Kasanın fanları dönmüyor

naprosky

80+
Reaksiyon skoru
77
arkadaşlar herkese selam bilgisayarın fanları 3 pinli bende dc olarak kontrol etmek için anakartımın sys fan portuna 3 tanesini bagladım anakartımda 3 adet sys fan portu mevcut 3 ünüde taktım fakat fanlar dönmüyor nerde yanlıs yaptım acaba acil yardım lazım

arkadaşlar fanları nasıl döndürücem voltaj ayarımı yapmak gerekiyor smart fan aktif

Ekler

• dd5b8c57-6d8d-4873-a45e-ff67522a3327.webp
    dd5b8c57-6d8d-4873-a45e-ff67522a3327.webp
    171.1 KB · Hit: 20
arkadaşlar fanları nasıl döndürücem voltaj ayarımı yapmak gerekiyor smart fan aktif
resi eskı mı yenı mı aldın nedir mesele tam olarak eskiyse motor yağı sık yenı ise bilmiyorum bir şeyleri yanlış takmışssındır

bu durumu bende yaşamıştım egzos fanını sys fana takınca dönmüyordu ön panele ait kabloya takınca çalışıyordu smart fanı kapatıp dene birde olmadı molex dönüştürücü alıp psu ya bağlarsın..

resi eskı mı yenı mı aldın nedir mesele tam olarak eskiyse motor yağı sık yenı ise bilmiyorum bir şeyleri yanlış takmışssındır
dostum fanlarım kontrolcüye bağlı çalışıyordu fakat tam hızda çalıştıgı için fan ayarı yapamıyordum. anakartımdaki sys fan portuna taktım dc ayarı yapabilmek için fanlar dönmüyor ışıklarıda yanmıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu durumu bende yaşamıştım egzos fanını sys fana takınca dönmüyordu ön panele ait kabloya takınca çalışıyordu smart fanı kapatıp dene birde olmadı molex dönüştürücü alıp psu ya bağlarsın..

resi eskı mı yenı mı aldın nedir mesele tam olarak eskiyse motor yağı sık yenı ise bilmiyorum bir şey
fanlar normalde kasanın kendi kontrolcüsüne bağlıydı onlarda molexe bağlı tam hızda calıstıgı için hubdan 3 tanesini çıkardım sys fan porta takmak istedim dc ayarı yapabilmek için fakat çalışmıyor işte

@Mehmet Yılmaz

Son düzenleme:
dostum fanlarım kontrolcüye bağlı çalışıyordu fakat tam hızda çalıştıgı için fan ayarı yapamıyordum. anakartımdaki sys fan portuna taktım dc ayarı yapabilmek için fanlar dönmüyor ışıklarıda yanmıyor

fanlar normalde kasanın kendi kontrolcüsüne bağlıydı onlarda molexe bağlı tam hızda calıstıgı için hubdan 3 tanesini çıkardım sys fan porta takmak istedim dc ayarı yapabilmek için fakat çalışmıyor işte

@Mehmet Yılmaz
ışık yanmaz zaten orda kablolarının resmini atar mısın bi 1 fana ait olan

kasam mag121A 3 pinli rgb fanlarım kasanın içinde gelen kendi kontrolcüsüne bağlı ve gücünü molexten alıyor anakartım msi pro b850 3 adet boş sys fan portum vardı bende kontrolcüden 3 adet fanı çıkartıp sys porta taktım ama fanlar çalışmadı sebebi tam olarak ne acaba şuan kendi kontrolcüsüne tekrar taktım tam hızda çalısıyolar ama sys portta neden calısmıyor fan anlamadım

Geri