Neler Yeni

Kardeşime nasıl okuma hevesi/alışkanlığı kazandırabilirim?

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bak çadır çok güzel olmuş bence gayet güzel çadırın içinde ona bir atmosfer oluşturup okuma yaptırabilirsin. Çocukların hayal gücü bizimkinden çok daha üstün bunu değerlendir lütfen. Bize saçma gelse de onun ilgisini çekebilir
Deniyorum deniyorum da yok be.
Hevesi yok. Gel dışarı çıkalım diyoruz tamamdır gittik eve geldik. Dinlendiriyoruz 15-20 dakika gel kitap okuyalım. Hayır okumam. :(

Aeden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
mustafa özdemir
Hocam arkadaşlarının içinde çocuk başarısız kaldığı için bunu sorun etmiş sanırım. Ona bunun sorun olmadığını da anlatabilirsin. Profesyonel destek almak da mantıklı olabilir. Çocuğun başarısızlığını yüzüne vuruyor belki arkadaşları bu yüzden küstü okumaya veya evde şaka bile olsa bu tarz kıyaslamalar onu daha da soğutur
En büyük ödülü koyduk zaten. İstediğin şey diyoruz yok okumam diyor.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Ne tür bir ödül teklif ettiniz fikrim yok ama bence onun çok istediği yada yaparken eğlendiği başka bir ödül bulursanız işe yarayabilir.Ve okurken sıkılmayacağı resim ağırlıklı bir kitap daha çok ilgisini çekebilir.
Çocuk kitapları zaten resimli oluyor.
Çadır dedik ödül olarak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam arkadaşlarının içinde çocuk başarısız kaldığı için bunu sorun etmiş sanırım. Ona bunun sorun olmadığını da anlatabilirsin. Profesyonel destek almak da mantıklı olabilir. Çocuğun başarısızlığını yüzüne vuruyor belki arkadaşları bu yüzden küstü okumaya veya evde şaka bile olsa bu tarz kıyaslamalar onu daha da soğutur
Kıyaslamam , kıyaslatmam zaten kimseyle.
Babam arada bak herkes okudu sen kaldın yok böyle böyle diyor da onu da uyarıyorum yapma diye.
Psikoloğa gideceğiz sanırsam.

Aeden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
mustafa özdemir
Hevesi yok. Gel dışarı çıkalım diyoruz tamamdır gittik eve geldik. Dinlendiriyoruz 15-20 dakika gel kitap okuyalım. Hayır okumam. :(

Çocuk çevresinden etkileniyor olabilir başarısızlık onu bu duruma getirmiştir belki bence profesyonel destek iyi gelir hocam

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
yani düşünüyorum en çok sevdiği şeyi karşısına koymana rağmen yine yapmıyorsa profesyonel yardım almakta fayda var bir hastalık olabilir farklı bir durum olabilir psikolojik olabilir çok geçmiş olsun şimdiden öyle bir durum varsa umarım tez zamanda olumlu bir sonuç alabilirsin
Umarım dostum.
Psikolog tek çare gibi duruyor.
İlgisini çekicek şeyler bul eskiden deli gibi ansiklopedi okurdum ben makinalar uçaklar arabalar ile ilgili
7 yaşındaki çocuğun ilgisini ne çekebilir ki.

Aeden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
mustafa özdemir
Çocuk kitapları zaten resimli oluyor.
Çadır dedik ödül olarak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kıyaslamam , kıyaslatmam zaten kimseyle.
Babam arada bak herkes okudu sen kaldın yok böyle böyle diyor da onu da uyarıyorum yapma diye.
Psikoloğa gideceğiz sanırsam.
Hocam işte bu kıyaslama onu tamamen yıkar çocuğa lütfen değerli olduğunu hissettirin bu sorunun üstesinden beraber gelebileceğinizi hissettirin onu küçümserseniz okumaya ısınamaz hiçbir zaman

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Selamlar dostlar,
Kardeşim daha küçük 1.sınıfa başladı. Geçen aylarda bir konu açmıştım kardeşim 1.sınıf fakat okuyamıyor nasıl öğretebilirim diye.
Konu açtıktan sonra yavaş yavaş üstüne düştüm ve harfleri öğrettik geç olsa da. Hecelerine de yavaş yavaş ayırmaya başladı.
Fakat kardeşimde heves , öğrenmeye dair herhangi bir çaba yok. Zorla yaptırmaya çalışıyoruz. Gel okuma yapalım dediğimizde odasına geçip ağlıyor.
Daha yeni yanına gittim okurken eli titriyordu. Bizden mi korkuyor anlamıyorum.
Psikoloğa götürmeyi düşünüyoruz.
Bu hevesi ben nasıl kazandırabilirim? Yani ne yapmam gerekiyor lütfen bir yardımcı olur. :(

Kafasına vur , dayak at , döverek öğret gibi tavsiyelerde bulunmayın lütfen.
Önceki konuyu merak eden varsa aşağıya bırakıyorum.
Ders çalışmak sıkıcı eğlenceli şekilde anlat.

Flamesa

80+ Silver

DENI2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,983
İsim
Deniz
Steam
https://steamcommunity.com/id/HiDeniz
Discord
DΞNI2 ム#9844
Umarım dostum.
Psikolog tek çare gibi duruyor.

7 yaşındaki çocuğun ilgisini ne çekebilir ki.
Valla arabalar ile ilgiliydim eskiden hala ilgiliyim okuyamasamda 5 yaşındayken bakardım merak ederdim hatta elimde 5 6 tanesi duruyor

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Valla arabalar ile ilgiliydim eskiden hala ilgiliyim okuyamasamda 5 yaşındayken bakardım merak ederdim hatta elimde 5 6 tanesi duruyor
Kız çocuğun ilgisini Elsa , Barbie gibi şeyler dışında ne çekebilir ki?
Hepsi var hepsi...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,432
Üyeler
163,494
Son üye
Smhtrkl
Top Bottom