Neler Yeni

Kasa sürekli yeniden başlıyor

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Bilgisayarcı benim kasamdaki vidaların çoğunu ve ekran kartı takmak için kasamda soket vardı onuda almışlardı sata kablolarımı dandik bir sata kablosuyla değiştirmişti bilgisayarıma virüs bile bulaştırmışlardı ve tanıdık yerdi sen düşün. Sonra 1 saat benim kablomu ve vidalarımı aramıştık yerde bulamamıştık sonra mecbur vaktim olmadığı için eve dönmüştüm o sıralar. Bide benim babam bilgisayarla alakalı bişe görse durduk yere kızıyor bilgisayardaki sorunu söylediğimde çok oynuyorsun sabahtan akşama kadar diyor yaktın bilgisayarı diyor üzülüyorum. Hep arıza çıktığında pcde babam beni çok üzüyor. Kendi çabalarımla bi 6pinlik ekran kartı güç kablosu alıcam sistemi öyle açmaya çalışcam açılırsa bir daha pcye dokunmayacam ellemeyecem kasayı. Çünkü statik elektrik vs. olma ihtimali var.
Koruma olarak akım korumalı priz alabilirsiniz.
Veya imkanı varsa kasa duvara değebilir.
kendiniz deneyin uğraşın, aldığınız zaman yine güncellersiniz konuyu.
çözersek sorununuzu bir en iyi cevap yapıştırırsınız :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Lemonade Cell
hocam çözersen ben de mutlu olucam çok uğraştın

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
isim soyisim
Koruma olarak akım korumalı priz alabilirsiniz.
Veya imkanı varsa kasa duvara değebilir.
kendiniz deneyin uğraşın, aldığınız zaman yine güncellersiniz konuyu.
çözersek sorununuzu bir en iyi cevap yapıştırırsınız :D
Babama 3'lü priz konusunu açtım çok kötü azar işittim toprak hattı olan yerden odama 3lü çekecektim aldırtmadı bana ve akım korumalı prizlerin koruyuculuğuna aslında pek güvenmiyorum. Hocam bide pc duvara koyunca içindeki statiği emiyor olduğunu düşündüğünüz için mi söylediniz kasa elektrik kaçırmıyor yani elimi hiç elektrik çarpmadı önceki eski kasalarımda hep dokununca elime elektrik geliyordu gıdıklıyor gibi. Yarın dışarı çıktığımda bilgisayarcıdan 6'lı ekran kartı besleme kablosu alıcam sonrada bios pilini çıkartıp yeniden takıp pc açmayı deneyecem olma ihtimali var gibi. Çünkü pcye yeni bir aygıt takılınca böyle olmaya başladı mesela satayı elledim pc kendini sürekli resledi ekran kartına dp kablosunu takıyordum sürekli pc döngüye giriyordu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Lemonade Cell
Babama 3'lü priz konusunu açtım çok kötü azar işittim toprak hattı olan yerden odama 3lü çekecektim aldırtmadı bana ve akım korumalı prizlerin koruyuculuğuna aslında pek güvenmiyorum. Hocam bide pc duvara koyunca içindeki statiği emiyor olduğunu düşündüğünüz için mi söylediniz kasa elektrik kaçırmıyor yani elimi hiç elektrik çarpmadı önceki eski kasalarımda hep dokununca elime elektrik geliyordu gıdıklıyor gibi. Yarın dışarı çıktığımda bilgisayarcıdan 6'lı ekran kartı besleme kablosu alıcam sonrada bios pilini çıkartıp yeniden takıp pc açmayı deneyecem olma ihtimali var gibi. Çünkü pcye yeni bir aygıt takılınca böyle olmaya başladı mesela satayı elledim pc kendini sürekli resledi ekran kartına dp kablosunu takıyordum sürekli pc döngüye giriyordu.
anakart modeli nedir

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
isim soyisim

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
isim soyisim
Bilgisayarcı gezdim birsürü ama aradığım kablo yoktu en dandik 5tl lik kabloyu 40-50 TL'ye satmaya çalışıyorlar bende almadım kabloları birbirine bantla yapıştırdık ekran kartını kasaya takarken baktım sol taraf içeri girerken orda biraz boşluk kalıyor pc şuan açılıyor fakat sorun anakart ile kasaya takılan yerden elektrik geçişi oluyor anakart. Elim kasaya deydiğinde statik vs. bişe olduğundan şüpheleniyorum kasayı topraklıya bağladığımdada yeniden başlıyordu.

Top Bottom