Neler Yeni

Kasa fanları dönmüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Onur
Arkadaşlar merhaba ben anakart işlemci ve sogutucumu değiştirdim montajlar bittikten sonra her şey sıkıntısız çalısırken kasanın önündeki 3 fan ve arkadaki tek fan rgbleri yanmasına rağmen dönmüyor yardımcı olurmusunuz
Mesaj otomatik birleştirildi:

@crazyreign hocam sizin bir bilginiz var mı?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Anakart ve kasa/kasa fanı modeli nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Onur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart ve kasa/kasa fanı modeli nedir?
b550mk gamepower horızon kasanın kendi fanları öndeki 3 fan ve arkadaki egzoz fanı rgb ler yanıyo ama dönmüyo daha yeni montajladım sistemi anakart ve işlemciyi değiştirdim bişeyde hata yaptım galiba anlamadım

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
b550mk gamepower horızon kasanın kendi fanları öndeki 3 fan ve arkadaki egzoz fanı rgb ler yanıyo ama dönmüyo daha yeni montajladım sistemi anakart ve işlemciyi değiştirdim bişeyde hata yaptım galiba anlamadım
O kasadaki fanlar düz 3 veya 4 pin fan konnektöründe olmamalı, GamePower kasaların çoğu öyle. Kontrolcüye 4 veya 6 pinli standart olmayan bi' bağlantıyla takılıyor. RGB ve fan hız kontrolü tek kontrolcüden yapılıyor.

Kontrolcüyü de uzaktan kumandayla kontrol ediyorsun. Fan hız ayarını kumandadan değiştirmeyi dene, eğer değişiyorsa fanlarda sıkıntı yok demektir.

Ha eğer kontrolcüden anakarttan hız kontrolü yapmak adına bir PWM kablosu çıkıyorsa ve sen onu anakartına takmadıysan dönmüyor olabilir. Taktıysan da dönmüyor olabilir, bunu denemek için başka fan portuna tak.

Bunları bir dene, sonra beni bilgilendir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Onur
PSU nun kutusunda böyle bi kablo buldum fotograftaki ucu psu kablosuna öbür ucu cha fan 1 e baglanacak değilmi? Ona göre yenisini alacagım kablonun fotografta da görülceği üzere fazla zorlayıp kırdım malesef.

Ekler

• resim_2022-12-02_000728878.png
    resim_2022-12-02_000728878.png
    381.7 KB · Hit: 39

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
PSU nun kutusunda böyle bi kablo buldum fotograftaki ucu psu kablosuna öbür ucu cha fan 1 e baglanacak değilmi? Ona göre yenisini alacagım kablonun fotografta da görülceği üzere fazla zorlayıp kırdım malesef.
PSU'nun kutusunda derken? Kabloyu komple at.

Bu MOLEX konnektörü. Bir ucu MOLEX'se diğer ucu kontrolcüye gidiyor olmalı. Gitmiyorsa alakasız bir kablo atmışsın demek.

Ayrıca mümkünse mesajımı alıntılayıp yaz. Mesaj attığının bildirimi gelmedi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Onur
Görsel

PSU'nun kutusunda derken? Kabloyu komple at.

Bu MOLEX konnektörü. Bir ucu MOLEX'se diğer ucu kontrolcüye gidiyor olmalı. Gitmiyorsa alakasız bir kablo atmışsın demek.

Ayrıca mümkünse mesajımı alıntılayıp yaz. Mesaj attığının bildirimi gelmedi.
bu kablo benim kırdıgım ve bu kablonun fanları calıstırcak kablo oldugunu düşünüyorum

Görsel

buda psu ya baglı olan kablo az önceki fotodaki kabloyu buna sokmaya calısırken kırdım yanlısıkla

sonuç olarak sorum, bunlar düşündüğüm gibi birbirine bağlanıp fanlarımı calıstırıyor eğer öyle değilse ne yapmam gerek

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
sonuç olarak sorum, bunlar düşündüğüm gibi birbirine bağlanıp fanlarımı calıstırıyor eğer öyle değilse ne yapmam gerek
Valla çok bilgilendirici şeyler söylemiyorsun. Cevap veremiyorum çünkü anlayamadım.

Top Bottom