pendragon
80+ Bronze
Selamlar 18 yaşındayım ilk önce kısaca hikayemi anlatmak istiyorum. Meslek lisesinde Bilişim bölümü son sınıf öğrencisiyim. Küçük bir ilçede yaşıyorum 30-40 bin nüfüsu var ve ailem ayrı ben annemle yaşıyorum annemin maddi durumu sakatlıgından dolayı yok fakat babamın maddi durumu yerinde . Anadoluya gidicektim fakat puanım tuttuğu halde alınmadım puanı benden düşük olan arkadaşlarım torpil ile alındı. Bu yüzden Meslek lisesi seçtim Bilgisayar alanına çok fazla ilgim olduğu için normal Şartlarda bilişimci olmak istiyordum bir bilgisayarım yoktu fakat hevesliydim (Babamın maddi durumu yettiği halde bana yaklaşık 7. sınıftan beri bilgisayar almadı. Şuan 12. sınıftayım bilgisayar alalı yaklaşık 3-4 ay oldu yani yeni aldı) okula gidince gördümki burası ironik fakat okuldada pc yok. Yaklaşık 11. sınıfa kadar bilgisayarsız sadece tahtadan deftere yazı yazarak bilişim dersi gördük. 11. sınıfta bilgisayarlar alındı. fakat her şey zaten çoktan geçmişti hocalar vs. çok ilgisizdi kimse destek olmuyordu. haliyle bilgisayarım olmayıncada bu işten çok soğudum.Babam beni sürekli istemediğimi belirttiğim halde polis ol diye zora sokuyor istemediğimi belirtiyorum bu sefer bana salaksın malsın gibi hakaretlerde bulunuyor. Üniversite için bilişim bölümü istiyordum fakat okutmicak gibi bu yüzden Kısacası artık çok soğudum hiç bir şeye ilgim kalmadı. Yaşadığım yerde 3 bölümlü üniversite var rastgele birisini seçip orda okicam. Şuan 12. sınıf haftada 3 gün staj görüyoruz ben hastanede staj görüyorum dışardan tanıdık bi abimle aynı ofisteyim oda kpss girerek vs. şuan ofiste çalışıyor ve yaklaşık 40 K maaş alıyor. Bana kpss yi vs. anlattı çok çalıştım hayatımı bitirdi vs. vs. dedi ama kafam çok karışık ne yapabilirim. Kpss çalışıp girerek yaşadığım yerde işe girmek istiyorum. Fikir sunabilecek tavsiye verebilecek büyüklerim varmıdır ?