Neler Yeni

Kasa altına fan nasıl konumlandırılması gerekir

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,629
İsim
Özgürcan
Eski kasamın fanlarını değerlendirmek istedim ekran kartına doğru üfleyecek şekilde taktım bunun herhangi bir zararı olur mu? yoksa tam tersi mi takayım öyle de bir faydasının olmayacağını düşünüyorum.

Ekler

• F46C6D11-2DB8-4CDD-84BB-8E5A723BB143.jpeg
    F46C6D11-2DB8-4CDD-84BB-8E5A723BB143.jpeg
    1.5 MB · Hit: 214

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,629
İsim
Özgürcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Eski kasamın fanlarını değerlendirmek istedim ekran kartına doğru üfleyecek şekilde taktım bunun herhangi bir zararı olur mu? yoksa tam tersi mi takayım öyle de bir faydasının olmayacağını düşünüyorum.
Hocam alttaki sağdaki fanın altında ızgara yok sanırım.Izgara varsa sorun yok.Yoksa o fan gereksiz olur soldaki yeterli olur.Tabi dekorasyon amaçlı da takılı kalabilir zevk meselesi.

SerhatCC

80+ Bronze
hocam mühendislik açısından yorumlarsam normalde içeriye hava alan fan sayısı ile havayı dışarı tahliye eden fan sayısı aynı olmalı, bu güzel bir soğutma performansı sunar kasa içerisine. ancak genelde böyle olmuyor bu durumda bana kalırsa içeri hava üfleyen fan sayısının hava tahliye eden fan sayısından daha az tutulması daha mantıklı geliyor. birim zamanda kasa içinden, alınana göre daha fazla hava tahliye edileceğinden kasa içinde bir negatif basınç oluşacak ve açıklıklardan kasa içine hava sızmaya başlayacak doğal yoldan bir hava sirkülasyonu sağlanacak. eğer içeri hava alan fanlar daha fazla olursa kasa içine, atılandan daha fazla hava alındığı için ısınan hava kasa içinde kalmaya devam edecek ve kasa içi sıcaklığı yükseltecektir.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,407
İsim
Diyarhan
Doğru

Ekler

• indir (2).jpeg
    indir (2).jpeg
    10.3 KB · Hit: 120

Kaczynski

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
Kevin Mitnick
Benim kasamda bu şekilde sitesinde böyle gösteriyor yani doğru.

Ekran Alıntısı.PNG

Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim kasamda bu şekilde sitesinde böyle gösteriyor yani doğru.

Ekran Alıntısı.PNG
Benim power supply üstte ama :D

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,629
İsim
Özgürcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet ızgara yok tek kötü durur diye koydum daha 2 fan takılan egzoz ve alta sorun yoksa kalsın görsellik için

Top Bottom