Neler Yeni

Kasa ve PSU önerir misiniz

BarisHn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Adar
Bütçe
2000
Merhabalar, 2000 TL bütçem var. Kasa ve psu önerir misiniz?
Anakart ve ekran kartım
RTX 3060
B550M

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,634
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Son düzenleme:

BarisHn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Adar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Corsair Carbie iyi midir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kaç w lazım?

2000e çok uyduruk olur ama sen bilirsin hocam ya. Bence alabileceğin eli yüzü düzgün en ucuz kasa şudur (ama sesli çalışır biraz) https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10916
Ne kadara kadar çıksam düzgün olabilir

oguzunluerler1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Oğuz Ünlüerler
Corsair Carbie iyi midir?

Ne kadara kadar çıksam düzgün olabilir
2.5 3 arasi en azindan kabul edilebilir seyler dizilir. Psu daha oncelikli, onun sorunsuz olmasi gerek. Kac watt gerekecek, elindeki parcalara bagli. Tum parcalari yazar misin? Spoiler; bence 550 watt gerekecektir.

2.5 3 arasi en azindan kabul edilebilir seyler dizilir. Psu daha oncelikli, onun sorunsuz olmasi gerek. Kac watt gerekecek, elindeki parcalara bagli. Tum parcalari yazar misin? Spoiler; bence 550 watt gerekecektir.

Bunu bir dusun. Baska da bakarim. Sen tum parcalarini yaz bir hesap yaptiralim internetten ama once.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,158
İsim
Murat Orhan

Almışken yüksek psu al ileride parça upgrade edersen lazım olacaktır.

Corsair carbide serisinin hava sirkülasyonu kötü. Rampage zaten alınmaz

oguzunluerler1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Oğuz Ünlüerler

550 olarak bu da uygun, kalitesi de idare eder.

Bu arkadas kucuk kasalar icin tasarlanmis kablolari kisa. Ama uzatma alir tatliya baglarsin;

n11'den Cooler Master V650 SFX Gold MPY-6501-SFHAGV-EU 650W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,158
İsim
Murat Orhan

oguzunluerler1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Oğuz Ünlüerler
Cougar stx alinmaz.

Bu site cok guzel bakmis test etmis. Methodology e bakabilirsiniz hocam. Sırf asus diye demedim en azindan mid range gorunuyor burada. Cougar stx avoid listesinde.

Ayrica guzel kaliteli bir psu almak lazim allah korusun yanar tum sistem. Arizalarin buyuk kismini zaten psu kaynakli sorunlar olusturuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,158
İsim
Murat Orhan
Cougar stx alinmaz.

Bu site cok guzel bakmis test etmis. Methodology e bakabilirsiniz hocam. Sırf asus diye demedim en azindan mid range gorunuyor burada. Cougar stx avoid listesinde.

Ayrica guzel kaliteli bir psu almak lazim allah korusun yanar tum sistem. Arizalarin buyuk kismini zaten psu kaynakli sorunlar olusturuyor.
Hocam paylaştığınız kaynaklardaki PSUlar arasında çok milimlik farklar ile hazırlanmış bir liste bu. Avoid ile mid arasında uçurum yok yani.

Yine de MSI MAG psularını sevmiyorum, Coolermaster V650 olabilir, onun dışında gold altı sertifikalı bir şey olmaması daha hoş olur bu fiyat bantlarına gold psular daha tercih edilebilri V650 gibi

oguzunluerler1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Oğuz Ünlüerler
Hocam paylaştığınız kaynaklardaki PSUlar arasında çok milimlik farklar ile hazırlanmış bir liste bu. Avoid ile mid arasında uçurum yok yani.

Yine de MSI MAG psularını sevmiyorum, Coolermaster V650 olabilir, onun dışında gold altı sertifikalı bir şey olmaması daha hoş olur bu fiyat bantlarına gold psular daha tercih edilebilri V650 gibi

Mag psu larinda rulman sorunu var o konuda haklisiniz ne olursa olsun gurultulu calisiyor sifir guc modu yok cogunda. Gold olsa ne ala ama butcemiz cok sınırlı. Tiering methodology'e bakarsaniz gorebilirsiniz bence cok ufak farklar yok, E tier'ının orada olma sebebi duzgun testlerin olmamasi ve/veya yeterince reliable olmamasi. Ancak F tier kesin arıza yaptığı bilinen psu'lar oluyor. D kabul edilebilir cunku testleri en azindan yapilmis edilmis psu'lar. D altini ben kendim olsam kabul etmezdim ama risktir isteyen aladabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,158
İsim
Murat Orhan
Mag psu larinda rulman sorunu var o konuda haklisiniz ne olursa olsun gurultulu calisiyor sifir guc modu yok cogunda. Gold olsa ne ala ama butcemiz cok sınırlı. Tiering methodology'e bakarsaniz gorebilirsiniz bence cok ufak farklar yok, E tier'ının orada olma sebebi duzgun testlerin olmamasi ve/veya yeterince reliable olmamasi. Ancak F tier kesin arıza yaptığı bilinen psu'lar oluyor. D kabul edilebilir cunku testleri en azindan yapilmis edilmis psu'lar. D altini ben kendim olsam kabul etmezdim ama risktir isteyen aladabilir.
Cougar uzun yıllardır dünyanın en iyi PSU üreticilerinden biridir buna dayanarak önermiştim 105 dereceye kadar dayanan jp komponentler kullanması da cabası

Top Bottom