z.furkandenizhan
80+ Bronze
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazılım donanıma göre üretilir. Donanım yazılıma göre değil.windowsun stabilitesini savunmuyorum haklısınız hatta kendim dahi 6 ayda 1 senede bir windowsu formatlamanın performansa etkisi olduguna inanan birisiyim ama çözüm süreci burda değil bu konunun onu anlatmak istedim
android linux mu değilmi konusuna gelirsek android in sistem çekirdeği linux çekirdekleri temel alınarak yapılmıştır ancak başka çekirdekler de kullanıyor diye biliyorum ama temel olarak ama android ayrı bir platform olarak kabul gördü diye düşünüyorum ama bi yanımda microsoftu gömmeyi yediremiyor kendime çünkü playstation freebsd işletim çekirdeklerini kullanırken Xbox Windows NT çekirdeklerini kullanıyor ama xBox çok daha verimli hatta stabildir
konuyu dagıtmadan gelirsek Bahsettiğiniz sorunların temelinin windowstan ziyade donanım üreticileri oldugunu söylemek sanırım abartı olmaz kullanıcı sayısını da göz önüne alırsak aynı donanımın windowsda daha fazla sorun cıkardığı algısının kullanıcı sayısı ile alakalı oldugunu düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Android, Linux çekirdeği üzerine inşa edildi. Android'in layer yazılımı, libraryler ve API C diliyle yazıldı. Aplikasyonlar ise, harmony üzerine kurulu Java-uyumlu libraryleri içine alan uygulama iskeleti ile çalışıyor. Android, java kodunu çalıştırmak için ART kullanıyor.windowsun stabilitesini savunmuyorum haklısınız hatta kendim dahi 6 ayda 1 senede bir windowsu formatlamanın performansa etkisi olduguna inanan birisiyim ama çözüm süreci burda değil bu konunun onu anlatmak istedim
android linux mu değilmi konusuna gelirsek android in sistem çekirdeği linux çekirdekleri temel alınarak yapılmıştır ancak başka çekirdekler de kullanıyor diye biliyorum ama temel olarak ama android ayrı bir platform olarak kabul gördü diye düşünüyorum ama bi yanımda microsoftu gömmeyi yediremiyor kendime çünkü playstation freebsd işletim çekirdeklerini kullanırken Xbox Windows NT çekirdeklerini kullanıyor ama xBox çok daha verimli hatta stabildir
konuyu dagıtmadan gelirsek Bahsettiğiniz sorunların temelinin windowstan ziyade donanım üreticileri oldugunu söylemek sanırım abartı olmaz kullanıcı sayısını da göz önüne alırsak aynı donanımın windowsda daha fazla sorun cıkardığı algısının kullanıcı sayısı ile alakalı oldugunu düşünüyorum