Neler Yeni

Kasada elektrik kaçağı var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emin OKAN
Arkadaşlar merhaba. Eski bir binada oturuyorum. Sanırım binada toprak hattı yok. Her zaman olmuyor ama bazen kasayı ellediğim de elektrik çarpıyor. Ama statik elektrik değil bildiğiniz çarpıyor yani. Sebebi sizce nedir ve sistemime zarar verir mi ?

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,618
İsim
Mertcan Uysal
Arkadaşlar merhaba. Eski bir binada oturuyorum. Sanırım binada toprak hattı yok. Her zaman olmuyor ama bazen kasayı ellediğim de elektrik çarpıyor. Ama statik elektrik değil bildiğiniz çarpıyor yani. Sebebi sizce nedir ve sistemime zarar verir mi ?
kanka Ghost Rider olmada n'olursa olsun vardır bi çözümü geçmiş olsun

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Bir an önce dairene veya bilgisayarını taktığın prize topraklama yaptır yoksa sistemin yerine sana büyük zararlar verir. Topraklama olmadığı için bir anda bütün elektriği üstüne alabilirsin o çarpılmaları da uyarı olarak kabul et bence. Eski binalarda elektrik kabloları demir borulardan geçtiği için topraklamayı ona yaptırabilirsin daha ucuza gelir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emin OKAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim. Hemen elektrikçi çağırdım zaten. Çünkü daha önce böyle bir problem olmadı hiç. Yeni bir pc aldım ilk defa. Böyle oluncada korkmadım değil. 2 prize topraklama yaptırdım pc oradan güç alacak. Çok pahallıya gelmedi 3.katta oturuyorum 290 tl verdim. Üstüne birde akım korumalı priz aldım 150 tl ye. İşe yararmı bilmiuorum tabi :)

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Önceki oturduğumuz ev 40 senelik filan vardı böyle olunce topraklama yok. Babam topraklı priz alıp Topraklamayı - uça bağlıyormus sorun cıktığını hatırlamıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,576
Üyeler
164,697
Son üye
Mokoko06
Top Bottom