Neler Yeni

Çözüldü✓ Kasanın ön fanları çalışmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
GÜRKAN SALMAN
Yaklaşık 3 hafta önce hazır sistem aldım ve ilk aldığımdan beri cpu fanı dışında kasanın kendi 4 fanı çalışmıyor. ısınma problemi olmadığı için çok takmamıştım ancak şuan rahatsız etmeye başladı. anakartın driverı ve bios baktığımda fanlar sistemde gözüküyor ancak ne ışığı yanıyor nede çalışıyor ne yapmalıyım

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Burhan Bey
Merhaba, kasa fanlarının olayı hava sirkülasyonu için sürekli çalışmalarıdır. Başından beri çalışmayan kasa fanlarının muhtemelen bağlantılarında bir sorun vardır. hazır sistemi test edip yollamıyor mu bu adamlar, nasıl böyle bir şey olabilir.
Fanlar nasıl bağlanmış? Hepsi anakartta mı bağlı yoksa "fun hub" gibi bir şeye mi takılılar?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
GÜRKAN SALMAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kasayı açtığımda fan hub göremedim bu konularda çok bir bilgim yok ancak bağlı olmayan güç kablo uçları vardı ama aynı şeyi önceden bir arkadaşım yanımda kasasını temizlerken de görmüştüm ancak onda böyle bir problem yoktu diye garipsemedim sizce sorun o bağlı olmayan kablolarda mı en yakın zamanda kasanın içinin görselini atıcam

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Burhan Bey
Olabilir, görsel atarsanız daha sağlıklı olur. Fanların kablolarını takip edin, RGB li fanlarsa iki farklı kablo çıkar fanlardan, nereye takıldıklarını kontrol edin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
GÜRKAN SALMAN
IMG20241115234114.jpg
Yanlış anlamadıysam elimdeki şey fan hub birde kasanın içinde bulunan bağlı olmayan kablolar da psu dan çıkan fazlalık kablolarmış. Sorunu çözmek için psudan çıkan fazlalık kablolardan fan huba uyumlu olanı mı takmalıyım? Birde takmam gerekiyorsa; fan hubın bir ucu giriş bir ucu çıkış, psudan sadece giriş kablosu çıkıyor kasanın başka bir yerinde fan hubun çıkış kısmına uyumlu bir kablo bulamadım sadece giriş kısmını mı bağlamalıyım ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
GÜRKAN SALMAN
Tamamdır sorunu çözdüm çok teşekkür ederim size.

Top Bottom