Gif Man
80+ Gold
Santralden nasıl çekeceksin ?
ana hattı eve bağlasınlar nese o hız alırsın
ana hattı eve bağlasınlar nese o hız alırsın
Tip-7 saha dolabına kadar fiber ile geldiği için santral noktası oluyor orasi. Oradan itibaren apartmanına kadar telefon kablosu ile geliyor. Bakır kablo. Apartman kutusundan modeme kadar da aynı kablo ile geliyor. Tercihen cat 6 olabilir. Yine Bakır. Yani o dolaptan modeme kadar yeni bir hat cekilecekse bile yine Bakır ile gelecek. Değişen bişey olmazTelekomda Arkadaşım Var Ona Söyleyecektim
Filber İşi Çok Zor GibiTip-7 saha dolabına kadar fiber ile geldiği için santral noktası oluyor orasi. Oradan itibaren apartmanına kadar telefon kablosu ile geliyor. Bakır kablo. Apartman kutusundan modeme kadar da aynı kablo ile geliyor. Tercihen cat 6 olabilir. Yine Bakır. Yani o dolaptan modeme kadar yeni bir hat cekilecekse bile yine Bakır ile gelecek. Değişen bişey olmaz
Arkadaşın eğer apartmanına kadar fiber getirebiliyorsa orası ayrı
Şimdi şöyle. Aslında evin ile o saha dolabı arasındaki mesafe fena değil. Ama 100 mbit alman için ortalama arandaki mesafe max. 100 mt olması lazım.Filber İşi Çok Zor Gibi
100 MPBS Versin Yeter .
Valla Bulunduğumuz Sokakta 100 MBPS Alan Var SorgulatıncaŞimdi şöyle. Aslında evin ile o saha dolabı arasındaki mesafe fena değil. Ama 100 mbit alman için ortalama arandaki mesafe max. 100 mt olması lazım.
Bakır kablolarda mesafe arttıkça kayıp da artar. Fiber de kayıp olmadığı için fiber altyapı olan yerlerde sorgulama yapınca santral mesafesi 0 olarak gözükür
Sorgulamalarda bazı hatalar olabiliyor. Ben de ADSL kullandığım dönemlerde yan apartmanı sorgulatınca santral mesafesi 77 mt alabildiği hız 80 mbit üstü gözüküyordu ama kabloların bundan haberi yoktuValla Bulunduğumuz Sokakta 100 MBPS Alan Var Sorgulatınca
Bizim Apartmanda 67 Veriyor .
Modem Olarak Bunu Aldım .Sorgulamalarda bazı hatalar olabiliyor. Ben de ADSL kullandığım dönemlerde yan apartmanı sorgulatınca santral mesafesi 77 mt alabildiği hız 80 mbit üstü gözüküyordu ama kabloların bundan haberi yoktu
Eğer modemin SNR margin ayarlamana izin veriyorsa belki daha yüksek de alabilirsin.
Aynı Durum Bizim Apt Mevcut .Mevcut apartman sistemini kullanmadığın sürece çok sorun olacağını düşünmüyorum. Mesela bizim apartman eski bir apartman, direkt girişteki kutudan kablo çekip camdan içeri aldım, ev tesisatı çok kesinti yaşatıyor 93 model kablolarla. Yeni evler için sanırım oda sorun olmaz.