Neler Yeni

Çözüldü✓ Kasa fanı nasıl takarım 3 pinli yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan bayhan
Arkadaşlar zalman fan. Aldım 4 tane kasa 13 fan destekliyo anakart asus prime x760 lütfen bu fanları nasıl calıstırrrım rgbler tamam kasanın ekstra coklayıcısı yok bana coklayıcı onerin 3 pinli fan kalbloları şimdidden teşekkürler

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun
Arkadaşlar zalman fan. Aldım 4 tane kasa 13 fan destekliyo anakart asus prime x760 lütfen bu fanları nasıl calıstırrrım rgbler tamam kasanın ekstra coklayıcısı yok bana coklayıcı onerin 3 pinli fan kalbloları şimdidden teşekkürler
Anakartındaki PWM yazan yerlere takacaksın yok mu boşta slot?

ByVaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Kahin
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik Sigara - MTL/DL Atomizer - DIY Likit - Pod/Mod
Hocam kasanın kutusunda veya arkasında biyerde çoklayıcı gelmedi mi? Bazen üreticiler çoklayıcı veriyor yanında bazı modellerin.

DogancanYr

80+ Bronze
Pwm fanlar 4 pinli.
Dc fanlar 3 pinli olur.
Pwm fan dijital olarak ayarlar.
Dc fanlar fan voltajını kısar.
Normal fan soketine takabilirsin.

coolsnow

80+
3 pinli fan yazan soketlere takacaksın. Bios'tan fan voltage regulation ayarını açarsan hız kontrolünü de yapar. O anakartın 3 pin hız kontrolü desteklemesi gerekir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan bayhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok olsa bile 4 kablo var ya hani birleştirmem lazım tek hat uzerinden nasıl olcak yani varsa cogalıtıcı link atarsa sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kasanın kutusunda veya arkasında biyerde çoklayıcı gelmedi mi? Bazen üreticiler çoklayıcı veriyor yanında bazı modellerin.
Yok gelmedi kasa fansız aldığım için modul veya coklayıcı tarzı bişi yok

Pwm fanlar 4 pinli.
Dc fanlar 3 pinli olur.
Pwm fan dijital olarak ayarlar.
Dc fanlar fan voltajını kısar.
Normal fan soketine takabilirsin.
Pwm açılımı nedir cha fan yazan yerlere mi takıcam 4 tane var uzerinde cha fan 1 2 3 4 diye ama 4 pinli taksam sorun olur mu

DogancanYr

80+ Bronze
Yok olsa bile 4 kablo var ya hani birleştirmem lazım tek hat uzerinden nasıl olcak yani varsa cogalıtıcı link atarsa sevinirim

Pwm açılımı nedir cha fan yazan yerlere mi takıcam 4 tane var uzerinde cha fan 1 2 3 4 diye ama 4 pinli taksam sorun olur mu
1. fan ,2.fan gibi ...
Sorun değil ters takma cipsler oturacak.

TahinPekmez

80+ Silver

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun

CHA fan olarak da bağlayabilirsin, PWM in açılımını bilmiyorum ama bu sokete bağladığında anakartın yazılımından ya da BIOS üzerinden fan hızarını ayarlayabiliyorsun. CHA soketi üzerinden de hız ayarlanıyor olabilir ancak genelde CHA soketine arkadaki tek egzoz fan takılır, öndeki yandaki vs. fanlar PWM soketlerine takılır. Yani özetle CHA soketine de bağlasan fanların çalışır görevini yerine getirir ama dediğim gibi belki hızlarına müdahale edemeyebilirsin.

Ayrıca çoklayıcı kullanıp tek soket üzerinden bütün fanlarını bağladığında yine fan hızlarını kontrol edemezsin sadece çalışırlar. Bazı çoklayıcılarda PWM üzerinden bağladığında çoklayıcıya bağlı bütün fanlara aynı hızı verir ayarladığında.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan bayhan

Bunu al anakarta 4 pinli pwn fan yazan yere tak. fanlarida bu ürüne tak, cpu yu takmaya bilirsin

cpu yu direkt anakarttaki yere tak
Kasa 13 fanlık 3 u sıvı sogutmada yanı 10 fan takıcam idareliktrn 4 tane aldım 10 lusu varsa onun linkini atarsan sevinirim cevabın içinde teşekkür ederim suan 4 u de calısır durumda ama 10 lusu varsa daha iyi olur

TahinPekmez

80+ Silver
Kasa 13 fanlık 3 u sıvı sogutmada yanı 10 fan takıcam idareliktrn 4 tane aldım 10 lusu varsa onun linkini atarsan sevinirim cevabın içinde teşekkür ederim suan 4 u de calısır durumda ama 10 lusu varsa daha iyi olur
10 lusunu Çin sitelerinden almıştım

Top Bottom