Neler Yeni

Kablonet Fiber İçin Router Önerisi

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Batuhan Divrik
Merhaba bir arkadaşım kablonet fiber kullanıyor. Normal de 15 ping falan alıyordu ama oyunlarda ara sıra 35-40 ping oluyor ve %10 paket kaybı oluyor. ZTE F6600 modemini vermişler. Bu dahili ontli bir modem Türkiye'de de dahili ONT olan bir modem bulamadım ben de ona modemi sadece interneti alması için kullanabileceğini ve yanına bir tane router alarak QOS ayarı olan mesela Keenetic hopper modelini alıp onu router olarak kullanıp bütün bağlantıları ondan yapabileceğini söyledim sizce bu sorunu çözer mi? Çözer derseniz max 3.500 TL'ye kadar bir router önerir misiniz? @KYTECHNGAMING

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Alperen Yılmaz
Merhaba bir arkadaşım kablonet fiber kullanıyor. Normal de 15 ping falan alıyordu ama oyunlarda ara sıra 35-40 ping oluyor ve %10 paket kaybı oluyor. ZTE F6600 modemini vermişler. Bu dahili ontli bir modem Türkiye'de de dahili ONT olan bir modem bulamadım ben de ona modemi sadece interneti alması için kullanabileceğini ve yanına bir tane router alarak QOS ayarı olan mesela Keenetic hopper modelini alıp onu router olarak kullanıp bütün bağlantıları ondan yapabileceğini söyledim sizce bu sorunu çözer mi? Çözer derseniz max 3.500 TL'ye kadar bir router önerir misiniz? @KYTECHNGAMING
Müşteri hizmetlerine danışabilirsiniz internetim pingli vs derseniz bir sorun varsa düzeltirler

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Batuhan Divrik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

valhalla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Ahmet Taşlıova
Bi ara ben de araştırmıştım Kablonet için o tarz bişey ama bulamadım, müşteri hizmetlerinden ara ara düzelttiriyorum ama stabil olmuyor maalesef:(

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Batuhan Divrik
Bi ara ben de araştırmıştım Kablonet için o tarz bişey ama bulamadım, müşteri hizmetlerinden ara ara düzelttiriyorum ama stabil olmuyor maalesef:(
Ne yapıp düzeltiriyorsunuz? Peki sizce dediğim çözüm olur mu?

valhalla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Ahmet Taşlıova
Ne yapıp düzeltiriyorsunuz? Peki sizce dediğim çözüm olur mu?
Ping degeri yüksek diyorum onlar biseyler yapıyorlar ordan, modemi aç kapa bekle diyorlar ortalama birkaç gün rn fazla 1 hafta düzgün gidiyor sonra değerler yöne yükseliyor, sabit kalmıyor maalesef kesin bi çözümü sağlamıyorlar..Mantık olarak çözüm olur ama işlevsel anlamda istikrar ve kesin çözüm sunar mi emin değilim ben de..yurt dışında o tarz ürünler var ama tr ye ya getiriyorlar ya gümrük tutarını astığı için alamıyoruz ya da var ama ben bulamadım:)

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Batuhan Divrik
Ping degeri yüksek diyorum onlar biseyler yapıyorlar ordan, modemi aç kapa bekle diyorlar ortalama birkaç gün rn fazla 1 hafta düzgün gidiyor sonra değerler yöne yükseliyor, sabit kalmıyor maalesef kesin bi çözümü sağlamıyorlar..Mantık olarak çözüm olur ama işlevsel anlamda istikrar ve kesin çözüm sunar mi emin değilim ben de..yurt dışında o tarz ürünler var ama tr ye ya getiriyorlar ya gümrük tutarını astığı için alamıyoruz ya da var ama ben bulamadım:)
ONTli modem diyorsanız TR'de yok gibi duruyor baya baktım ama bulamadım. Bazıları bir tane GPON alıp ona takıp router alıp çalıştırmış.

valhalla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Ahmet Taşlıova
ONTli modem diyorsanız TR'de yok gibi duruyor baya baktım ama bulamadım. Bazıları bir tane GPON alıp ona takıp router alıp çalıştırmış.
Evet o cihaz kastım ama tr de yok ya sa ben bulamadım.. gpon la çözümü duymadım o yüzden bisey diyemiyorum

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Batuhan Divrik
Evet o cihaz kastım ama tr de yok ya sa ben bulamadım.. gpon la çözümü duymadım o yüzden bisey diyemiyorum
Anladım hocam. @KYTECHNGAMING hocam sizce modem takılıyken keenetic hopper modelini alıp router olarak kullanmak pinge etki eder mi? Bufferbloat testi yaptırdım C çıkıyor ve pingden çok paket kaybı sorun oluyor.

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Batuhan Divrik
Ont'lı modem ile Ont olmayan modem arasındaki fark nedir
ONT'li modem de dahili bir ONT var. Normal de fiberler de harici bir tane küçük GPON cihazı veriyorlar modem için de kullanıcı adı ve şifre öğrenerek başka bir router takılabiliyor. Ancak dahili ONT'ler de harici bir GPON cihazı olmadığı için GPON cihazı alınsa uyar mı uymaz mı bilmiyorum.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
F6600 online işlemler ile köprü moduna alınacak.
Kullanıcı adı ve şifre ile router da kurulum yapılacak. İstediğin cihazı kullanabilirsin böylelikle. F6000 ont olacak yani sadece.

Ping ve paket kayıplarının başlıca sebebi iss rotasından kaynaklı oluyor.
Ağ içindeki kullanımı yönetemediği durumlardada bunu gözlemleyebilirsin tabii ki.

Keenetic KN-3811
Keenetic KN-1012
Keenetic KN-1811

önerilerimdir.

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Batuhan Divrik
F6600 online işlemler ile köprü moduna alınacak.
Kullanıcı adı ve şifre ile router da kurulum yapılacak. İstediğin cihazı kullanabilirsin böylelikle. F6000 ont olacak yani sadece.

Ping ve paket kayıplarının başlıca sebebi iss rotasından kaynaklı oluyor.
Ağ içindeki kullanımı yönetemediği durumlardada bunu gözlemleyebilirsin tabii ki.

Keenetic KN-3811
Keenetic KN-1012
Keenetic KN-1811

önerilerimdir.
Dediğiniz gibi f6600 sadece ONT olarak kullanacağız yanına da KN-3811 alsak sorunu büyük ölçüde çözeriz diye düşünüyorum.

Top Bottom