Bunu ciddi ciddi söylüyorum ya çok sert kız olmazsa gerekirse döv ama bıraktır kurtar şu illetten ben 19 umda yeni yeni zor bıraktımLavaboya giriyor ve artık babamdan mı çalıyor arkadaşları mı veriyorsa nalet şeyi artık yakıyor ve ben ondan sonra içeri girdim leş gibi is kokuyor eli dün korkuyordu anneme ilk defa denemek için içtim demiş yalan muhtemelen yazdan beri içiyor biz her dediğimizde kağıt yaktım falan diyordu yanıma yaklaştığında belli oluyor zaten annem çok üzüldü 50 yaşında kadının tansiyonu vs düştü çocuğun hâlâ umrunda değil gülüyor.
Babamın haberi yok
Kardeşim 12 yaşında 7.sinifa gidiyor dersleri falan berbat Instagram denen o gereksiz mecrayı kullanıyor oyun bağımlısı olsa daha iyi sevinirim yemin ederim öyle bişey olsa.
derslerim var yapamıyorum işte moralim bozuk çok fazla etkilendim mutsuzum şuanda yeni hobi vs kazandırmak işe yarar mı çukurdayım çocuğun umrunda değil mutlu mesut yaşıyor etkisi bizde.
Kendini havalı zanneden velet işlerine bulaşmış. Anneyi babayı üzünce kendini havalı sanan tiplere özenmiş. Ben olsam birkaç kişiyle okul çıkışı filan takip ederim. Okulda da sınıfına arama istet sigara vs taşıyorsa okulda yakalandın biraz uzaklaşabilirLavaboya giriyor ve artık babamdan mı çalıyor arkadaşları mı veriyorsa nalet şeyi artık yakıyor ve ben ondan sonra içeri girdim leş gibi is kokuyor eli dün korkuyordu anneme ilk defa denemek için içtim demiş yalan muhtemelen yazdan beri içiyor biz her dediğimizde kağıt yaktım falan diyordu yanıma yaklaştığında belli oluyor zaten annem çok üzüldü 50 yaşında kadının tansiyonu vs düştü çocuğun hâlâ umrunda değil gülüyor.
Babamın haberi yok
Kardeşim 12 yaşında 7.sinifa gidiyor dersleri falan berbat Instagram denen o gereksiz mecrayı kullanıyor oyun bağımlısı olsa daha iyi sevinirim yemin ederim öyle bişey olsa.
derslerim var yapamıyorum işte moralim bozuk çok fazla etkilendim mutsuzum şuanda yeni hobi vs kazandırmak işe yarar mı çukurdayım çocuğun umrunda değil mutlu mesut yaşıyor etkisi bizde.
Babasına söylememelik bir durum yok ortada, babasına söylemesi daha iyi olur aksine. Zaten annesinin durumu iyi değilmiş annesi kaldıramıyormuş, annesi bu konuşmayı yapacak olsaydı buraya gelip ne yapmamız gerekiyor diye yardım almazdı. Babasına düzgün bir biçimde durumu bildirip çocuğa düzgün bir şekilde ve nazik bir şekilde doğruya yöneltmesi çocuk için daha iyi olur.Kanka ne yaparsan yap asla babana söyleme çocukta tramva olur hayatı dahada kötüleşir.
Bence en mantıklısı arkadaş çevresini kontrol etmen. Çoğunlukla okul çıkışı olur bu olaylar. Birde harçlık veriyorsanız vermeyi bırakın herşeyi evden yollayın. Bir yerden ona para gelirse de bir kumbara felan yapın yada annen saklasın parayı.
ne alaka kardeşimBu vatana hayırlı evlat yetistiremiyecekseniz çocuk yapmayın...
he bu arada babanıza da söyleyin ama dediğim gibi çocuğa girişmesin daha kötü sonuçlar doğurabilirben de 12 yaşımdayken başladım yaşım 16 hala içiyorum , şu kadarını söyleyeyim çocuğu öğüt verin dövmeyin karşınıza ailecek alın güzelce tatlı dille doğru olanı anlatın onun için üzüldüğünüzü söyleyin dövseniz de kurana elde bastırsanız kendisi istemediği sürece hiç bir şey ona sigarayı bıraktıramaz istediğiniz kadar kısıtlayın bir şekilde o sigarayı bulur yine içer kendimden biliyorum , akıllıysa bırakır yok kafasının dikine gidecek ise he hü der o an için sizi kandırır sonra devam eder , de şu anda bağımlı olduğunu zannetmiyorum bu yaşlardayken biraz zor bağımlılık kazanması muhtemelen birilerine özeniyor , arkadaş ortamlarına ayak uydurmaya çalışıyor o yüzden fazla sıkmadan takip edin , sözünü arada sırada bozabilir yakalarsanız yine azarlamayın iyilikle yaklaşın ki inat yapmasın , bazı bebeler psikopat oluyor dayak yediği halde inadına içiyor ve ergenliğe de giriyor olabilir yavaş yavaş kontrollü bir şekilde bıraktırmaya çalışın inşallah doğru yolu bulur ben çok pişmanım
Mesaj otomatik birleştirildi:
ne alaka kardeşim
zor iş dostum bende 5. sınıfta bulaşmıştım ona zararlarını anlatman lazım tabi nasıl anlarsa veya bende okulun arkasında abiler le içerken hocaya yakalandım anneme söylemeyin bırakacağım dedim annem üzülmesin diye o gün bıraktım belki sende babanla ilgli bişeyler diyerek kna edebilrisin ama babana söylemen gerekli sıkıntılı iş sigara işi çocuğun boşuna kendine zararı valla kim ne dese boş hocam kimisi dener leş gibi gelir bırakır iradesi güçlüdür veya başlamadan bırakır kimisinin ailesi okulu değiştirir çevre değişsin diye vs vs hocam sen babana söyle en iyisiLavaboya giriyor ve artık babamdan mı çalıyor arkadaşları mı veriyorsa nalet şeyi artık yakıyor ve ben ondan sonra içeri girdim leş gibi is kokuyor eli dün korkuyordu anneme ilk defa denemek için içtim demiş yalan muhtemelen yazdan beri içiyor biz her dediğimizde kağıt yaktım falan diyordu yanıma yaklaştığında belli oluyor zaten annem çok üzüldü 50 yaşında kadının tansiyonu vs düştü çocuğun hâlâ umrunda değil gülüyor.
Babamın haberi yok
Çocuğun sigara kaynağı belli ki baban. Oradan alamazsa ne alacak para bulur ne arkadaşları ona her gün sigara verir.Lavaboya giriyor ve artık babamdan mı çalıyor arkadaşları mı veriyorsa nalet şeyi artık yakıyor ve ben ondan sonra içeri girdim leş gibi is kokuyor eli dün korkuyordu anneme ilk defa denemek için içtim demiş yalan muhtemelen yazdan beri içiyor biz her dediğimizde kağıt yaktım falan diyordu yanıma yaklaştığında belli oluyor zaten annem çok üzüldü 50 yaşında kadının tansiyonu vs düştü çocuğun hâlâ umrunda değil gülüyor.
Babamın haberi yok