Neler Yeni

Kasama Hem HDD Hem de SSD Takabilir miyim?

flory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mert
500 gb hdd var kasam da bir de 120 ssd alıcam ikisinide takabilir miyim ve sata 3 alıcam sata 2 destekliyor en fazla sanırım öyle olunca da 300 mb oluyormuş sabit en fazla hdd den fark eder mi? 300mb hız valorant da falan ajan seçimine erken girer mi pc hızlanır mı bunlara cevap verirsenize çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,105
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Anakartında boşta SATA portu varsa takabilirsin, bir sorun çıkmaz.
Eğer anakartın SATA 2 destekliyorsa SATA 3 SSD'nin okuma ve yazma hızı söylediğin gibi 250-300 mb civarına düşecektir.
Ancak bu çok da önemli bir şey değil. Okuma ve yazma hızı daha çok dosya aktarımında önemlidir.
SSD bilgisayarı bir hayli hızlandıracaktır. Valorant hakkında bir bilgim yok maalesef.

flory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartında boşta SATA portu varsa takabilirsin, bir sorun çıkmaz.
Eğer anakartın SATA 2 destekliyorsa SATA 3 SSD'nin okuma ve yazma hızı söylediğin gibi 250-300 mb civarına düşecektir.
Ancak bu çok da önemli bir şey değil. Okuma ve yazma hızı daha çok dosya aktarımında önemlidir.
SSD bilgisayarı bir hayli hızlandıracaktır. Valorant hakkında bir bilgim yok maalesef.
hocam hdd den ssd ye geçince tabiri caize evrim geçirmiş gibi hızlanır değil mi pc çünkü klasöre tıklıyorum 5 sn de açılıyor klasör :D peki her kasa da 1 tane sata portu olur mu nasıl anlarım bunu

Tvfkng

80+ Bronze
hocam hdd den ssd ye geçince tabiri caize evrim geçirmiş gibi hızlanır değil mi pc çünkü klasöre tıklıyorum 5 sn de açılıyor klasör :D peki her kasa da 1 tane sata portu olur mu nasıl anlarım bunu
1.jpg

Kasayı açıp bakabilirsin. Resimdekiler sata portudur.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,105
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Anakartın modeli nedir, kontrol edebilirim istersen. SSD'nin içerisine kurduğun her şey hızlanır. Windowsu mutlaka SSD'ye kur, sistem çok hızlı açılır. Aynı şekilde hızlı çalışmasını istediğin oyunları ve programları da SSD'ye kur ancak seçimlerini iyi yap çünkü 120 GB SSD çabuk dolabilir.

flory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mert
Anakartın modeli nedir, kontrol edebilirim istersen. SSD'nin içerisine kurduğun her şey hızlanır. Windowsu mutlaka SSD'ye kur, sistem çok hızlı açılır. Aynı şekilde hızlı çalışmasını istediğin oyunları ve programları da SSD'ye kur ancak seçimlerini iyi yap çünkü 120 GB SSD çabuk dolabilir.
hocam umarım vardır çünkü anakart çok eski veriton670g olması gerek

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,105
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
hocam umarım vardır çünkü anakart çok eski veriton670g olması gerek
SATA portu dediğim şey HDD veya SSD'nin anakarta bağlandığı kısımdır. Bu porta SATA kablosu takılır ve veri akışı olur. Anakart çok eskiyse eski tip IDE girişleri olabilir, IDE girişine SSD takamazsın çünkü SSD'ler SATA teknolojisini kullanır. İnternette anakartı bulamadım. Mümkünse kasayı açıp anakartın net bir fotoğrafını atabilirsen SSD takıp takamayacağın hakkında net bir bilgi verebilirim.

flory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mert
SATA portu dediğim şey HDD veya SSD'nin anakarta bağlandığı kısımdır. Bu porta SATA kablosu takılır ve veri akışı olur. Anakart çok eskiyse eski tip IDE girişleri olabilir, IDE girişine SSD takamazsın çünkü SSD'ler SATA teknolojisini kullanır. İnternette anakartı bulamadım. Mümkünse kasayı açıp net bir fotoğraf atabilirsen SSD takıp takamayacağın hakkında net bir bilgi verebilirim.
hocam dönüştürücü falan diyorlar onlarla olurmu
Mesaj otomatik birleştirildi:

SATA portu dediğim şey HDD veya SSD'nin anakarta bağlandığı kısımdır. Bu porta SATA kablosu takılır ve veri akışı olur. Anakart çok eskiyse eski tip IDE girişleri olabilir, IDE girişine SSD takamazsın çünkü SSD'ler SATA teknolojisini kullanır. İnternette anakartı bulamadım. Mümkünse kasayı açıp anakartın net bir fotoğrafını atabilirsen SSD takıp takamayacağın hakkında net bir bilgi verebilirim.
bu arada kasanın içini eve geçince atacağım şu anda evde değilim siz akşamları falan da cevap verirsiniz değil mi?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,105
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
hocam dönüştürücü falan diyorlar onlarla olurmu
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada kasanın içini eve geçince atacağım şu anda evde değilim siz akşamları falan da cevap verirsiniz değil mi?
IDE-SATA dönüştürücüsünden bahsediyorsan pek bilgim yok. Yani daha önce kullanan görmedim maalesef.
Zaten yüksek ihtimalle anakartta SATA portu var, sadece %100 emin olmak için fotoğraf istiyorum. Ne olur ne olmaz.
Evet akşamları da cevap verebilirim, sorun olmaz.

flory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mert
IDE-SATA dönüştürücüsünden bahsediyorsan pek bilgim yok. Yani daha önce kullanan görmedim maalesef.
Zaten yüksek ihtimalle anakartta SATA portu var, sadece %100 emin olmak için fotoğraf istiyorum. Ne olur ne olmaz.
ama biraz eski bir anakart ondan şüphe ettim hocam bu arada akşam da cevap vericeğiniz için de teşekkür ederim size

flory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mert
hocam bir süre eve gelemicem sanırım kuzenim eve gelip cpu z yükledi anakartımı buldum cpu z de böyle yazıyor ve ben buna ddr3 ram takabilir miyim 8 gb şimdiden teşekkür ederim

Ekler

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    15.2 KB · Hit: 49

flory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mert
Hocam bakar mısınız bir @Emir Aydın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,683
Üyeler
169,603
Son üye
kaitea1v9
Top Bottom