sami şahin
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 2
Çabası derse karşı bir ilgisi yok ise artı da çok şey beklemeyin.
E o zaman okula da göndermeyelim?Çabası derse karşı bir ilgisi yok ise artı da çok şey beklemeyin.
Bulmacaları sever mi kardeşin böyle gizemli olayları merak uyandıran şeyleri. Mesela kitap okutmak yerine bilmece kitabı deneyebilirsiniz. İçindeki bilmeceleri okuyarak neyi anlatmak istediğini bulması da eğlenceli olabilir.Tiyatroya , en sevdiği kuzenlerinin yanına da götürdük.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bunu deneyeceğim. Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
2 gün dinlendiriyoruz ama yok dostum heves yok.
Hayır böyle şeyler ilgisini çekmiyor.Bulmacaları sever mi kardeşin böyle gizemli olayları merak uyandıran şeyleri. Mesela kitap okutmak yerine bilmece kitabı deneyebilirsiniz. İçindeki bilmeceleri okuyarak neyi anlatmak istediğini bulması da eğlenceli olabilir.
Olur mu öyle şey ya 1. sınıftan çocuktan ümit kesilmez hiç kimseden ümit kesilmez.Çabası derse karşı bir ilgisi yok ise artı da çok şey beklemeyin.
Alttan alttan sanki bir şey merak edip de okuyamıyormuşsunuz gibi yapsanız olabilir belki yada yakınlarında sevdiği ve kitap okuyan birisi varsa ondanda yardım alabilirsiniz.Selamlar dostlar,
Kardeşim daha küçük 1.sınıfa başladı. Geçen aylarda bir konu açmıştım kardeşim 1.sınıf fakat okuyamıyor nasıl öğretebilirim diye.
Konu açtıktan sonra yavaş yavaş üstüne düştüm ve harfleri öğrettik geç olsa da. Hecelerine de yavaş yavaş ayırmaya başladı.
Fakat kardeşimde heves , öğrenmeye dair herhangi bir çaba yok. Zorla yaptırmaya çalışıyoruz. Gel okuma yapalım dediğimizde odasına geçip ağlıyor.
Daha yeni yanına gittim okurken eli titriyordu. Bizden mi korkuyor anlamıyorum.
Psikoloğa götürmeyi düşünüyoruz.
Bu hevesi ben nasıl kazandırabilirim? Yani ne yapmam gerekiyor lütfen bir yardımcı olur.
Kafasına vur , dayak at , döverek öğret gibi tavsiyelerde bulunmayın lütfen.
Önceki konuyu merak eden varsa aşağıya bırakıyorum.
Kardeşim 1.sınıf fakat bir şey bilmiyor nasıl öğretebilirim?
Dostlar selamlar , Kardeşim bu sene 1.sınıfa başladı ve ilk dönem bitti. Ben pek üstüne düşemedim sınavlardır , derslerdir... O ara annem ve babam ellerinden geldiğince öğretmeye çalışmıyorlar fakat bir yararı olmamış. Şu anda alfabeyi öğretmeye çalışıyorum fakat hiçbir harfi dahil bilmiyor...forum.donanimarsivi.com
Öğretmen olan akrabamızdan rica ettik 1.5 haftalık bir ders verdi kardeşime.Alttan alttan sanki bir şey merak edip de okuyamıyormuşsunuz gibi yapsanız olabilir belki yada yakınlarında sevdiği ve kitap okuyan birisi varsa ondanda yardım alabilirsiniz.
Bende diyordum ki boş insan nerededir.haryy potter okusun
Oyun falan oynuyor mu (bilgisayar tarzı sanal)Sınıfındaki bütün çocuklar söktü bir tek kardeşim kaldı.
Okuyoruz zaten dostum.Önce sen ona oku? Hikayeleri ilk başta siz ona okuyun daha bunun basit bir şey olduğunu kendisinin yapabileceğini söyleyin.
@baid sence ? Konuyu kirletmek istemiyorum.@ReXnaTeCh neden kızgın attın?