerçekden Çok Özür Dilerim Efendim..

SAYGILARIMLA..

Bazilarini Evet Lakın ' JAVA , PYTHON , C++ ' Gibi Konularına Yapmıyorum..
Yaptıklarınızda da kaynak belirtirseniz iyi olur, ben şahsen başkasının yazdığı bir konuyu/makaleyi kopyala yapıştır yapıp kaynak belirtmeden kendiniz yazmış gibi konu açmanızdan rahatsız oluyorum. Makaleyi yazmış kişinin emeğine saygısızlık bu.

Geri