Kali Linux Wİ-Fİ adaptörü (Virtual Box) ağları görmüyor

Bay beyaz

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
4
1630614920022.png

Arkadaşlar Wi-Fi adaptörü aldım Linux için ama adaptör ağları görmüyor. Driver ve VirtualBox ayarlarının hepsi tamam. Tek sıkıntı ağları görmüyor. Arada bir görüyor ama bağlanmaya çalışıp şifreyi girdikten sonra bağlanamıyorum. Sorunun sebebini bir türlü çözemedim, sabahtan beri uğraşıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yardım edecek arkadaş yok mu? Koskoca teknoloji forumunda 1 kişi bile Kali Linux kullanmıyor mu?

Hangi Wifi modelini aldın kanki? Eğer bazı wifi güvenlik sınırlarını zorlayan programlar kullandıysan bir monitör moduna alıyor ve wifi adaptörünü algılamıyor.

Hangi Wifi modelini aldın kanki? Eğer bazı wifi güvenlik sınırlarını zorlayan programlar kullandıysan bir monitör moduna alıyor ve wifi adaptörünü algılamıyor.
Knk adaptörü algılıyor. Ama adaptör ağları görmüyor. Chipseti RT5370 galiba, uyumlu olması gerek. Başak bir forumda aynı sorunu yaşayan arkadaş 2017 kali linux indirip çözmüş. Yarın onu deneyeceğim.

Knk adaptörü algılıyor. Ama adaptör ağları görmüyor. Chipseti RT5370 galiba, uyumlu olması gerek. Başak bir forumda aynı sorunu yaşayan arkadaş 2017 kali linux indirip çözmüş. Yarın onu deneyeceğim.
Kanki monitör moduna almıştır. Öyle görmüyor ağları. Zamanında kullanırken aircrack ng ve bir tane daha vardı adını unuttum. Monitör moduna alınca normal ağları görmüyor. Kullandığın aircrack ng gibi şeylerin airmon gibi yazılımları görüyor. Onu devre dışı bırakmayı dene.

Kanki monitör moduna almıştır. Öyle görmüyor ağları. Zamanında kullanırken aircrack ng ve bir tane daha vardı adını unuttum. Monitör moduna alınca normal ağları görmüyor. Kullandığın aircrack ng gibi şeylerin airmon gibi yazılımları görüyor. Onu devre dışı bırakmayı dene.
1630652673536.png

Hocam bu çıkıyor. 2017 Kali ile deneyeceğim.

ifconfig yazdığım zaman wlan0 falan görünüyor.

Yardım edecek başka arkadaş yok mu ya?

Geri