Neler Yeni

Yardım Kasa fan düzeni nasıl olmalı?

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Merhaba görseldeki fan düzeni nasıl takmadan önce sizdende onay almak istedim.

Kasa: Thermaltake View 200 TG

CPU Soğutucu: ID-Cooling SE-214-XT

Ekran Resmi 2023-09-25 11.53.04.png

Ysuflix

80+ Gold
olması gerektiği gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemci fanını böyle takıcan
WhatsApp Görsel 2023-08-20 7at 15.56.30.jpg

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Merhaba görseldeki fan düzeni nasıl takmadan önce sizdende onay almak istedim.

Kasa: Thermaltake View 200 TG

CPU Soğutucu: ID-Cooling SE-214-XT

Alıntıyı görüntüle
ön kısım cam olan modeli sanırım. tavsiyem üst kısımlarada 2 tane egzos fan tak çünkü hava alışı çok kötü bu kasanın.

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Üst sağdaki çok gerekli değil aslında. Önden gelen havayı direkt dışarı soğuk veriyor. Ondan ben söktüm.
Bende onu takmasam diye düşündüm yükte 2 şekildede test edeyim bakayım faydası var mı yok mu ona göre karar vereyim o zaman

ön kısım cam olan modeli sanırım. tavsiyem üst kısımlarada 2 tane egzos fan tak çünkü hava alışı çok kötü bu kasanın.
Evet ön kısım mallesef cam görseldeki gibi 2 adet takmayı düşünüyorum üst kısma 1 140mm 1 120mm

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Bende onu takmasam diye düşündüm yükte 2 şekildede test edeyim bakayım faydası var mı yok mu ona göre karar vereyim o zaman

Evet ön kısım mallesef cam görseldeki gibi 2 adet takmayı düşünüyorum üst kısma 1 140mm 1 120mm
yok 120mm 2 tane dandik bişey bile taksan yeterli sadece destek versin sıcağı atma konusunda.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
olması gerektiği gibi

işlemci fanını böyle takıcan
Alıntıyı görüntüle
PSU'yu para bulduğunuzda değişmenizi öneririm.
Yanlış. Tepe sağı eklerse hava akışı daha kötü olur.

Öbür konuda da yazdım ama tepe sağ fanı takma. Kasanın hava akışı sınırlı zaten. Böyle yaparak önden gelen soğuk havayı işlemciye ulaşmadan dışarı atmış oluyorsun. Yani ekran kartı ve işlemcinin bulunduğu arka kısımın havası daha da ısınıyor.

Ayrıca kasa önden zaten az hava alıyor. Tepe 140mm 100CFM fanı yükte ve yazın 1000RPM olacak şekilde ayarlarsan fazlasıyla yeterli olması lazım.

Tepe fan için en iyi kurulumu test ederek bulabilirsin ama testi düzgün yapabilir misin emin değilim.

Ysuflix

80+ Gold
PSU'yu para bulduğunuzda değişmenizi öneririm.

Yanlış. Tepe sağı eklerse hava akışı daha kötü olur.

Öbür konuda da yazdım ama tepe sağ fanı takma. Kasanın hava akışı sınırlı zaten. Böyle yaparak önden gelen soğuk havayı işlemciye ulaşmadan dışarı atmış oluyorsun. Yani ekran kartı ve işlemcinin bulunduğu arka kısımın havası daha da ısınıyor.

Ayrıca kasa önden zaten az hava alıyor. Tepe 140mm 100CFM fanı yükte ve yazın 1000RPM olacak şekilde ayarlarsan fazlasıyla yeterli olması lazım.

Tepe fan için en iyi kurulumu test ederek bulabilirsin ama testi düzgün yapabilir misin emin değilim.
Sebep?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,397
Üyeler
163,489
Son üye
paradox35
Top Bottom