CMOS, bir tümleşik devre üretim teknolojisidir. N-tipi ve P-tipi olarak adlandırılan NMOS ve PMOS transistorların aynı tümdevre üzerinde gerçeklenmesine olanak tanır. Genel olarak günümüzde kullanılan sayısal devrelerin neredeyse tamamı CMOS teknolojisi ile üretilir.Ramleri çıkartın ve bir fırçayla hem ram hem de ram soketleri içindeki tozları süpürün. Bazı kişiler mavi silgileri de öneriyor ama onu hiç denemedim. Sorununuz hala çözülmediyse BIOS'u sıfırlayın.
BIOS ayarlarını sıfırlayın hocam. Bilmiyorum bunu burada paylaşmam ban sebebi mi ama yardımı olacaksa buyurun:CMOS, bir tümleşik devre üretim teknolojisidir. N-tipi ve P-tipi olarak adlandırılan NMOS ve PMOS transistorların aynı tümdevre üzerinde gerçeklenmesine olanak tanır. Genel olarak günümüzde kullanılan sayısal devrelerin neredeyse tamamı CMOS teknolojisi ile üretilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
CMOS derken?
Bios pilini çıkartarak sıfırladım zaten. Fırçala diyorsun ama elimde anti statik bir fırça yok.BIOS ayarlarını sıfırlayın hocam. Bilmiyorum bunu burada paylaşmam ban sebebi mi ama yardımı olacaksa buyurun:
BIOS Sıfırlama Rehberi
BIOS'u varsayılan ayarlara döndürme işlemine sıfırlama diyoruz. BIOS sıfırlamak için farklı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda farklı yöntemler mevcut. Yazılımsal yolla sıfırlama: Bu işlem için PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girilir. Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne...www.technopat.net
O kadar profesyonel takılmana gerek yok. Al eline bir resim fırçası, soketlerin içindeki tozu fırçala. Bu zamana kadar hiç anti statik fırça kullanmadığı için bilgisayarı bozulan insanla karşılaşmadım.Bios pilini çıkartarak sıfırladım zaten. Fırçala diyorsun ama elimde anti statik bir fırça yok.
Çalışmıyor gene.O kadar profesyonel takılmana gerek yok. Al eline bir resim fırçası, soketlerin içindeki tozu fırçala. Bu zamana kadar hiç anti statik fırça kullanmadığı için bilgisayarı bozulan insanla karşılaşmadım.