Neler Yeni

Kasa elektrik çarpıyor?

shairon7x

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şeyhmus Demiralp
Dostlar merhaba yaklaşık 4 ay önce vatandan bilgisayar satın aldım geçen günlerde bilgisayarımın yerini başka bir noktaya aldım prizler tamamen aynı hiçbir değişiklik yaşanmadı takılı olan prizlerde ancak 4 5 gündür elim kasaya çarptığı anda hafif bir elektrik çarpıyor kontrol kalemi ile vidaları kontrol edince elektrik olduğunu görüyorum. Prizleri kontrol ettim, toprağı kontrol ettim, psu fişini söküp bir müddet bekledim, ancak sonuç değişmedi yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler.

Kasa-Psu: https://www.vatanbilgisayar.com/msi...lik-yan-panel-argb-fan-usb-3-2-matx-kasa.html

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
OMER FARUK
aynı kasaya sahibim ve bende vatandan hazır sistem aldım öncelikle prizlerin topraklamalı olduğundan emin ol sonrasında prizlerin topraklı olduğundan eminsen karşılıklı demirleri görselde olduğu gibi kaldırtır topraklama demiri gibi bir şey o demir içeri tarafa doğru bükülmüs olabilir biz elektrikçi çağırdık ya priz eskidir dedi yada topraklama demiri fişe tam değmiyordur demişti sorunu çözemezsen elektiriciyi çağır sorunu anlat kökten çözüme gitmiş olursun
1739203241656.png

shairon7x

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şeyhmus Demiralp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynı kasaya sahibim ve bende vatandan hazır sistem aldım öncelikle prizlerin topraklamalı olduğundan emin ol sonrasında prizlerin topraklı olduğundan eminsen karşılıklı demirleri görselde olduğu gibi kaldırtır topraklama demiri gibi bieşey o demir içeri tarafa doğru bükülmüs olabilir biz elektrikçi çağırdık ya priz eskidir dedi yada topraklama demiri fişe tam değmiyordur demişti Alıntıyı görüntüle
Hocam ilgin için teşekkür ediyorum. Eski prizden çıkartıp iki farklı yer denedim sonuç aynı.

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
OMER FARUK
Hocam ilgin için teşekkür ediyorum. Eski prizden çıkartıp iki farklı yer denedim sonuç aynı.
prizdeki karşılıklı demir çıkıntılara baktın mı beklide o içeri doğru büküldüğü için topraklama olmuyordur şu çıkıntıları biraz kaldırtıyor gibi yap prizin yada uzatmalı toprak lamalısıyla olması lazım
1739203769775.png

shairon7x

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şeyhmus Demiralp
Çıkarttım demirleri biraz dışarıya düzelmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

prizdeki karşılıklı demir çıkıntılara baktın mı beklide o içeri doğru büküldüğü için topraklama olmuyordur şu çıkıntıları biraz kaldırtıyor gibi yap prizin yada uzatmalı toprak lamalısıyla olması lazım Alıntıyı görüntüle
Hocam şimdi tekrar kontrol ettim artık prizde değilken bile elektrik var görünüyor. Prizden çekiyorum kontrol kalemiyle kontrol edince yanıyor.

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
OMER FARUK
Çıkarttım demirleri biraz dışarıya düzelmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam şimdi tekrar kontrol ettim artık prizde değilken bile elektrik var görünüyor. Prizden çekiyorum kontrol kalemiyle kontrol edince yanıyor.
ilk olarak aldığın yere götür bakarlar eğer onlarda da sorun olursa servise gider sorun yok derlerse ya evinde topraklamada sorun var yada priz ve uzatma kablosu varsa onda
kasada elektrik yokken bağlı değilken bile yanıyorsa başka bir sorun olabilir bende sorunun neyden kaynaklandığını anlayamadım aldığın yerle konuşmalısın

shairon7x

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şeyhmus Demiralp
ilk olarak aldığın yere götür bakarlar eğer onlarda da sorun olursa servise gider sorun yok derlerse ya evinde topraklamada sorun var yada priz ve uzatma kablosu varsa onda
kasada elektrik yokken bağlı değilken bile yanıyorsa başka bir sorun olabilir bende sorunun neyden kaynaklandığını anlayamadım aldığın yerle konuşmalısın
tamamdır hocam çok teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,052
Üyeler
167,597
Son üye
gençmimar
Top Bottom