Neler Yeni

Kasa değerlendirme konusu

Serhat.S

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Serhat sevtekin
Merhaba dostlar elimde 4060ti 16gb ekran kartı var şöyle bir sistem toplamak istiyorum

4060ti 16gb ekran kartı
Ryzen 5 7500f işlemti
B650m anakart
16x2 ram ddr5
750w 80plus power
M2 ssd 1 terabayt

Sizin görüşleriniz bu sistemde nedir pek fazla bilgim olmadığı için burdan ilk önce sizlere danışmak istedim.

Serhat.S

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Serhat sevtekin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Net bir hesaplama yapmadım ekran kartını 23 bine aldım işlemci ve anakart 12bin tl civarı diğerleride ortalama 6-7civarı dersek kasaıda olucak 4 kasa dersek 45-50 arasında tutuyor hazır sistem değil taksitlere böldüğüm için tek tek kendim alıyorum

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
RAM'de CL ve MHz etkenleri
B650m anakartın modeli/markası
Power Supply markası/modeli (aşırı önemli)
SSD'nin hızı, nesili ve daha bir çok detayı var.
aklında tam olarak model varsa söyle , yoksa bütçe ver öneri yapalım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Net bir hesaplama yapmadım ekran kartını 23 bine aldım işlemci ve anakart 12bin tl civarı diğerleride ortalama 6-7civarı dersek kasaıda olucak 4 kasa dersek 45-50 arasında tutuyor hazır sistem değil taksitlere böldüğüm için tek tek kendim alıyorum
çok kazık fiyata geliyor hocam en son 58 bine 4080 super sistem vardı

özelleştirme yap bunu al
@KYLORIN hocam bakar mısın sen, benim işim var da

Serhat.S

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Serhat sevtekin
kazık fiyata geliyor ama toplu almıyorum hepsini yavaş yavaş alıyorum bütçemi ona göre ayarlıyorum düşündüğüm ana kart bu ram ler için şuanlık orlama bir şeyler(ddr5) power işinide size bırakıyorum pek bilgim olan bir konu değil

Ekler

• IMG_4008.png
    IMG_4008.png
    1.1 MB · Hit: 21

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,073
İsim
Eymen
RAM'de CL ve MHz etkenleri
B650m anakartın modeli/markası
Power Supply markası/modeli (aşırı önemli)
SSD'nin hızı, nesili ve daha bir çok detayı var.
aklında tam olarak model varsa söyle , yoksa bütçe ver öneri yapalım

çok kazık fiyata geliyor hocam en son 58 bine 4080 super sistem vardı

özelleştirme yap bunu al
@KYLORIN hocam bakar mısın sen, benim işim var da
valla özelleştireyimde arkadaşın bütçesi hem 45-50k arasıymış hemde taksitle alacakmış bence bütçesi buna yetmeyecektir.
1730751965610.png

ramleri sonra 2x8gb tekrardan alırsın ankartta zaten 4 adet ram slotu var.

Serhat.S

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Serhat sevtekin
valla özelleştireyimde arkadaşın bütçesi hem 45-50k arasıymış hemde taksitle alacakmış bence bütçesi buna yetmeyecektir.Alıntıyı görüntüle

Hocam ekran kartım zaten var onu almıştım o yüzden hazır sistemlere yönelemiyorum diğer parçalar için fikir lazım uyumları nasıl olur diye önerin için saol

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,073
İsim
Eymen

Hocam ekran kartım zaten var onu almıştım o yüzden hazır sistemlere yönelemiyorum diğer parçalar için fikir lazım uyumları nasıl olur diye önerin için saol
he tamamdır bakayım bide 6000tlye attığın anakart güzel, fakat bu işlemci için biraz yüksek seviyeli bir anakrt haberin olsun

BurakBek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Burak

Kardeşim sana ekran kartsız güzel fiyat performans bir kasa toplamak lazım zira bahsettiğin fiyat meblası bi hayli yüksek ve gereksiz

Serhat.S

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Serhat sevtekin
he tamamdır bakayım bide 6000tlye attığın anakart güzel, fakat bu işlemci için biraz yüksek seviyeli bir anakrt haberin olsun
Bilerek anakartı yükset tuttum ilerde bunların borcunu bitirdikten sonra 7800x3d işlemci arkasına ekran kartı yüksektmesi yapıcam bu yolda ilerlersem nasıl olur ram ve power konusunda bir bilgin varmı nasıl alayım

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,073
İsim
Eymen

Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram ramler bu güzeldir ve ucuz.​

https://www.teknobiyotik.com/high-p...uc-kaynagi-hp1-s2750gd-f14c.html#!prettyPhoto psu bu.​

https://www.akakce.com/bilgisayar-k...anel-temperli-cam-e-atx-fiyati,530405867.html kasa bu yeterli.

Eğer işlemciyi değişmeyeceksen bu:https://www.gaming.gen.tr/urun/3847...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

7800x3dye geçiceksen bu:https://www.qp.com.tr/thermalright-...xFsFdXKdkZRn5wb9OxkEEjPlmBkzQFosuKBLdUwZJwV6f

Spect

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Arda
valla özelleştireyimde arkadaşın bütçesi hem 45-50k arasıymış hemde taksitle alacakmış bence bütçesi buna yetmeyecektir.Alıntıyı görüntüle
Hocam adam zaten taksit taksit alıcam diyor. Ekran kartıda varmış bu öneriler boş maalesef.

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,073
İsim
Eymen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,648