Neler Yeni

Çözüldü✓ Kasa ön kapağı açık olsa çok tozlanır mı ?

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
Ön fanları içeri üfler şeklilde ayarlarsam cam ı kaldırmama gerek kalır mı peki ?
Hocam evet fakat sisteminizde kac tane fan var ve sivi sogutma mi var yoksa sadece hava sogutma mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağolun teşekkürler yardımınız için, son olarak toz filtreleri biraz pahalı onun yerine 2x sineklik yapsam iş görür mü?
Evet olur deneyeyin.

Ybeyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yusuf Beyaz
Belli ki bir hata var. İşlemci ısısı stok fan için de fazla gibi geldi bana. Ön fanlar havayı içeri alacak eğer bunu sağlayamıyorsanız kesinlikle bir bilene gösterin. Bu şekilde kullanmanızı önermiyorum. Zira fiyatlar yüksek bu dönemde pahalı bir zevk oldu.

Grimper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Necati Özeken
Hocam evet fakat sisteminizde kac tane fan var ve sivi sogutma mi var yoksa sadece hava sogutma mi ?

Evet olur deneyeyin.
Hocam 6 fanlı kasa, stok işlemci fanım var şimdilik, nasip olursa 2 hafta sonra kule tipi soğutucu alıcam

Belli ki bir hata var. İşlemci ısısı stok fan için de fazla gibi geldi bana. Ön fanlar havayı içeri alacak eğer bunu sağlayamıyorsanız kesinlikle bir bilene gösterin. Bu şekilde kullanmanızı önermiyorum. Zira fiyatlar yüksek bu dönemde pahalı bir zevk oldu.
Kesinlikle bende bir sorun olarak düşündüm bu yüzden buradaki tecrübeli arkadaşlara sormak daha iyi olur dedim

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
Hocam 6 fanlı stok işlemci fanım var şimdilik, nasip olursa 2 hafta sonra kule tipi soğutucu alıcam
Hocam yani 3 önde 2 ustte 1 arakda degil mi

Eger dedigim gibi ise 3 ön fan iceriye ust 2 fan iceriye arka egzoz fani da disariya ufleyecek sekilde ayarlayin.

Grimper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Necati Özeken
Hocam yani 3 önde 2 ustte 1 arakda degil mi

Eger dedigim gibi ise 3 ön fan iceriye ust 2 fan iceriye arka egzoz fani da disariya ufleyecek sekilde ayarlayin.
Evet doğru hocam

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci

Ybeyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yusuf Beyaz
Hocam 6 fanlı stok işlemci fanım var şimdilik, nasip olursa 2 hafta sonra kule tipi soğutucu alıcam

Kesinlikle bende bir sorun olarak düşündüm bu yüzden buradaki tecrübeli arkadaşlara sormak daha iyi olur dedim
Sayın hocam sineklik türü çözümler ancak günü kurtarır. Uzun vadede parça ömürleri kısalır. Performans düşer. Daha çok zarar edersiniz. Anladığım kadarıyla fanları söküp takmak sizin için zorlayıcı bir iş olur. Hem sistem parçalarını korumak hem de daha az maddi kayıp yaşamanız için size önerim eğer kendiniz söküp takma işlerini yapamayacaksanız kısa süre içinde bir bilene gösterin. Tabii gerçekten söylediğiniz gibi fanların ters çalışması durumu varsa.

Grimper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Necati Özeken
Sayın hocam sineklik türü çözümler ancak günü kurtarır. Uzun vadede parça ömürleri kısalır. Performans düşer. Daha çok zarar edersiniz. Anladığım kadarıyla fanları söküp takmak sizin için zorlayıcı bir iş olur. Hem sistem parçalarını korumak hem de daha az maddi kayıp yaşamanız için size önerim eğer kendiniz söküp takma işlerini yapamayacaksanız kısa süre içinde bir bilene gösterin. Tabii gerçekten söylediğiniz gibi fanların ters çalışması durumu varsa.
Olabildiğince maaş alana kadar günü kurtarmaya çalıştım biraz :)

Rica ederim hocam umarim istediginiz gibi olur.
Hocam şimdi iş yerindeyim kardeşime sordum üst fanlar içeriye hava üflüyle ön fanlar dışarı hava üflüyor dedi, tek sorun ön paneldeki cam yüzünden dışarı hava çıkmıyor.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,548
İsim
Olcay akbulut
Frisby 9330g kasa kullanıyorum bütün fanlar dışarı hava üflüyor fakat işlemcim oyunlarda 85 90 derecelere kadar çıkıyor stok fan kullanıyorum ryzen5 5500.
Asıl merak ettiğim şudur bilgisayarimi kullanırken ön kapağı çıkartsam çok tozlanir mı ? Sadede oyun oynarken çıkartip pc kapalıyken geri takmayı düşünüyorum.(bilgisayarımın ön paneli cam olduğu için hava çıkmıyor)
aynı işlemciye sahibim benimde stok fan CPB kapadım boşta max 60 70 görüyorum. Fan dizilimini değiştirin

Grimper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Necati Özeken
aynı işlemciye sahibim benimde stok fan CPB kapadım boşta max 60 70 görüyorum. Fan dizilimini değiştirin
Boşta 55 derece ama oyunlarda yük altında 85 lere kadar çıkıyor

Top Bottom