Neler Yeni

Kafayı yiyeceğim paragraf nasıl çözüyorsunuz?

Önce soru kısmını oku anla sonra paragrafı oku LGs taktigi
Paragraf paragrafdır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Youtube'da Rüştü Hoca ile Türkçe adında bir kanal vardı, taktikler eşliğinde paragraf çözme videoları yayınlamıştı. Sınava girdiğim sene 3 videosunu izleyerek 10 net arttırmıştım. Ona bir göz atmalısın.
O adama umut taciri diyorlar.

Bolca uzun romanlar okuyarak iyi paragraf yapmayı başardım. Çok ama çok kitap oku ama boş kitap okuma, düzgün yazar kitaplarını oku, biraz da ağır olsun.
Kitap okuyorum zaten bu 13 tane okudum.
14., Olasılıksız adlı kitabı okuyorum.
Yanlışlarımın geneli 2 şık Arasında kalma.
Çok derin düşünme ve mesala bir cümle görüyorum.
Örnek kitap okumak taaa x yıllara dayanır diyor....

.....
5.cümle kitap okumak anlama oranı arttırır vb.
Cümle oluyor

A)kitabın tarihi
B)kitabın işlevi

İşte böyle oluyor genelde.

Paragraf paragrafdır.

O adama umut taciri diyorlar.

Kitap okuyorum zaten bu 13 tane okudum.
14., Olasılıksız adlı kitabı okuyorum.
Yanlışlarımın geneli 2 şık Arasında kalma.
Çok derin düşünme ve mesala bir cümle görüyorum.
Örnek kitap okumak taaa x yıllara dayanır diyor....

.....
5.cümle kitap okumak anlama oranı arttırır vb.
Cümle oluyor

A)kitabın tarihi
B)kitabın işlevi

İşte böyle oluyor genelde.

Bende çok 2 şık arasında kalıyorum, içimden emin olduğumu seçiyorum genelde.

Lgs sözeli fullemiş olarak söylüyorum 8. Sınıfta çok az kitap okudum ama 1 tane paragraf kitabı bitirdim. Önemli olan paragraf sorusunu çözdükten sonra cevabına bakman ve ben bu sorudan ne çıkarabilirim diye bakmalısın.
Ben 1 paragraf sorusunu çözdükten sonra 10 dk kafa yorardım bu sorunun olayı ne diye. Soruları analiz etmek çok önemli.Sözel mantık çözmek çok önemli.Kitap olarak 2.dönem tek okuduğum 2. Abdülhamit yöneticilik sırları diye bir kitap anlaması zor kitaplar okumaya çalış aynı paragrafı on kere oku anlamaya çalış okuduğun paragraftan soru türet.Okulda paragraf çözerken en son ben bitirirdim önce yavaş çözmeye alışmaya bak zaten son sınıfta deneme yapa yapa hızlanıyorsun.Genel olarak tüm derslerse çalışırken yanında ders kitapları açık olsun.Ben en arada kaldığım sorularda mesela 2 şık arasında kaldım iki şıkkı da neden yaptığımı sanki öğretmene anlatıyormuş şıkkı savunuyormuş gibi düşünüp hangi savunma daha mantıklıysa onu işaretliyorum.Bir de soruda senden ne istemiş nerde takılmanı istemiş hangi düşünceyle hazırlanmış bunu düşünmelisin.Anlam soruları çözmeyi unutma çok faydasını göreceksin .

Son düzenleme:
Lgs sözeli fullemiş olarak söylüyorum 8. Sınıfta çok az kitap okudum ama 1 tane paragraf kitabı bitirdim. Önemli olan paragraf sorusunu çözdükten sonra cevabına bakman ve ben bu sorudan ne çıkarabilirim diye bakmalısın.
Ben 1 paragraf sorusunu çözdükten sonra 10 dk kafa yorardım bu sorunun olayı ne diye. Soruları analiz etmek çok önemli.Sözel mantık çözmek çok önemli.Kitap olarak 2.dönem tek okuduğum 2. Abdülhamit yöneticilik sırları diye bir kitap anlaması zor kitaplar okumaya çalış aynı paragrafı on kere oku anlamaya çalış okuduğun paragraftan soru türet.Okulda paragraf çözerken en son ben bitirirdim önce yavaş çözmeye alışmaya bak zaten son sınıfta deneme yapa yapa hızlanıyorsun.Genel olarak tüm derslerse çalışırken yanında ders kitapları açık olsun.Ben en arada kaldığım sorularda mesela 2 şık arasında kaldım iki şıkkı da neden yaptığımı sanki öğretmene anlatıyormuş şıkkı savunuyormuş gibi düşünüp hangi savunma daha mantıklıysa onu işaretliyorum.Bir de soruda senden ne istemiş nerde takılmanı istemiş hangi düşünceyle hazırlanmış bunu düşünmelisin.Anlam soruları çözmeyi unutma çok faydasını göreceksin .
Bunların genelini bende yapıyorum eyw.
Anlaşılması güç değilde popüler kitaplar okuyorum.
Süre tutmuyorum o zaman bu ararlar.(belli bir ortalamaya gelene kadar 7 net olana kadar süre tutmayacağım sonra süre tutarım)
Heyecandanda olabilir ama genel olarak 30 35 net yapanları ne farkı onu çözsem yeter bana.
Bak bu yazdığını anlıyorum bu yazdığında paragraf sayılır.
Ama bunu bir kitapta görsem mal mal düşünürüm

Öncelikle başarılar paragraf adına 6 kitap bitirdim ve türkçede 40/35 altı zor görüyordum sana önerim ztn 1 hafta olmuş daha erken moralini bozma her gün düzenli paragraf çöz gün de 20 soru veya 40 soru vs. Ama düzenli olması önemli birde boş zamanlarında kitap okursan yapamaman imkansız gibi bir şey başarılar dilerim...

bende hep paragrafları aşşırı basit yapıyom mesela ezberim kötü bi kurallı soru geliyor neresi yanlış falan yapamıyorum ama 1 sayfa paragraf olsun hemen yapıyorum lgs full paragrafta fulledim çok kolaydı

Geri