Neler Yeni

Kardeşime nasıl okuma hevesi/alışkanlığı kazandırabilirim?

Aoruss

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,891
İsim
Kagan
Disleksi var sanırsam kardeşimde.
D ve B harfini O ve A harfini karıştırıyor.

Nasıl sevdiği şeyler örnek verir misiniz?

Dediğim gibi onlarca kitap var öyle.
O zaman psikoloğa götürün o size daha çok yardımcı olur

slayerzs34

80+ Bronze
Yanlış anlama beni biz bizimle beraber yaşayan dostlarımız örnek veriyorum köpeğimize eğitmek için ödül kullanıyoruz aslında bu da eğitim kaynaklı olduğu için ödül olayina belki başvurabilirsin belki Hani kardeşine bir okuma işini yaptığında ödül verebilirsin hani böyle giderse daha çok ödül kazanırsın gibi gösterebilirsin ama buna sürekli alışabilir böyle bir eksi yanı var takdir senin

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Çocuğun ne kadar ilgisini çekersen o kadar heveslenir o yüzden sıkıldığı şeyler üzerinden zorlamayıp eğlenmesini sağla merak duygusunu uyandırmaya çalış kardeşim
Anlamadığım şey gel kitap okuyalım dediğim zaman ağlıyor , telefonla uğraşıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Aras Pekgöz
eğer cidden dediğiniz gibi D yi B falan görüyorsa disleksi olabilir psikologtan geldikten sonra disleksi yok ise sonra üzerine gidin kitaplardan korkmasın

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Yanlış anlama beni biz bizimle beraber yaşayan dostlarımız örnek veriyorum köpeğimize eğitmek için ödül kullanıyoruz aslında bu da eğitim kaynaklı olduğu için ödül olayina belki başvurabilirsin belki Hani kardeşine bir okuma işini yaptığında ödül verebilirsin hani böyle giderse daha çok ödül kazanırsın gibi gösterebilirsin ama buna sürekli alışabilir böyle bir eksi yanı var takdir senin
Dediğim gibi okumayı sök sana çadır alacağız dedik fakat herhangi bir heves yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

eğer cidden dediğiniz gibi D yi B falan görüyorsa disleksi olabilir psikologtan geldikten sonra disleksi yok ise sonra üzerine gidin kitaplardan korkmasın
Bunu ben fark ettim en kısa sürede götürmeyi düşünüyoruz.

slayerzs34

80+ Bronze
Dediğim gibi okumayı sök sana çadır alacağız dedik fakat herhangi bir heves yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu ben fark ettim en kısa sürede götürmeyi düşünüyoruz.
çadır ne yahu hani yiyecek olur farklı bir şey olur şeker çikolata daha ilgi çekici bir şey deneyebilirsiniz aslında çadırın ne çocuk kampa mı gidecek dağa mı çıkacak biraz garip oldu çadır

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
çadır ne yahu hani yiyecek olur farklı bir şey olur şeker çikolata daha ilgi çekici bir şey deneyebilirsiniz aslında çadırın ne çocuk kampa mı gidecek dağa mı çıkacak biraz garip oldu çadır
En çok istediği şey çadır o yüzden. :)
Kendi yaşıtı kuzenleriyle konuşurken onlarda çadır var o yüzden çadır istiyor. :D

Aeden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
mustafa özdemir
Anlamadığım şey gel kitap okuyalım dediğim zaman ağlıyor , telefonla uğraşıyor.
Belki ödüllendirme şeklinde deneyebilirsin ilgisini çekecek şeyler okumasını sağlamakla birlikte, okuma yaparsa ona hediye alabilirsin. Bir süre böyle devam edip okuma alışkanlığı kazanabilir. Belki başarısız olduğu için buna devam etmek istemiyor bu şekilde de düşünebiliriz. Çocuğa başarılı olmanın sonucunda birşeyler kazanacağını gösterebilirsin

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Belki ödüllendirme şeklinde deneyebilirsin ilgisini çekecek şeyler okumasını sağlamakla birlikte, okuma yaparsa ona hediye alabilirsin. Bir süre böyle devam edip okuma alışkanlığı kazanabilir. Belki başarısız olduğu için buna devam etmek istemiyor bu şekilde de düşünebiliriz. Çocuğa başarılı olmanın sonucunda birşeyler kazanacağını gösterebilirsin
En büyük ödülü koyduk zaten. İstediğin şey diyoruz yok okumam diyor.

Aeden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
mustafa özdemir
Bak çadır çok güzel olmuş bence gayet güzel çadırın içinde ona bir atmosfer oluşturup okuma yaptırabilirsin. Çocukların hayal gücü bizimkinden çok daha üstün bunu değerlendir lütfen. Bize saçma gelse de onun ilgisini çekebilir
Kendi yaşıtı kuzenleriyle konuşurken onlarda çadır var o yüzden çadır istiyor. :D

slayerzs34

80+ Bronze
yani düşünüyorum en çok sevdiği şeyi karşısına koymana rağmen yine yapmıyorsa profesyonel yardım almakta fayda var bir hastalık olabilir farklı bir durum olabilir psikolojik olabilir çok geçmiş olsun şimdiden öyle bir durum varsa umarım tez zamanda olumlu bir sonuç alabilirsin

DENI2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,983
İsim
Deniz
Steam
https://steamcommunity.com/id/HiDeniz
Discord
DΞNI2 ム#9844
Selamlar dostlar,
Kardeşim daha küçük 1.sınıfa başladı. Geçen aylarda bir konu açmıştım kardeşim 1.sınıf fakat okuyamıyor nasıl öğretebilirim diye.
Konu açtıktan sonra yavaş yavaş üstüne düştüm ve harfleri öğrettik geç olsa da. Hecelerine de yavaş yavaş ayırmaya başladı.
Fakat kardeşimde heves , öğrenmeye dair herhangi bir çaba yok. Zorla yaptırmaya çalışıyoruz. Gel okuma yapalım dediğimizde odasına geçip ağlıyor.
Daha yeni yanına gittim okurken eli titriyordu. Bizden mi korkuyor anlamıyorum.
Psikoloğa götürmeyi düşünüyoruz.
Bu hevesi ben nasıl kazandırabilirim? Yani ne yapmam gerekiyor lütfen bir yardımcı olur. :(

Kafasına vur , dayak at , döverek öğret gibi tavsiyelerde bulunmayın lütfen.
Önceki konuyu merak eden varsa aşağıya bırakıyorum.
İlgisini çekicek şeyler bul eskiden deli gibi ansiklopedi okurdum ben makinalar uçaklar arabalar ile ilgili

Flamesa

80+ Silver
Yazın başında ben olamayacağım.
Seneye üniversite sınavım olacağı için daha sıkıntı.
Ne tür bir ödül teklif ettiniz fikrim yok ama bence onun çok istediği yada yaparken eğlendiği başka bir ödül bulursanız işe yarayabilir.Ve okurken sıkılmayacağı resim ağırlıklı bir kitap daha çok ilgisini çekebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,429
Üyeler
163,493
Son üye
harungiraz
Top Bottom