Karın çalışırken gelen değişik his

Akhisarli45

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
345
İlk defa spor salonuna başladım bilen bir arkadaşımla karın çalıştık biraz yarım mekik vb birkaç hareket. Ayağa kalktığımda değişik kötü rahatsız edici bir his oluştu karnımda kaslarımda 2dk sonra geçti. Ağrı ya da acı değil. Yırtılma gibi mi desem bilemiyorum ilk defa hissettiğim bişeydi, ben bı daha karın çalışmıcam dedim o kadar kötü bir histi. Karın bölgem baya yağlı onunla ilgili olabilir mi ne olmuş olabilir

karın kası vücut dengesi için çok önemli ama çoğumuz neredeyse hiç çalıştırmıyoruz. yeni başlarken ne olursa olsun aşırıya kaçmadan az tekrarlarla uzun sürede geliştirilmesi gereken bir bölge. ayrıca mekik çekildiğinde karın yağları erimez o bölgedeki kaslar gelişir sadece. o yüzden spor bilen arkadaşınıza ayak uydurmaya çalışmadan düzenli olarak az tekrarlarla ısınma haraketlerinize eklemenizi tavsiye ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

karın kası vücut dengesi için çok önemli ama çoğumuz neredeyse hiç çalıştırmıyoruz. yeni başlarken ne olursa olsun aşırıya kaçmadan az tekrarlarla uzun sürede geliştirilmesi gereken bir bölge. ayrıca mekik çekildiğinde karın yağları erimez o bölgedeki kaslar gelişir sadece. o yüzden spor bilen arkadaşınıza ayak uydurmaya çalışmadan düzenli olarak az tekrarlarla ısınma haraketlerinize eklemenizi tavsiye ederim.
bu arada konu başlığını gördüğümde şaşırdım o yüzden girdim konuya. tam bir clickbait bir başlık olmuş :D

Yağ oranını düşürmeden karın çalışmanı tavsiye etmem çünkü çok bir işe yaramaz. Belirli bir yağ oranın altına düştüğünde çalışırsan, etkisini görebilirsin.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada konu başlığını gördüğümde şaşırdım o yüzden girdim konuya. tam bir clickbait bir başlık olmuş :D
Yağ oranını düşürmeden karın çalışmanı tavsiye etmem çünkü çok bir işe yaramaz. Belirli bir yağ oranın altına düştüğünde çalışırsan, etkisini görebilirsin.
Karın çalışmanın yağ eritmedigini biliyorum onun için kondisyon yapıyorum.
Yaptığım hareketler başlangıç için baya basit şeylerdi 10 yarım mekik ve kısa tekrarlı bir iki basit hareket ama dediğim gibi değişik bir şey oldu sanki kaslarım yırtıldıda arasına bir şey girdi gibi ama ağrı acı değil. Bunun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum

Böyle daha spora yeni başlamışken kardio girersen böyle şeyler yaşabilirsin.

bu videonun aynısını 1 set yaptım ve gerçekten beni çok zorladı. 2.sete başlamak için eğilmeye çalıştım ve kalçamdan sanki bıçaklanmışım gibi bir ağrı girdi ve 2.seti çıkartamadım dediğim gibi bu ağrılar normal, zaman içinde yapa yapa alışacaksın ama yavaş yavaş yapman gerekiyor hareketleri, hızlı hızlı yaparsan sakatlık yaşayabilirsin, yapabildiğin yere kadar yap ve bırak. Ağrı bir kaç güne geçer tahminim geçmez ise doktora gözükürsün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,947
Üyeler
174,269
Son üye
dealtura
Geri