Neler Yeni

🚨 Kamu bankaları ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi verecek!

donanimci98

80+ Bronze
Sen şuanda 20-25k arası kiradamı oturuyorsun ?
Ev bizim krediyle aldık. 4000 tl kredi ödemesi var. Evi alırken buradaki ev kiraları 1000 tl idi. Kirada oturduğumuz evi aldık. 2. sene kira ile taksit eşitlendi. Giriş katı 15 bine vermişler geçen ay. Üst katlar 20 den gidiyor en az.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ev bizim krediyle aldık. 4000 TL kredi ödemesi var. Evi alırken buradaki ev kiraları 1000 TL idi. Kirada oturduğumuz evi aldık. 2. sene kira ile taksit eşitlendi. Giriş katı 15 bine vermişler geçen ay. Üst katlar 20 den gidiyor en az.
Bende 7 sene önce ev aldım 2 senesi kaldı 1 senedir kendi evimde oturuyorum 6 senedir 830tl kredi öde vardı. Saolsun içindeki kiracı ilk sene 400tl kira ödedi sonraki seneler direk kiracı krediyi ödedi cebimden para çıkmadı. 2 senesi kaldı kredinin oda otomatik ödemede sigara parası anlayacagın ama o dönemlerle bu dönemler aynı değil.
20k kiradan gelecek paraya güenip girilmez bu işe. 2 kişi çalışsa zaten eve giren para 25k kadın ve erkek aynı meslek grubunda olsa dahi savcı polis doktor avukat gene o kiralar ödenmez 3 ay ödenir 4.ay tökezlenir. Ve banka tökelemek demek batmak demek.

donanimci98

80+ Bronze
Bende 7 sene önce ev aldım 2 senesi kaldı 1 senedir kendi evimde oturuyorum 6 senedir 830tl kredi öde vardı. Saolsun içindeki kiracı ilk sene 400tl kira ödedi sonraki seneler direk kiracı krediyi ödedi cebimden para çıkmadı. 2 senesi kaldı kredinin oda otomatik ödemede sigara parası anlayacagın ama o dönemlerle bu dönemler aynı değil.
20k kiradan gelecek paraya güenip girilmez bu işe. 2 kişi çalışsa zaten eve giren para 25k kadın ve erkek aynı meslek grubunda olsa dahi savcı polis doktor avukat gene o kiralar ödenmez 3 ay ödenir 4.ay tökezlenir. Ve banka tökelemek demek batmak demek.
Sitede boş daire yok çıkanın yeri doluyor. 20 bin artık normal bir kira oldu. Oturduğum yer zaten orta-üst refah seviyesinde bir yer ondan dolayı giren bulunur. 20 ye versen 1 sene sonra kira az kalacak bundan da eminiz ama tek avantaj ilk 1 sene ödemek zoruluyor, sonrası hissetmiyorsun bile. Enflasyon olduğu için her türlü kredi çekilir. Maaşım mesela seneye en az 2x yapacak bundan eminim. Kiracı çıksa daha karlıyım. Daha pahalıya gider ev mesela.

Talha_

80+
Beyler hiç bir işe yaramıyor bu arada. 4.5 milyon alsanız toplamda 11.5 milyon ödemeniz oluyor aylık da 64 bin ödemeniz oluyor :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

donanimci98

80+ Bronze
Beyler hiç bir işe yaramıyor bu arada. 4.5 milyon alsanız toplamda 11.5 milyon ödemeniz oluyor aylık da 64 bin ödemeniz oluyor :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Olayı kendi bütçenize göre yorumluyorsunuz. Ondan saçma geliyor, 2. ele kredi çıkarsa inanılmaz satış dönecek. Şimdiki 4.5, 15 senede ödeyeceğin 11.5 dan daha değerli. 2-3 sene sonra kredi falan ödemiyorsun.Sakız parasına dönüyor. 15-20 k kredi ödeyeceğime 25 k taksit öderim.

Talha_

80+
Olayı kendi bütçenize göre yorumluyorsunuz. Ondan saçma geliyor, 2. ele kredi çıkarsa inanılmaz satış dönecek. Şimdiki 4.5, 15 senede ödeyeceğin 11.5 dan daha değerli. 2-3 sene sonra kredi falan ödemiyorsun.Sakız parasına dönüyor. 15-20 k kredi ödeyeceğime 25 k taksit öderim.
Aylık 64ü 2 3 seneye kadar kim ödeyecek peki ? Sen olayı anlamamışsın. Alacak olan verebilecek olan zaten s***ne takmıyor alıyor veriyor. Yine her türlü zenginlere yaradı ülkede her şeyin onlara işlediği yetmezmiş gibi. Düşük ve orta gelirliler bir şeyi alamaz bu "kampanyayla".

donanimci98

80+ Bronze
Aylık 64ü 2 3 seneye kadar kim ödeyecek peki ? Sen olayı anlamamışsın. Alacak olan verebilecek olan zaten s***ne takmıyor alıyor veriyor. Yine her türlü zenginlere yaradı ülkede her şeyin onlara işlediği yetmezmiş gibi. Düşük ve orta gelirliler bir şeyi alamaz bu "kampanyayla".
Zaten parası olana yarıyor bunlar. Sistem yıllardır bu parası olan kazanır, düşük bütçeli öder.

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
Biriniz 3M 4M 5M gibi ev alma peşinde değiliz zaten. 800 900K 1M evler yeterli benim için.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,370
İsim
Diyarhan
Kira öder gibi ev ödersem okey benim için.
2 milyonluk ev almak istersen aylık 24K Kira ödemesi yaparsın 180 ay ın sonunda 4.3M ödemiş olursun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biriniz 3M 4M 5M gibi ev alma peşinde değiliz zaten. 800 900K 1M evler yeterli benim için.
Öyle bir ev var mı ya 1+1 ler 1.5M olmuş. 3 ay önce 3+1 evleri 2m den bulabiliyordum onlar 3M olmuş.

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
2 milyonluk ev almak istersen aylık 24K Kira ödemesi yaparsın 180 ay ın sonunda 4.3M ödemiş olursun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öyle bir ev var mı ya 1+1 ler 1.5M olmuş. 3 ay önce 3+1 evleri 2m den bulabiliyordum onlar 3M olmuş.
Var 1+1 istiyorum tek yaşayan birisiyim. Kimsem yok.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,535
İsim
uwu
Benim oturduğum yerde geçen sene 4-5 bin olan kiralar şu an 20 bin. 2 seneye 40 ı geçecektir zaten. Enflasyon çok uçuk. Ben krediyi çekerim. 3 te 1 ini de peşin verirsem bedavadan ev almış olurum.
Ne zam yapmışlar biz ülkü köyde 4 katlı apartman 1. Katı ndaki bir daire bizim geçen yıl 1.5k ya verdik busene 3k (geçen seneki kiracı hem parayı vermedi hemde giderken suyu açmış içeri su doluktubi yığın masraf) aynı yerdeki kiralar 6/7k dan başlıyor onların evinin önünde ne otopark yakın ne de evin önünde çardak ve mangal yakacak yeri var babamla annem de aşırı zam yapmak istemiyorlar ama malum ekonomi bide düşük verince insan biraz da olsa kendini enai hissediyor aynı sekilde yaylada da 2 kiraya verdiğimiz daire var yıl boyu 7.5k ya üstelik daha yeni mutfak dolabı fln sıfır ona rağmen bu fiyat eski boyası dökülen balkonu yok bahçesi olmayan arsa da ki evi 10k ya vermişler bizim bahçe de 500m² ev 250m² de bahçe 250m² 2 daire top 15k aliyoruz kirada oturanlar evin önünde mangalinida yapıyor bahçe. De ki ağaçtan eriği elmayı böğürtleni dutu da topluyor bişey demiyor bahçe de masaların üstünde biber kurutuyorlar bir şey demiyoruz bunların pek çoğuna hakları var ama bazen de aşırı kalabalık oluyorlar (2 Side kurt yaylada ki),

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
Tek merak ettiğin bu sistem gelirse sürekli kalacak mı 1.5 sene sonraya düşünebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,493
Üyeler
164,852
Son üye
DorukGkcoglu
Top Bottom