Neler Yeni

Çözüldü✓ Kasadan gelen cızırtı sesleri

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
OMER FARUK
merhaba kasadan cızırtı sesleri geliyor sesin nasıl olduğunu anlatmam gerekirse kasa kapalı durumdayken açıyorum sonrasında cızırtı sesi artıyor biraz beliyorum cızırtı sesi azalıyor sonrasında tamamen gidiyor gibi bir şey oluyor ama ara sıra cırtı sesini duyabiliyorum tekrar aç kapa yaptığımda aynı ses tekrar ediyor ses tamamen gitmiyor kasanın ön tarafından video çektiğimde ses okadar belli olmuyor arka tarafta işlemcinin olduğu bölümden ses daha net geliyor ( hhd takılı olduğunda +++ ses geliyor video çekerken hhd takılı olmadan bukadar ses geldiğini belirtmem gerekiyor) sistemi 2024 haziran ayında aldım

anakart MSI PRO H610M-E DDR4​

ekran kartı MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK​

güç kaynağı MSI MAG A600DN 600W 80 PLUS​

işlemci Intel Core i3 14100F stok fan takılı​

Doğru anı duyduysam eğer hoparlör parazit sesi gibi geldi bana. tüm jakları söküp varsa yakınlarda hoparlörün gücünü kesincede geliyor mu ?

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
OMER FARUK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Doğru anı duyduysam eğer hoparlör parazit sesi gibi geldi bana. tüm jakları söküp varsa yakınlarda hoparlörün gücünü kesincede geliyor mu ?
merhaba hoparlör kullanmıyorum sesi monitörden alıyorum sökmem gerekerek Jak kablosu yok kasadaki kulaklık takmak için taktığım anakarta takılı kabloyu çıkart diyorsan hepsini çıkarttım anakarta takılı olan usb kablosunu bile çıkartırım kasanın üstündeki reset yada açma a kapama tuşu için gerekli kabloları bile çıkarttım sorun devem ediyordu yani sorun ondan kaynaklanıyor olamaz

merhaba hoparlör kullanmıyorum sesi monitörden alıyorum sökmem gerekerek Jak kablosu yok kasadaki kulaklık takmak için taktığım anakarta takılı kabloyu çıkart diyorsan hepsini çıkarttım anakarta takılı olan usb kablosunu bile çıkartırım kasanın üstündeki reset yada açma a kapama tuşu için gerekli kabloları bile çıkarttım sorun devem ediyordu yani sorun ondan kaynaklanıyor olamaz
işlemcinin fanı çalışırken kısa süreliğine bi elinle durdurmayı dener misin ve kasanın fanlarınıda aynı şekilde

bu ses biraz tanıdık geliyor fanlardan ötürü olduğunu düşünüyorum

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
OMER FARUK
ses fandan geliyormuş sorunu tamamen çözmek için ne yapmalıyım bilgisayara ne gibi sorun yaratır
işlemcinin fanı çalışırken kısa süreliğine bi elinle durdurmayı dener misin ve kasanın fanlarınıda aynı şekilde

bu ses biraz tanıdık geliyor fanlardan ötürü olduğunu düşünüyorum

ses fandan geliyormuş sorunu tamamen çözmek için ne yapmalıyım bilgisayara ne gibi sorun yaratır

üstat spam içerecek bir mesaj var uyarısı alıyorum ekran görüntüsü olarak attım

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-01-02 103804.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-02 103804.png
    34.9 KB · Hit: 21

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
OMER FARUK
üstat spam içerecek bir mesaj var uyarısı alıyorum ekran görüntüsü olarak attım
haklı olabilirsin 2 ay önce işlemci stok fanı temizlerken vidalarını söktüm kablo kısmını takarken zedelemiş olabilirim çünkü takamadım çok uğraştırmıştım ondan kaynaklı ses yapabilir mi fanda sorun yok kablo ezilmiş pc boştayken uygulama filan açık değilken sorun olmuyor cızırtı yapmıyor herhangi bir uygulama açıyorum cızırtı yapmaya başlıyor kablo şu kısımdan ezilmiş yani fanın alt kısımdan
1735812067560.png

butcher44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Tayfun S
Hocam ekran kartında veya psunda coil whine olmasın ?
bende 7700 xt kullanıyorum yüke girince bobin sesi geliyor ekran kartından.

eğer gerçekten fandaysa problem tam bi kule tipi hava soğutucu alma zamanın diye düşünüyorum.

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
OMER FARUK

eğer gerçekten fandaysa problem tam bi kule tipi hava soğutucu alma zamanın diye düşünüyorum.
aynı sorunu yaşayan başka bir arkadaş daha buldum ama oda sorunu çözebilmişse benzemiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

boştayken cızırtı sesi gelmiyor normal bir sekme açıyorum ses geliyor ayrıca ekran kartı belli bir sıcaklığa kadar fanı çalışmıyor diye biliyorum

Meto155

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Meto155
Bence kaliteli bir hava soğutucu alın hocam tek çözüm bu gibi

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
OMER FARUK
Bence kaliteli bir hava soğutucu alın hocam tek çözüm bu gibi
anladım hocam cevaplarınızdan dolayı teşekkürler Bir süre böyle devam edicim çünkü elimde fan alacak kadar bütçe yok bu cızırtı sesi ileride dahada artıp pcyi bozmaz değil mi o kadar sorun yaratacak birsey mi bir bilginiz var mı

Meto155

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Meto155
Top Bottom