Neler Yeni

Kardeşim sigara içiyor nasıl bıraktırabilirz ?

En İyi Cevap
3
ocuğu takip edip aldığı yeri şikayet edebilirsiniz. O yaşta sigaraya ulaşamaması lazım.
Hocam babamdan çalmış muhtemelen para vermiyoruz biz fazla evden katıyor annem.
Babanız paketi sağlama alsın o zaman.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Bünyamin Dalar
Kanka öncelikle bu çok ciddi bir durum.
Sigara içiyor diye üstüne giderseniz aile fertlerinin, akraba üyelerinin olmadığı yerlerde gizli saklı içmeye devam eder. Yapman gereken güzel bir dille uyarmak örnek; yaşın daha çok küçük sana zararı olmayan şeyleri alışkanlık haline getirmelisin.
Uyarılar işe yaramadığında şiddet en iyi çözüm olacaktır
Şimdiden geçmiş olsun

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Kanka öncelikle bu çok ciddi bir durum.
Sigara içiyor diye üstüne giderseniz aile fertlerinin, akraba üyelerinin olmadığı yerlerde gizli saklı içmeye devam eder. Yapman gereken güzel bir dille uyarmak örnek; yaşın daha çok küçük sana zararı olmayan şeyleri alışkanlık haline getirmelisin.
Uyarılar işe yaramadığında şiddet en iyi çözüm olacaktır
Şimdiden geçmiş olsun
Babanız paketi sağlama alsın o zaman.
Teşekkürler babamın daha haberi yok annem sabah rehberlik hocama söyliyeceğim seni demiş korkmuş sabah güya ben inanmadım ama bu akşamda böyle Bir şey yaparsa geçmiş olsun babamın haberi olucak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Uğur Çalık
Teşekkürler babamın daha haberi yok annem sabah rehberlik hocama söyliyeceğim seni demiş korkmuş sabah güya ben inanmadım ama bu akşamda böyle Bir şey yaparsa geçmiş olsun babamın haberi olucak.
Babanın haberi olursa babanın şiddet uygulaması çok tutarsız bir davranış olur çünkü kendisi de içiyor.
Babanın psikoloğa götürüp bu durumdan kurtarması gerekir. Kurtulamıyorsa da çok bir şey yapamazsınız sonuçta hoşuna gidiyor ve bırakmak istemez.
Tek şans küçük olduğu için çok rahat farklı alanlara yönlendirebilcek olmanız.

alex jensen

80+ Silver
18 yasindayim azima surmedim kardesim 14 yasinda 12 yasinda baslamis olsa babam olmadan azini yuzunu dagitirdim iyi yolla birakmaz hocam dov cocugu

ccc1233

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Ahmet Mehmet
Bence umursamayın, büyüyünce kendisi doğru yolu bulur.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,562
İsim
Cengiz
Lavaboya giriyor ve artık babamdan mı çalıyor arkadaşları mı veriyorsa nalet şeyi artık yakıyor ve ben ondan sonra içeri girdim leş gibi is kokuyor eli dün korkuyordu anneme ilk defa denemek için içtim demiş yalan muhtemelen yazdan beri içiyor biz her dediğimizde kağıt yaktım falan diyordu yanıma yaklaştığında belli oluyor zaten annem çok üzüldü 50 yaşında kadının tansiyonu vs düştü çocuğun hâlâ umrunda değil gülüyor.

Babamın haberi yok
Kardeşim 12 yaşında 7.sinifa gidiyor dersleri falan berbat Instagram denen o gereksiz mecrayı kullanıyor oyun bağımlısı olsa daha iyi sevinirim yemin ederim öyle bişey olsa.

derslerim var yapamıyorum işte moralim bozuk çok fazla etkilendim mutsuzum şuanda yeni hobi vs kazandırmak işe yarar mı çukurdayım çocuğun umrunda değil mutlu mesut yaşıyor etkisi bizde.
Devletin Basketbol Kurslarına Gidebilir Ben 15 yasindayim Denemek İçin Başladım 1 ay'da 2 Paket İçtim Daha Sonra Basketbolda Takımı Seçilince Bıraktıp Sporcu Adam Sigara İçki Vb Kullanmaz Çünkü Ve Cidden Çok Zararlı Ablamda Eskiden Sırf Sigara İçiyor Diye Geleceğini Yaktı Basketbolda Bi'şey Yapamadı Koşamıyot diye tajımdan atılfu o yüzden brn bit dsga yemin ettim ve daha apzımı sürmedim

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Bence umursamayın, büyüyünce kendisi doğru yolu bulur.
Böyle bir şey olucağını sanmam hocam şimdiden bunu doğru yola sokamazsak lisede paket saklar tenefüste içer eminim yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Devletin Basketbol Kurslarına Gidebilir Ben 15 yasindayim Denemek İçin Başladım 1 ay'da 2 Paket İçtim Daha Sonra Basketbolda Takımı Seçilince Bıraktıp Sporcu Adam Sigara İçki Vb Kullanmaz Çünkü Ve Cidden Çok Zararlı Ablamda Eskiden Sırf Sigara İçiyor Diye Geleceğini Yaktı Basketbolda Bi'şey Yapamadı Koşamıyot diye tajımdan atılfu o yüzden brn bit dsga yemin ettim ve daha apzımı sürmedim
Spor salonu mantıklı olabilir eve yakın ve bende merkaliyim 2 mız Birlikte başlayabiliriz biraz vakit geçsinde 😐

DanyW

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Enes
Doktora gidin buradaki insanların tavsiyesi işe yaramaz

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,562
İsim
Cengiz
Böyle bir şey olucağını sanmam hocam şimdiden bunu doğru yola sokamazsak lisede paket saklar tenefüste içer eminim yani.

Spor salonu mantıklı olabilir eve yakın ve bende merkaliyim 2 mız Birlikte başlayabiliriz biraz vakit geçsinde 😐
Bencede Olabilir Hobi Edinmesi İyi Olur Ama Şahsen Fitness Gibi Vucud Geliştirmeden Yana Takım Sporlara Yapması Daha İyi Olur Hem Arkadaş Edinir Hem Çevresi Daha İyi Olur Ayrıaca Takım Sporlarında Ciddiyeti Kavrar Kötü Alışkanlıklardan Uzak Durur

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Bencede Olabilir Hobi Edinmesi İyi Olur Ama Şahsen Fitness Gibi Vucud Geliştirmeden Yana Takım Sporlara Yapması Daha İyi Olur Hem Arkadaş Edinir Hem Çevresi Daha İyi Olur Ayrıaca Takım Sporlarında Ciddiyeti Kavrar Kötü Alışkanlıklardan Uzak Durur
Futbol oynuyordu eli cebinde mactayken kosmuyor öyle bekliyordu sonra gitmiycem dedi gitmedi yani basketbol oynamakta istemez diye düşünüyorum 🥲

bextrium

80+
Öncelikle konuyu okul rehber öğretmeniyle paylaşın. Babanızın öfkeli bir insan olduğunu, tepkilerinin fazla olabileceğinden de bahsedin. Rehber öğretmeniniz ilgili biriyse hem çocukla hem de babayla konuşarak konuyu çözüme kavuşturmaya çalışacaktır. Tehdit vb konuşmalardan kaçının. Unutmayın, yasaklanan şeyler her zaman çocuklara daha cazip gelir.

Ayrıca arkadaş çevresini sizlerde tanıyın, az çok bir bağ kurun.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Zor durum gerçekten üzüldüm dostum babana söylemelisin bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,193
Üyeler
161,251
Son üye
Fktahsin
Top Bottom