Neler Yeni

Karıncalanma Olan Bozuk Monitör Tamir Olur mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
t84tv8k.jpg

1m0q4k3.jpg

Arkadaşlar elimdeki eski casper 18,5 inc led monitör arızalandı. Karıncalanma sorunu var. Arada da monitör anlık kendiliğinden kapanıp açılıyor. Onun haricinde pek problem yok. Farklı kablolarla farklı ekran kartlarıyla denedim. Sorun monitörde eminim. Şimdi bu zımpırtı tamir olur mu? Bir de bu monitörün sadece vga girişi çalışıyor. Dvi portu ne yaptıysam çalışmadı. Aldığımdan beri birkez olsun dvi portunu kullanmamşıtım.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
emeklilik yaşı gelmiş kenera koyun veya hurdacıya verin gitsin
tamiri muhtemelen kendinden pahalıya gelecektir.

ona harcayacanız para ile bütçeniz kısıtlı ise ikinci elden almak daha mantıklı
Mantıkli sari sitede aynisi 350 TL ye satılıyor. İçini açıp bi bakarım. Olursa olur artık.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
resim fırçası biraz yumuşak olduğu için belki iyi temizlemez ama sorun olmaz fırça kılı bırakmadığından emin olun hocam soket içinde. Hocam panel üreticisine göre değişiyor genellikle ama flex kablonun kenarlarında veya üstünde tırnak oluyor onu kaldırıp çekince gelir genellikle.
qgt9wci.jpg

r61n17c.jpg

4sq3qnq.jpg

ndhnn8x.jpg

869b7jh.jpg

8rx0bpu.jpg

3d00axq.jpg

i10xume.jpg

7tjbsab.jpg

19bvkbh.jpg

k40h3tw.jpg

Elimden geldigince farkli acilardan resim cekmeye calistim. Panelden bir tane flex kablo ve bir tane de besleme kartindan gelen kucuk soket soktum. Anakart uzerindeki vidalari soktum. Ama kablolarin soketlerini cikartamadim. Biraz ugrastim ama cok fazla da guc uygulamadim. Simdi kopar mopar elimde kalmasin. Anakart uzerinden flex kabloyu yskip cikarmayi cok istedim ama cektim cektim bir turlu gelmedi. Cok asilirsam da kopar diye korktum. Uzerinde tirnak falan yoktu. Besleme kartindan gelen kablolar da ayni sekilde sanki yerlerine yapismistilar. Besleme karti ile hic ugrasmadim. Zaten uzerinde seffaf plastik kapak vardi. Kondanstaorlerin 2- 3 tanesi gevsemisti cok rahat saga sola hareket ediyorlar. Monitorun icinde cok fazla toz yoktu. Hele anakartin icinde neredeyse hic yoktu. Monitoru topladim taktim karincalanma sanki azicik azalmisti. Youtubeda yine casper marka monitoru toplayan bir video gordum. Kablo duzenegi benim monitor ile ayniydi. Sahibindende biri benim monitorun aynisini ankara ostim yenimahallede 359 tl ye koymus ama kesin satilmistir, ilanda son mesaj 3 ay once yazilmis.

Son düzenleme:

Teil5757

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Görüntü sistemleri, pcb
qgt9wci.jpg

r61n17c.jpg

4sq3qnq.jpg

ndhnn8x.jpg

869b7jh.jpg

8rx0bpu.jpg

3d00axq.jpg

i10xume.jpg

7tjbsab.jpg

19bvkbh.jpg

k40h3tw.jpg

Elimden geldigince farkli acilardan resim cekmeye calistim. Panelden bir tane flex kablo ve bir tane de besleme kartindan gelen kucuk soket soktum. Anakart uzerindeki vidalari soktum. Ama kablolarin soketlerini cikartamadim. Biraz ugrastim ama cok fazla da guc uygulamadim. Simdi kopar mopar elimde kalmasin. Anakart uzerinden flex kabloyu yskip cikarmayi cok istedim ama cektim cektim bir turlu gelmedi. Cok asilirsam da kopar diye korktum. Uzerinde tirnak falan yoktu. Besleme kartindan gelen kablolar da ayni sekilde sanki yerlerine yapismistilar. Besleme karti ile hic ugrasmadim. Zaten uzerinde seffaf plastik kapak vardi. Kondanstaorlerin 2- 3 tanesi gevsemisti cok rahat saga sola hareket ediyorlar. Monitorun icinde cok fazla toz yoktu. Hele anakartin icinde neredeyse hic yoktu. Monitoru topladim taktim karincalanma sanki azicik azalmisti. Youtubeda yine casper marka monitoru toplayan bir video gordum. Kablo duzenegi benim monitor ile ayniydi. Sahibindende biri benim monitorun aynisini ankara ostim yenimahallede 359 tl ye koymus ama kesin satilmistir, ilanda son mesaj 3 ay once yazilmis.

İşaretlediğim yerde siyah bir kapak var onu yukarı doğru kaldırdıktan sonra flexiyi ordan çıkarabilirsin. Kondansatörler sağa sola oynayabilir normaldir şişlik yoksa kondansatörlerde sorun yok.

Ekler

• IMG_4676.jpeg
    IMG_4676.jpeg
    687.9 KB · Hit: 3
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
İşaretlediğim yerde siyah bir kapak var onu yukarı doğru kaldırdıktan sonra flexiyi ordan çıkarabilirsin. Kondansatörler sağa sola oynayabilir normaldir şişlik yoksa kondansatörlerde sorun yok.
Peki diğer besleme kartından gelen kabloların soketleri nasıl çıkıyor onları da çıkarmanın bir formülü var mı? Anakart uzerinde lehim yapılması gereken yer mi vsr ki goruntu birsz karıncalı veya besleme kartı ile ilgili bir problem mi var acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,142
Üyeler
167,790
Son üye
lillil
Top Bottom