Neler Yeni

Kasa içi hava sirkülasyonu

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Üstten giriş tavsiye etmiyorum. Isınan hava yukarı gitmeye meyillidir. Dolayısı ile arka ve üst hava çıkışı olmalı. Önden 2 hava girişi sağlarsan iyi olur.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Üstten giriş tavsiye etmiyorum. Isınan hava yukarı gitmeye meyillidir. Dolayısı ile arka ve üst hava çıkışı olmalı. Önden 2 hava girişi sağlarsan iyi olur.
Vallahi herkes yorum yapıyor hepsi de mantıklı teşekkürler hocam. Peki kasanın önü kapalı olduğundan yeterli soğutma sağlanır mı? SPEC05

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
İşlemci fanınız nedir

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Vallahi herkes yorum yapıyor hepsi de mantıklı teşekkürler hocam. Peki kasanın önü kapalı olduğundan yeterli soğutma sağlanır mı? SPEC05
Rica ederim. Kasa alırken keşke önü mesh veya rahat hava girişi olan model olmasına dikkat etseydiniz.
Mevcut kasanın ön kapak üzerinde yanlardan hava girişi var, fanlar oradan havayı çeker. Ön kapak sökülüyorsa öyle de kullanabilirsin özellikle yazın ciddi fark yapabilir denemeni tavsiye ederim (toz filtresi yoksa daha çabuk kirlenir). Ancak üstten hava giriş ve arkadan hava çıkış olayı en kötü seçim.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Rica ederim. Kasa alırken keşke önü mesh veya rahat hava girişi olan model olmasına dikkat etseydiniz.
Mevcut kasanın ön kapak üzerinde yanlardan hava girişi var, fanlar oradan havayı çeker. Ön kapak sökülüyorsa öyle de kullanabilirsin özellikle yazın ciddi fark yapabilir denemeni tavsiye ederim (toz filtresi yoksa daha çabuk kirlenir). Ancak üstten hava giriş ve arkadan hava çıkış olayı en kötü seçim.
Hocam toplarken biraz cahilliğime geldi açıkçası. Geçen sene toplamıştım ve ne foruma konu açtım ne de detaylı araştırma yaptım. Yıllardır da laptop kullanıcısı olduğumdan dolayı bunların önemini bilmiyordum. Ön kapak tahminen sökülüyordur yoksa öne fan takmam imkansız. Toz filtresi olduğunu sanmıyorum ama sık sık temizlik yaparım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu an farkettim ki önden 3 fan girişi var. Bir tanesi altta HDD yuvalarının orda kaldığından görmemiştim. 3 ön 1 egzoz mu yapmalıyım yoksa hala 2 ön 2 egzoz mu mantıklı olur? İleride tüm fanları dolduracağım.

onurkaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
618
İsim
Onur
Fanların dışında ön tarafın açık olması gerek delikli veya Aralık

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Tüm fan yuvalarını doldurmak gereksiz masraf ve fazladan uğultu yapar. 2 giriş 2 çıkış yeter de artar. Kapak sökme işini de yazın kullanırken yapabilirsin.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Tüm fan yuvalarını doldurmak gereksiz masraf ve fazladan uğultu yapar. 2 giriş 2 çıkış yeter de artar. Kapak sökme işini de yazın kullanırken yapabilirsin.
Peki hocam çok teşekkür ederim

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,580
İsim
Deniz Bey
bence önden içeri verin diğer yerlerden dışarıya atsın kafi ısınan hava yükselir mantıgıyla arka ve üst havayı atar

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,841