Neler Yeni

Kasadan gelen ses cızırtılı ses

Ömer19

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ömer
merhaba arkadaşlar yeni ekran kartı RX 6700 aldım işemcim i5 11400F güç kaynağım 550W corsair call of duty warzoneyi açıyorum kasadan bu şekilde ses geliyor alt tab a atıyorum s es kısılıyor ses çıkarken elimle ekran kartının fanlarını durdurdum ama ses devam ediyor acaba yük bindiği zaman güç kaynağından ekran kartına gelen kablo fazla W güç çektiği zaman böyle ses çıkarıyor olabilirmi ya yardımcı olabilirseniz sevinirim

video 1 :

video 2:

Son düzenleme:

kumarga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
409
İsim
Alkan Köroğlu
merhaba arkadaşlar yeni ekran kartı RX 6700 aldım işemcim i5 11400F güç kaynağım 550W corsair call of duty warzoneyi açıyorum kasadan bu şekilde ses geliyor alt tab a atıyorum s es kısılıyor ses çıkarken elimle ekran kartının fanlarını durdurdum ama ses devam ediyor acaba yük bindiği zaman güç kaynağından ekran kartına gelen kablo fazla W güç çektiği zaman böyle ses çıkarıyor olabilirmi ya yardımcı olabilirseniz sevinirim
bende de vardı boyle bi ses fanlardan geliyor olabilir ben de işlemci fanından geliyodu

SKYERZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Fırat Gül
Sürtünme sesi gibi bir ses geliyorsa işlemci fanı da yapabilir diğer fanlar da yapabilir tek tek durdurup bakardım ben olsam. Ayrıca oyun için HDD kullanıyorsan onlarda zamanla ses çıkarmaya başlıyorlar.

Bünyamina

80+ Platinum
psu dan geliyor olabilir yük arttığında benim psu dan da belirgin bir şekilde cızırtı geliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ali Osman Torun
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik, Yazılım, Donanım, RaspberryPi
Instagram
aliosman3425
Discord
AliOsman3425#6432
Coil Whine olabilir, aynı cızırtılı ses bende de var ve işlemci frekansı arttıkça seste artıyor. İşlemcinin hemen yakındaki bobinlerden geldiğini düşünüyorum. Vikipedia; Elektromanyetik olarak indüklenen akustik gürültü, elektromanyetik olarak uyarılmış akustik gürültü veya daha yaygın olarak bobin vınlaması olarak bilinen, doğrudan elektromanyetik kuvvetlerin uyarımı altında titreşen malzemeler tarafından üretilen işitilebilir sestir.

Ömer19

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sürtünme sesi gibi bir ses geliyorsa işlemci fanı da yapabilir diğer fanlar da yapabilir tek tek durdurup bakardım ben olsam. Ayrıca oyun için HDD kullanıyorsan onlarda zamanla ses çıkarmaya başlıyorlar.
ssd kullanıyorum yinede çıkabilirmi

Ömer19

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
psu dan geliyor olabilir yük arttığında benim psu dan da belirgin bir şekilde cızırtı geliyor
fanları elimle tek tek durduruyorum hiç biriyle bi alakası yok yanı ses kesilmiyor fanlar çalışmıyokende
Mesaj otomatik birleştirildi:

fanı niye mıncıklıyon bro ayarı kaçarsa daha tutmaz
Öyle sert ellemiyorum

Videoyalara bakabilirmisin rica etsem

Coil Whine olabilir, aynı cızırtılı ses bende de var ve işlemci frekansı arttıkça seste artıyor. İşlemcinin hemen yakındaki bobinlerden geldiğini düşünüyorum. Vikipedia; Elektromanyetik olarak indüklenen akustik gürültü, elektromanyetik olarak uyarılmış akustik gürültü veya daha yaygın olarak bobin vınlaması olarak bilinen, doğrudan elektromanyetik kuvvetlerin uyarımı altında titreşen malzemeler tarafından üretilen işitilebilir sestir.
Videolara bakabilirmisiniz rica etsem

Tektek durdurup baktım fanlardan değil

Son düzenleme:

Bünyamina

80+ Platinum
ekran kartından geliyor sanırsam bobin vızlaması gibi

Bünyamina

80+ Platinum

Ömer19

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ömer
fanı durdurduğunda çıkıyorsa fanlarla alakası yok kartın içindeki bobinden çıkan ses
fan çalışmıyokende ses çıkabilir yani doğrumu

fanı durdurduğunda çıkıyorsa fanlarla alakası yok kartın içindeki bobinden çıkan ses
msı afterr burner ile ekran kartı f anını çalıştırıyorum ama ses yok her devirde çalıştırıyorum

Bünyamina

80+ Platinum
fan çalışmıyokende ses çıkabilir yani doğrumu

msı afterr burner ile ekran kartı f anını çalıştırıyorum ama ses yok her devirde çalıştırıyorum
psu ya doğru eğildin mi hiç dinle bak oradan mı geliyor yükte

Top Bottom