O söyleyenlerin pek bir şey bildiğini sanmıyorum akım korumalı tabi ki işini yapıyor J değeri yüksek olduğu sürece ancak sen gidipte ekstra ürün takarsan kaldırmaz işini yapmaz J değerini aşınca kendini kapatıyor korumuyo akım korumalılar tunçmatik 5li var 2 monitör 1 soundbar 2 pc takılı 3 yıldır tek bir sorunum olmadı hatta elektrik gidip geldiğinde korkmuyorum bile (evde topraklama sağlam olsa da)PC akim korumali prize takiliysa sozde akim korumali tabi onlarda ama ondan cikarip direkt normal prize veya duvara girip deneyin, bende akim korumalida ama onermiyorlar PC icin. Suan herseyden olabilir dediklerimizi yaparsan, eleme yapicaz artik.
Sıkıntı yok etiket yiyince geri dönüyoruz bizbi yarim saate yapip yazsam sizin icin sikinti olurmu kusura bakmayin... forumu acan benim yarim saate yazarim diyen benim![]()
Ben prizden şüphe ediyorum genelde sıcaklarda millet pc ile vantilatörü aynı çoklayıcıya takıp kaldırmıyor pc donuyor diye dert yanıyor
Bende de suan Tuncmatik var 6 priz + 2usb full dolu PC, 2+1ses sistemi, monitor, vantilator, 2x 2metre rgb isik vs. derken banamisin demiyor :dO söyleyenlerin pek bir şey bildiğini sanmıyorum akım korumalı tabi ki işini yapıyor J değeri yüksek olduğu sürece ancak sen gidipte ekstra ürün takarsan kaldırmaz işini yapmaz J değerini aşınca kendini kapatıyor korumuyo akım korumalılar tunçmatik 5li var 2 monitör 1 soundbar 2 pc takılı 3 yıldır tek bir sorunum olmadı hatta elektrik gidip geldiğinde korkmuyorum bile (evde topraklama sağlam olsa da)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sıkıntı yok etiket yiyince geri dönüyoruz bizTeknik Servis gibi sakgksogakposagkposa
Ben dümdüz prize bağladım ama bağladığım priz ışık switchinin yanındaki değil direkt normal hat prizi tv falan bağlanması için ayrı kablo çekilenlerdenBende de suan Tuncmatik var 6 priz + 2usb full dolu PC, 2+1ses sistemi, monitor, vantilator, 2x 2metre rgb isik vs. derken banamisin demiyor :d
+ olarak tuncmatik regulator girili, ana monitorde regulatore takili.
Valla 3 evde 9 parça ürününü kullanıyorum tunçmatiğin hiçbir sorunu yok bende 5li var 2 tane abimde hem 6lı hem tekliler var kuzende de öyleKisacasi priz onemli kullanilan malzeme, bakir kablonun kesiti vs. Tuncmatige merdiven alti diyorlar ama bir cok akim korumali prize gore 50 kurusa aldiklari varistoru kabloya girmiyorlar direk, kart ve sigorta vs. var icinde benim icin bu bir arti o yuzden aldim ve 3 senedir catir catir calisiyor
Malum istanbul oldugu icin bende ekstra daire icindeki sigorta kutusunda en bas kisimda voltaj sinirlayici sigorta var, min ve max sigorta degeri ayarliyorsun bu sinirin disina ciktigi an kesiyor elektirigi, daha sonra tekrar ayarladigin min ve max voltaj araligina girinceye kadarda elektrik gelmiyor, elektrikler tamamen gitti saniyorum bakiyorum yan komsunun cocugu valoda sovuyor millete ordan anliyorum benim sigorta kesmis, cok dengesiz voltajlar.Valla 3 evde 9 parça ürününü kullanıyorum tunçmatiğin hiçbir sorunu yok bende 5li var 2 tane abimde hem 6lı hem tekliler var kuzende de öyle![]()
Allahtan öyle bir sorunum yok yoksa kafayı yerdim zaten her gün sabah 6 7 arası 1 saat elektriğimi kesiyorlar istisnasızMalum istanbul oldugu icin bende ekstra daire icindeki sigorta kutusunda en bas kisimda voltaj sinirlayici sigorta var, min ve max sigorta degeri ayarliyorsun bu sinirin disina ciktigi an kesiyor elektirigi, daha sonra tekrar ayarladigin min ve max voltaj araligina girinceye kadarda elektrik gelmiyor, elektrikler tamamen gitti saniyorum bakiyorum yan komsunun cocugu valoda sovuyor millete ordan anliyorum benim sigorta kesmis, cok dengesiz voltajlar.
Oncelikle benimde fanlarim ayni sekilde oluyor anlik sicaklik yukselmeleri ve dususlerinden olabilir FAKAT isiklarida kisiliyorsa oncelikle sunu sorayim fanlarin 3-pin mi? 3-pin fanlar DC modunda iken fani yavaslatmak icin voltaj kisar buda isiklarinin kisilmasina da neden olur fani yavaslatirken cok eski zamanlarda bir bilgisayirimda da bu durum vardi.
PK adli key dediginiz nedi anlamadim ama CMOS resetleyin bence direkt pili cikartip, benim biosta mubarek surekli donuyor arama ozelligini kullaninca yada arada save&exit yapinca biraz bekliyorum donsa bile arkada islemini yapiyordur diye sonra kapatip aciyorum yapmadiysa tekrar yapiyorum, yaptiysa dokunmadan devam ediyorum. Gigabyte eskiden hic uzmezdi beni i7-860 zamaninda PSU patladi yine dayandi ve parcalari korudu ama suanki gigabyte varya amma donuyor ya biosta.
OCCT ile power test yap ve ana voltaj degerlerini kontrol et 3V, 5V ve 12V olanlari dalgalanma var mi? Sabit mi? Veya minimum sinir degerlerinin altinda mi?
Bu hatayi yaparken voltaj ve guc degeri ayni gorseldeki gibi duzgun ilerliyor mu?ayriyetten direkt kasadan güç gidiyor olsa gerekki gpu fanlarıda yavaşlıyor (çok belli olmuyor cpu kadar 3. bakışlımda anladım)
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
hocam pc yi çalıştırır çalıştırmaz kasada oluyor zaten bu yani bu hatayı yapmiyoken gibi bir zaman dilimi yokBu hatayi yaparken voltaj ve guc degeri ayni gorseldeki gibi duzgun ilerliyor mu?
Eger ilerliyorsa PSU duzgun veriyor, okuyucularda duzgun okuyor, duzgun okuduguna gore mobo veya bilesenlerde sorun yok
Yüksek güç çektiğinde anında dalgalanıyor değerlerin PSU marka modelin ne kaç yıldır kullanıyorsun?ayriyetten direkt kasadan güç gidiyor olsa gerekki gpu fanlarıda yavaşlıyor (çok belli olmuyor cpu kadar 3. bakışlımda anladım)
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
priz degistim hala devam ediyor, hem uclu kabloyu hem prizi degistimBu hatayi yaparken voltaj ve guc degeri ayni gorseldeki gibi duzgun ilerliyor mu?
Eger ilerliyorsa PSU duzgun veriyor, okuyucularda duzgun okuyor, duzgun okuduguna gore mobo veya bilesenlerde sorun yok
@DA-Tech hocamin dedigi gibi bir priz degis