Neler Yeni

Yardım Kasa fan düzeni nasıl olmalı?

Ysuflix

80+ Gold

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Size anlatıyorum bakın. Mantiğınız komple yanlış. İki adet egzoz fan çoğu durumlar için fazlasıyla yeterli olmalı.
Kullandim biliyorum diyorsunuz da ben de Deepcool Matrexx 70 kullanıyorum önü komple cam. Test ettim biliyorum. İnternetten öğrendiğim verilerle de uyuşuyor.

1) Üfleseniz her fandan daha fazla hava üflersiniz. Siz fanlar 100CFM olunca vantilatör gibi çalışıyor sanıyorsunuz. Öyle bir şey yok. Kasa fanları o kadar üflemez.
Ben 3 adet Lian Li 85CFM 140mm fanı hiçbir engel olmayan yere monte ettim biliyorum.
2) 3. egzoz fan sıcak hava tahliye etmez. Sizin hiç üflemiyor dediğiniz fanlar eğer statik basınçları yeterince yüksekse mesh gibi olmasa da hava üfler. Bu da öndeki havanın arkadakinden soğuk olmasını ve kasa içsrisinde hava akışı oluşmasını sağlar. Sıcak hava arkada olur. Önden zaten az gelen soğuk havayı da 2./3. egzoz ile dışarı atmış oluyorsunuz.

Bahsettiklerimin görsel testleri için izleyin. Sorularınızı cevaplar:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Akım korumalı prizler özellikle de ucuz olanları pek bir işe yaramıyor. Sigortaya takacağınız akım ve gerilim korumalı röleler hem prizden ucuz hem çok daha etkili olur.

Elinizdeki model elektrik tesisatınız sağlam olsa bile guvenilmeyecek bir model. Sorun çıkarır demiyorum ama çıkarırsa şaşırmayın. İnsallah çıkarmadan sıkıntısız kullanırsınız.
Paranız olunca değişmeye çalışın. Kaliteli 5-10 yıl garantili yeterli Watt'lı bir modele tek seferlik biraz para kıyarsanız üzerinde 2-3 ekran kartı eskitirsiniz.

Tabii bütün bunlar tavsiye ve tahmin. Siz bilirsiniz... Ben sadece resimde gördüm uyarayım dedim.
kasa 4000x corsair modeli ve fanlar coolermaster sickleflow modeli. kankam corsair 4000x modelini alıyoruz thermaltake view 200 stock fanlı tg modeliyle kıyaslıyoruz ve ona göre fan dizilimi yapıyoruz. saçmalama gözünü seveyim? neyle neyi kıyaslayarak fan dizilimi hakkında kanıya varıyorsun. valla bak 4000x kasasına hava girişlerine ayıp :D :D view 200deki hava girişiyle 4000x çok farklı bro. 4000x bakma öyle önü camlı mamlı diye fanın ön kısmında inanılmaz büyük açıklık var. view 200de bu yok. view 200ün tek kurtarma tipi üste 2 egzos takması gerekiyor. çünkü bu kasada öndeki fanlar sadece sirkülasyon oluşturuyor dışdan alınan havayı diyorum ya üflesem daha çok girer diye kastım buydu. yani kaliteli hava akışına sahip ciddi fanları olan kasayı alıp view 200e uyarlaman çok saçma olmuş. önünde incik mincik sıkış tepiş küçük küçük hava girişi olan kasa ememiyor hele bir iki toz görsün o deliklerden hiçbişey geçememeye başlıyor. hani videoda attığın kasa 4000x boydan boya camla kasa arası boşluk ve yaldır yaldır hava alıyor. işte bu yüzden diyorum bu tip kasalarda 2 tepe egzosu içeriye hava alınmadığı için hiç olmazsa yükselen sıcağı tahliye etmesinde inanılmaz yardımcı oluyor. tt view200deki öndeki fanlara ve hava girişine bel bağlama yani. demek istediğim buydu. senin dediğin format videodaki gibi ön kısım yaldır yaldır hava alıyordur o zaman üste 2 egzos takmana gerek yok zaten basınçla devir daimi hava dolaşımını yaptırıyor. bir kasa tipine bakarak tüm kasa tiplerine heleki view 200 gibi hava emme kısmında inanılmaz sıkıntılı bir kasaya aynı mantığı uyarlamak saçma mantıksız olur. kullandım ordan biliyorum bunuda açık açık söyleyeyim hatta hava emmesini kolaylaştırmak için camı keserek 0.5cm öne taşıdım

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
kasa 4000x corsair modeli ve fanlar coolermaster sickleflow modeli. kankam corsair 4000x modelini alıyoruz thermaltake view 200 stock fanlı tg modeliyle kıyaslıyoruz ve ona göre fan dizilimi yapıyoruz. saçmalama gözünü seveyim? neyle neyi kıyaslayarak fan dizilimi hakkında kanıya varıyorsun. valla bak 4000x kasasına hava girişlerine ayıp :D :D view 200deki hava girişiyle 4000x çok farklı bro. 4000x bakma öyle önü camlı mamlı diye fanın ön kısmında inanılmaz büyük açıklık var. view 200de bu yok. view 200ün tek kurtarma tipi üste 2 egzos takması gerekiyor. çünkü bu kasada öndeki fanlar sadece sirkülasyon oluşturuyor dışdan alınan havayı diyorum ya üflesem daha çok girer diye kastım buydu. yani kaliteli hava akışına sahip ciddi fanları olan kasayı alıp view 200e uyarlaman çok saçma olmuş. önünde incik mincik sıkış tepiş küçük küçük hava girişi olan kasa ememiyor hele bir iki toz görsün o deliklerden hiçbişey geçememeye başlıyor. hani videoda attığın kasa 4000x boydan boya camla kasa arası boşluk ve yaldır yaldır hava alıyor. işte bu yüzden diyorum bu tip kasalarda 2 tepe egzosu içeriye hava alınmadığı için hiç olmazsa yükselen sıcağı tahliye etmesinde inanılmaz yardımcı oluyor. tt view200deki öndeki fanlara ve hava girişine bel bağlama yani. demek istediğim buydu. senin dediğin format videodaki gibi ön kısım yaldır yaldır hava alıyordur o zaman üste 2 egzos takmana gerek yok zaten basınçla devir daimi hava dolaşımını yaptırıyor. bir kasa tipine bakarak tüm kasa tiplerine heleki view 200 gibi hava emme kısmında inanılmaz sıkıntılı bir kasaya aynı mantığı uyarlamak saçma mantıksız olur. kullandım ordan biliyorum bunuda açık açık söyleyeyim hatta hava emmesini kolaylaştırmak için camı keserek 0.5cm öne taşıdım
Yav kardeşim açıklıyorum gelmiş bana saçmalama brom falan yazıyorsun. Üslubunu düzelt önce.

Attığım videoda benim anlattığım mantıkla alakali görsel sunum vardı. 4000x olduğu için atmadım onu. Zaten normal 4000x değil adam bütün havayı ona yöneltmiş. Bu test önü açık kasalar için de değil test amaçlı sadece yani.

Sen bilmediğin bir şeyi test ettim sanıyorsun devam et. En iyi sen biliyorsun kardeşim. Fizik kuralları Trifact isimli kullanıcı forumda yazdı diye bükülmüyor.

Son düzenleme:

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Yav kardeşim açıklıyorum gelmiş bana saçmalama brom falan yazıyorsun. Üslubunu düzelt önce.

Attığım videoda benim anlattığım mantıkla alakali görsel sunum vardı. 4000x olduğu için atmadım onu. Zaten normal 4000x değil adam bütün havayı ona yöneltmiş. Bu test önü açık kasalar için de değil test amaçlı sadece yani.

Sen bilmediğin bir şeyi test ettim sanıyorsun devam et. En iyi sen biliyorsun kardeşim. Daha fazla açıklama yapmaya lüzum yok. Fizik kuralları trifacf isimli kullanıcı forumda yazdı diye bükülmüyor.
benim üslubüm normal. sen bro (kardeş) kelimesine alınıyorsan demekki sende bir sıkıntın var. elmayla armutu kıyaslayıp, elmadan armut reçeli yapacağız diyorsun test mest diyorsun. hani kasayı modladım diyorum bırak testi ve tane tane uzun uzun anlayasın diye anlatıyorum ama idrak etmek yerine itiraz etmeyi tercih ediyorsun. dediğim gibi başka bir kasa(corsair 4000X) ile başka bir kasa (TT view200) aynı kefeye konamaz aynı soğutma beklenemez. bekliyorsan zırcahil ve bu zırcahillikte inat etmek demek oluyor, fizik kuralı diyorki kasanın içine hava girmiyorsa sen sıcak havayı atmaya çalışacaksın. ama senin zırcahilliği diyor ki kasayı hava alıyormuş gibi hayal kuralım sadece egzos takıp sıcak havayı devirdaim yapıp atmasını bekleyelim???!!! bu konuda sana bir şey yapamam bildiğini gördüğünü okumaya devam edebilirsin. ben deneyimlediğimi beyan ediyorum. düşün kasanın camını kesip hava almasını sağlayan birine inat etmen tuhaf. gerçi anlatmamak gerekiyor çünkü tane tanede anlatsam sen corsair'ın lianlinin kasasını alıp TT viev 200'le aynı mantığı kuracaksın. bu da anlamamakta inat etmek oluyor. bu duruma yapacak birşeyim dediğim gibi malesef yok. öpüyorum seni Allah'a emanet.

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
uzun uzun anlayasın diye anlatıyorum ama idrak etmek yerine itiraz etmeyi tercih ediyorsun
Üslubuna dikkat et 1.

Ayrıca yazdığın metin okunmuyor. Ne bir noktalama işareti ne bir büyük harf ne bir virgül. Türkçem çok iyidir fakat metnini anlayamıyorum.
fizik kuralı diyorki kasanın içine hava girmiyorsa sen sıcak havayı atmaya çalışacaksın
Baştan ofsayt. Kasanın içine hava giriyor çünkü. Madem yan delikler hava almıyor o zaman hiç koymayalım? Hava girdiği sürece de ileriden geriye ve yukarıdan aşağıya bir hava akışı olacaktır.

İkinci husus, hava sadece önden girmez. Ekran kartı, ekran kartı braketleri mesh yapıdaysa oradan da az olmakla birlikte hava çeker.

Üçüncü husus, çok radyatörlü ya da alttan hava alan normal dışı sistemler haricinde tüm bilgisayarlarda amaçlanan içeri giren soğuk havanın dışarı çıkan havadan fazla olmasıdır. Aynı olmasına nötr, az olmasına negatif akış denir.
sen sıcak havayı atmaya çalışacaksın
Aynı şeyi söylüyorum. Senin anlamadığın ön tarafta soğuk hava olacağı. Kasa tamamen hava almıyor olsaydı tamamen kapalı olurdu. Önde 3 tane fan çalıştığı sürece ön daha soğuk olacaktır. Havanın sıcaklığını ölçmek için alet alıp deneyebilirsin bunu.

3. (Veya 2. fan işlemci fanından uzaktaysa 2.) fan bu zaten yeterince olmayan soğuk havayı işlemciye ulaşmadan ön tepedenn dışarı atmış oluyor. Bunu da yapay dumanla kasada test edebilirsin.
ama senin zırcahilliği diyorki kasayı hava alıyormuş gibi hareket edelim sadece egzos takıp sıcak havayı devirdaim yapıp daha çok ısıtalım.
Üslubuna dikkat et 2.
Ben böyle bir şey de yazmadım. Nereden uydurdun bilmiyorum ama ben gayet de Türkçe kurallarına uyarak yazdığımdan hâlâ anlamıyorsan sorun sende.

Ben diyorum ki, normal tahliye fanı + tepedeki bir egzoz fan, önde 3 tane içeri hava alan fan olduğu sürece içerideki sıcak havayı 40° ortam sıcağında bile tahliye etmekte yeterli olur. Bunu tepedeki fan düşük devirde çalıştığını varsayarak söylüyorum hem de. Ekran kartı çok ısınan bir model ise tepedeki fanın devri arttırılabilir. Çoğu durumda 2. tepe fanına (Geniş bir kasa olduğunu varsayarsak, yoksa işlemci fanının önüne geçecektir) radyatör olmayan hiçbir durumda 3. tepe fanına ihtiyaç yoktur.

Egzoz fanı her daim havayı dışarı atacaktır. İçeride devirdaim yaptırmak falan ne alaka? Kafanda kuruyorsun yazdıklarımla alakası yok.

Sen eğer 2. veya 3. tahliye fanı koyarsan içerideki sirkülasyon 3e2 veya 3e3 olmasına rağmen kasa az hava aldığından negatife döner. Yani içeriye giren soğuk havadan daha fazla havayı dışarı atarsın. Bu da optimum soğutmadan uzaklaşma anlamına gelir.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Üslubuna dikkat et 1.

Ayrıca yazdığın metin okunmuyor. Ne bir noktalama işareti ne bir büyük harf ne bir virgül. Türkçem çok iyidir fakat metnini anlayamıyorum.

Baştan ofsayt. Kasanın içine hava giriyor çünkü. Madem yan delikler hava almıyor o zaman hiç koymayalım? Hava girdiği sürece de ileriden geriye ve yukarıdan aşağıya bir hava akışı olacaktır.

İkinci husus, hava sadece önden girmez. Ekran kartı, ekran kartı braketleri mesh yapıdaysa oradan da az olmakla birlikte hava çeker.

Üçüncü husus: çok radyatörlü ya da alttan hava alan gibi normal dışı sistemler haricinde tüm bilgisayarlarda amaçlanan olan içeri giren soğuk havanın dışarı çıkan havadan fazla olmasıdır. Aynı olmasına nötr, az olmasına negatif akış denir.

Aynı şeyi söylüyorum. Senin anlamadığın ön tarafta soğuk hava olacağı. Kasa tamamen hava almıyor olsaydı tamamen kapalı olurdu. Önde 3 tane fan çalıştığı sürece ön daha soğuk olacaktır. 3. (Veya 2. fan işlemci fanından uzaktaysa 2.) fan bu zaten yeterince olmayan soğuk havayı işlemciye ulaşmadan ön tepedenn dışarı atmış oluyor.

Üslubuna dikkat et 2. Ben böyle bir şey de yazmadım. Nereden uydurdun bilmiyorum ama ben gayet de Türkçe kurallarına uyarak yazdığımdan hâlâ anlamıyorsan sorun sende.

Ben diyorum ki, normal tahliye fanı + tepedeki bir egzoz fan, önde 3 tane içeri hava alan fan olduğu sürece içerideki sıcak havayı 40° ortam sıcağında bile tahliye etmekte yeterli olur. Bunu tepedeki fan düşük devirde çalıştığını varsayarak söylüyorum hem de. Ekran kartı çok ısınan bir model ise tepedeki fanın devri arttırılabilir. Çoğu durumda 2. tepe fanına (Geniş bir kasa olduğunu varsayarsak, yoksa işlemci fanının önüne geçecektir) radyatör olmayan hiçbir durumda 3. tepe fanına ihtiyaç yoktur.

Sen eğer 2. veya 3. tahliye fanı koyarsan içerideki sirkülasyon 3e2 veya 3e3 olmasına rağmen kasa az hava aldığından negatife döner. Yani içeriye giren soğuk havadan daha fazla havayı dışarı atarsın. Bu da optimum soğutmadan uzaklaşma anlamına gelir.
aynen kanka Allah'a emanet hoşçakal bu mantıkla devamke.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
aynen kanka Allah'a emanet hoşçakal bu mantıkla devamke.
Mesajı 3 dakika önce düzenledim. Ve senin bildirimi görüp okuma süreni hesaba katarsak yazdığım mesajı okuyup anlamadan bu cevabı vermişsin.

Acınası.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,760
Üyeler
164,903
Son üye
Osman Burak
Top Bottom