Neler Yeni

Kasam Çalışıyor Ama Görüntü Gelmiyor

emirrr.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emircan Alkuş
Arkadaşlar merhabalar,
Eski masaüstü bir bilgisayarım var
Foxconn g31mxk anakart
Pentium dual core e5200 cpu
Bilgisayara yakın zamanda 2x2 kingston DDR 2 ramler ve 128 gb ssd aldım ve windows kurdum
Ama bilgisayar bu haliyle bile video açınca vs çok kasıyordu
Ben de işlemciyi oc edeyim dedim 2 çekirdek 2.5 ghz mâlum.
2.8-2.9 a kadar sorunsuz bir şekilde oc yaptım tabi bunu da bios tan frekansı ve voltajı ayarlayarak yaptım.
Ancak en son ayarı fazla kaçırdım galiba biostan f10 yapıp çıktığımda bilgisayar kendini yeniden başlatınca görüntü sanki ekran kırıkmış gibi geldi ve bilgisayar daha açılmadı.
Fanlar çalışıyor ancak ekrn siyah olarak kalıyor yani görüntü gelmiyordu ben işlemciyi yaktım diye düşünüyordum ama anakartta denemeler yapıyorum işte ramleei söküp takıyorum falan en son bir işlemci sıcak mı bakayım dedim ve fanı söküp bilgisyarı öyle çalıştırdım ve cpu sıcaktı ben yeni işlemci almayı düşünüyordum ancak şimdi anakart yanmış olabilir mi?
Sizce sorun nedir?

Charlster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Cihan Karagöz
ramlari kontrol edin hocam. ramlerden birinde sıkıntı olabilir. tekli olarak çalıştırmayı deneyin 2 siylede hangsinde sorun var bi bakın.

SerhatCC

80+ Bronze
overclock limitini aştığın için muhtemelen görüntü gelmiyor. anakart üzerinden bios pilini çıkar 5 dakika bekle takıp yeniden çalıştır. oc ayarları sıfırlanacaktır o zaman açılır

emirrr.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emircan Alkuş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ramlari kontrol edin hocam. ramlerden birinde sıkıntı olabilir. tekli olarak çalıştırmayı deneyin 2 siylede hangsinde sorun var bi bakın.
Hocam yok ne yaptıysam olmuyor acaba ekran kartını mı yaktım diye 🤔

mhmtsalih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Mehmet Salih
Arkadaşlar merhabalar,
Foxconn g31mxk anakart
Bilgisayara yakın zamanda 2x2 kingston DDR 2 ramler ve 128 gb ssd aldım ve windows kurdum
2.8-2.9 a kadar sorunsuz bir şekilde oc yaptım tabi bunu da bios tan frekansı ve voltajı ayarlayarak yaptım.
Ancak en son ayarı fazla kaçırdım galiba biostan f10 yapıp çıktığımda bilgisayar kendini yeniden başlatınca görüntü sanki ekran kırıkmış gibi geldi ve bilgisayar daha açılmadı.
Fanlar çalışıyor ancak ekrn siyah olarak kalıyor yani görüntü gelmiyordu ben işlemciyi yaktım diye düşünüyordum ama anakartta denemeler yapıyorum işte ramleei söküp takıyorum falan en son bir işlemci sıcak mı bakayım dedim ve fanı söküp bilgisyarı öyle çalıştırdım ve cpu sıcaktı ben yeni işlemci almayı düşünüyordum ancak şimdi anakart yanmış olabilir mi?
Sizce sorun nedir?
Şimdi oc vs yapmasaydın ya ram ya anakart diyecektim ama bu yaptığın işlem sonrası işlemci? Anakart? Ram? Bu üçünü kontrol ediceksin artık.

emirrr.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emircan Alkuş
overclock limitini aştığın için muhtemelen görüntü gelmiyor. anakart üzerinden bios pilini çıkar 5 dakika bekle takıp yeniden çalıştır. oc ayarları sıfırlanacaktır o zaman açılır
Yok hooxam bu da işe yaramadı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar işlemcinin sıcak olması düzgün bir şekilde çalıştığını gösterir mi?
Şimdi oc vs yapmasaydın ya ram ya anakart diyecektim ama bu yaptığın işlem sonrası işlemci? Anakart? Ram? Bu üçünü kontrol ediceksin artık.

SerhatCC

80+ Bronze
Yok hooxam bu da işe yaramadı

Arkadaşlar işlemcinin sıcak olması düzgün bir şekilde çalıştığını gösterir mi?
ben yakın zamanda işlemci yaktım ryzen serisinden. bilgisayar açılmıyordu ancak usb girişine rgb mouse taktığımda ışığı sönük ve ***** saçma geliyordu. işlemci çıkarınca geçiyordu. öyle bir şey varsa elinde usb üzerinden ölçmeye çalışabilirsin. mesela telefon takınca şarj ediyor mu

Hakanav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan Avcı
Biosu sıfırlamayı denedin mi pili söküp fişten çıkarıp güç düğmesine basılı tut

emirrr.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emircan Alkuş
ben yakın zamanda işlemci yaktım ryzen serisinden. bilgisayar açılmıyordu ancak usb girişine rgb mouse taktığımda ışığı sönük ve ***** saçma geliyordu. işlemci çıkarınca geçiyordu. öyle bir şey varsa elinde usb üzerinden ölçmeye çalışabilirsin. mesela telefon takınca şarj ediyor mu
Evet usb den elektrix alıyorum fanlı bir usb vardı da düzgün bir şekilde çalışıyor👍🏼

Biosu sıfırlamayı denedin mi pili söküp fişten çıkarıp güç düğmesine basılı tut
Bunu da yaptım. Hatta eski anakart old için jumper denen mekanizma var 3 lü pin de yerini değiştiriyorsun vs ama nafile tabii🤷‍♂️

Arda_07

80+ Bronze
Arkadaşlar merhabalar,
Foxconn g31mxk anakart
Sizce sorun nedir?
anakartın kısa devre olma ihtimali var buzzer varsa elinde tak öyle çalıştır

emirrr.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emircan Alkuş
Hocam yeni bir deneme yapayım dedim de usb den elektrik alamıyorum.Ayrıca bilgisayarı çalıştırırken güç tuşuna birkaç defa art arda basmam gerekiyor ama işlemciyi besleyen güç kablosunu söktüğümde tek basışta açılıyor

Hocam yeni bir deneme yapayım dedim de usb den elektrik alamıyorum.Ayrıca bilgisayarı çalıştırırken güç tuşuna birkaç defa art arda basmam gerekiyor ama işlemciyi besleyen güç kablosunu söktüğümde tek basışta açılıyor
Hatta o usb fan ( düşük voltaj istediği için galiba) çalışıyor ama telefonu şarj etmiyor
Psu mu arızalı acaba😅

Son düzenleme:
Top Bottom