Kaç inç monitör alınmalı?

Dsert

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
6500
Arkadaşlar masamın ölçüleri:
Yüksekik 47cm (eğer gerekli olursa üstteki rafı kaldırıp bu seviyeyi 61 yapabilirim)
Boyu 100cm.
Genişliği 54 cm.

Genellikle hikayeli oyunlar oynuyorum ve film dizi benzeri fazla izliyorum o yüzden 27 inç almayı planlıyordum ama masama sığıp sığmayacağı konusunda emin olamıyorum ve monitörün yakın kalması ihtimaliyle göz sorunları oluşabilir. Sizce kaç inç almalıyım? Almayı düşündüğüm modeller: ASUS TUF Gaming VG279Q3A / ASUS TUF Gaming VG249Q3A.

Masanda yer sıkıntısı yaşamak istemiyorsan, 27 inç monitörler biraz büyük gelebilir. 27 inç, genellikle 16:9 oranında yaklaşık 60 cm genişliğinde bir ekranda görüntü sağlar. Senin masanın genişliği ise 54 cm olduğuna göre, monitör tam oturmayabilir veya çok yakın olabilir. Bu durumda 27 inç monitörlerin ekranı biraz sıkıştırabilir ve gözlemlerinin rahatsız edici olmasına neden olabilir.

ASUS TUF Gaming VG279Q3A (27 inç) ve ASUS TUF Gaming VG249Q3A (24 inç) arasında bir seçim yaparken, 24 inç olan model masandaki yerle daha uyumlu olabilir. 24 inç bir monitör, yaklaşık 53-55 cm genişliğinde olacak, yani masanda rahatça yerleşebilir ve çok yakın olmayacağı için göz sorunları yaşama olasılığı da azalır.

Eğer 27 inç tercih etmeye karar verirsen, monitörün pozisyonunu masadan uzak tutman ve göz seviyenle uyumlu bir şekilde ayarlaman önemli olacaktır. Ayrıca, monitörü duvara veya masanın kenarına daha uzak yerleştirmek de yardımcı olabilir.

Genel olarak, 24 inç olan modeli öneririm. Hem masanın genişliğiyle uyumlu olur hem de göz sağlığını korur. Eğer geniş ekranlı bir deneyim istiyorsan ve masada biraz daha esneklik varsa, 27 inç de iş görebilir.

Hocam büyük olmasın ve yer sıkıntın var ise 24" daha iyi olur. VG249QL3A modeline bakabilisiniz.

Hocam büyük olmasın ve yer sıkıntın var ise 24" daha iyi olur. VG249QL3A modeline bakabilisiniz.
hocam bu dediğiniz model 1 günde böylesine bir fiyat değişikliği yaşamış tekrar düşermi sizce 2-3 güne çünkü eski zamanlarda öyle olmuş gibi gözüküyor fiyatlar

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-04-09 211837.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-09 211837.png
    37.6 KB · Hit: 20
hocam bu dediğiniz model 1 günde böylesine bir fiyat değişikliği yaşamış tekrar düşermi sizce 2-3 güne çünkü eski zamanlarda öyle olmuş gibi gözüküyor fiyatlar
öncelikle ekran kartın ne işlemcin ne ne tür oyunları oynuyorsunuz??

24 inç full HD için en ideal...
hikaye film ise ips panel

24 inç ips panel alacaksın yani max performans ve göz zevki için 165 hz sana yeterli

27 inc alınacaksa 2k alınmalı diye düşünüyorum. Diğer türkü 1080 kötü olur. 24 inc fhd diyorum ben de

24-25 ten fazla alma büyük gelir izleme mesafen az

Lenovo öneririm f/p olarak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

24-25 ten fazla alma büyük gelir izleme mesafen az
zaten full hd de 25 ten sonra pikselleri görmeye başlıyorsun iğrenç oluyor 27 inç 2 k için güzel 1080p max 24 inç olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,461
Üyeler
185,889
Son üye
HA1990
Geri