normal şartlarda bir süre bilgisayar götürür ama tozdan dolayı bile kısa devre yapabilir o zaman tüm komponentleri elinize alırsınızBilgisayara ve bana bir şey olmasa umrumda olmaz
Senin yapman gereken bir şey yok sadece sana attığım gibi kaliteli bir psu alıcaksın yok topraklamayı.balkona.bağlamayı falan unut sakın topraklama korumasız emici görevi görür nötür artık.gibi ufak dirençli çok zayıf akımdır çıkıştır faz.ise elektriğin ta kendisidir senin yapman gereken sadece sistemi korumaya almak istiyorsan dedigim gibi kaliteli bir psu almak eğerki evi komple korumaya almak istiyorsan bir elektrikçi çağırıp Evin Tesisatını Yeni Yönetmeliğe Göre Tam Korumaya Alması Olucaktır Sigorta Kutusuna Kaçak Akım.Koruma Rolesi K Otomat Sigortalar Takıp Daireye Topraklama Çekmeli Bunuda İlk Ev Sahibin İle Konuş Aksi Bir Durumda Trafodan Gelecek Olan En Ufak Bi Voltaj Dalgalanması Evindeki Tüm Cihazları YakarBen en kolayinden ne yapabilirim hocam
Topraklamanın.bağlandığı temel çaplı.bir alan olmamalıdır o balkon demirine birisi pil değdirse yine cihazlarda çarpma olur topraklama.boştur.cihazda devre kartında herhangi biryere bağlantısı falan olmaz sadece cihazın gövdesine bağlıdır topraklama.toprağa bağlanmak zorundadırtopraklama çekebilirsiniz hocam prize topraklama çekmedikçe çözülmez sorun yada kasadan binanın betonuya çelik çubuk indirin ikisinde birbirine sıkı şekilde temas etmeli sizden daha büyük bir iletken olmalı
Mesaj otomatik birleştirildi:
bu ülkede 1990 öncesi yapıların %70ında toprak hattı ya balkon demirine yada çelik borulu su tesisatına bağlıdır hocam ben hiç yanan tesisat görmedim
Hepinize çok teşekkürler ben bu PSU ile 1 sene idare etmem gerek ama öğrenciyim zaten elimde sistemin en iyisini dizerdim bir şey olamazdı şimdilik birtane akım korumalı bir priz ile az da olsa garantiye alamaz mıyımSenin yapman gereken bir şey yok sadece sana attığım gibi kaliteli bir psu alıcaksın yok topraklamayı.balkona.bağlamayı falan unut sakın topraklama korumasız emici görevi görür nötür artık.gibi ufak dirençli çok zayıf akımdır çıkıştır faz.ise elektriğin ta kendisidir senin yapman gereken sadece sistemi korumaya almak istiyorsan dedigim gibi kaliteli bir psu almak eğerki evi komple korumaya almak istiyorsan bir elektrikçi çağırıp Evin Tesisatını Yeni Yönetmeliğe Göre Tam Korumaya Alması Olucaktır Sigorta Kutusuna Kaçak Akım.Koruma Rolesi K Otomat Sigortalar Takıp Daireye Topraklama Çekmeli Bunuda İlk Ev Sahibin İle Konuş Aksi Bir Durumda Trafodan Gelecek Olan En Ufak Bi Voltaj Dalgalanması Evindeki Tüm Cihazları Yakar
Elektrikçi çağır evin tesisatını kontrol ettirmek için sigorta kutuna yeni yönetmeliğe göre bir uygulama yapsın birde daireye topraklama.çeksin yeter evdeki tüm cihazları tam.korumaya almış olursun en temizi bina sahibiyle konuş bunuHocam en basit ne yapabilirim hakkınızı helal edin
eski tip balkon demirleri zaten direk duvara kazıkla bağlı olur eldeki imkanlar doğrultusunda bu şekil kullanılabilir yıllarca bende o şekilde kullandım hattaki cihazda sorun olmasa nötre bile bağlanabilir fakat bu geçici bir çözüm olurSenin yapman gereken bir şey yok sadece sana attığım gibi kaliteli bir psu alıcaksın yok topraklamayı.balkona.bağlamayı falan unut sakın topraklama korumasız emici görevi görür nötür artık.gibi ufak dirençli çok zayıf akımdır çıkıştır faz.ise elektriğin ta kendisidir senin yapman gereken sadece sistemi korumaya almak istiyorsan dedigim gibi kaliteli bir psu almak eğerki evi komple korumaya almak istiyorsan bir elektrikçi çağırıp Evin Tesisatını Yeni Yönetmeliğe Göre Tam Korumaya Alması Olucaktır Sigorta Kutusuna Kaçak Akım.Koruma Rolesi K Otomat Sigortalar Takıp Daireye Topraklama Çekmeli Bunuda İlk Ev Sahibin İle Konuş Aksi Bir Durumda Trafodan Gelecek Olan En Ufak Bi Voltaj Dalgalanması Evindeki Tüm Cihazları Yakar
Topraklamanın.bağlandığı temel çaplı.bir alan olmamalıdır o balkon demirine birisi pil değdirse yine cihazlarda çarpma olur topraklama.boştur.cihazda devre kartında herhangi biryere bağlantısı falan olmaz sadece cihazın gövdesine bağlıdır topraklama.toprağa bağlanmak zorundadır
eski tip balkon demirleri zaten direk duvara kazıkla bağlı olur eldeki imkanlar doğrultusunda bu şekil kullanılabilir yıllarca bende o şekilde kullandım hattaki cihazda sorun olmasa nötre bile bağlanabilir fakat bu geçici bir çözüm olur
Bu şekil 1 sene idare eder miyimElektrikçi çağır evin tesisatını kontrol ettirmek için sigorta kutuna yeni yönetmeliğe göre bir uygulama yapsın birde daireye topraklama.çeksin yeter evdeki tüm cihazları tam.korumaya almış olursun en temizi bina sahibiyle konuş bunu
Yok alamazsın ban elektrikçileri ara deki öğrenciyim evde iyi kötü bi sistemim var ama topraklamam.yok zordayım biraz eve topraklama.çekilmeli.bi yardımcı olurmusunuz de gerisini ensafım8z hallederHepinize çok teşekkürler ben bu PSU ile 1 sene idare etmem gerek ama öğrenciyim zaten elimde sistemin en iyisini dizerdim bir şey olamazdı şimdilik birtane akım korumalı bir priz ile az da olsa garantiye alamaz mıyım
Allah büyükBu şekil 1 sene idare eder miyim
Kimse belesten gelip bir şey yapmaz dostumYok alamazsın ban elektrikçileri ara deki öğrenciyim evde iyi kötü bi sistemim var ama topraklamam.yok zordayım biraz eve topraklama.çekilmeli.bi yardımcı olurmusunuz de gerisini ensafım8z halleder
Bak Şimdi Toprak Geri Besleme Yapmaz Emer Ama O.Balkon.Demiri Yapar Sigortaya Trafodan Elektrik Gelir Sigorta bunu üstünde yazan değerlere göre sana verir sana ne üstünü verir ne altını voltaj.olarak vermez kaçak akım.ise giden enerjinin dönmesi gereken çıkış direncini kontrol eder mesela 220v'dan 30ma nötür dönüşü oluyorken sabit bir şekilde cihazdaki herhangi kısa devre veya arıza sonucunda bu 30ma nötür değeri yerine 30ma'in altında bi değer gelir o zaman nötür atar bunada gövde kaçağı Denir giden voltajın çıkış voltajı belirtilen ma değerinin altında gelmesi.demektir topraklama ise cihazın gövdesine bağlanan boş.kablodur faz gövdeye temas ederse topraklama kablosu bunu çeker toprağa toprak emicidir buda ne olur sigorta 220v veriyorken toprak bunu emipte 200v altına düşürürse sigorta atar yani topraklama emme görevi görür senin balkon direği dediğin şey sabit bir yüzeydir cüssedir emme görevi görmez heleki o balkon direğine elektrik değerse geri dönüş yapar ve bağlı oldugu cihazın gövdesine fazladan bi elektrik vererek cihazı komple yakar bu yüzden topraklama her zaman toprağa verilmelidir elektrikçiler safmıda metrelerce kablo çekiyo topraklama içineski tip balkon demirleri zaten direk duvara kazıkla bağlı olur eldeki imkanlar doğrultusunda bu şekil kullanılabilir yıllarca bende o şekilde kullandım hattaki cihazda sorun olmasa nötre bile bağlanabilir fakat bu geçici bir çözüm olur
Esnaf yardım eder bende esnafım.yanlarında çalıştım senelerce çok yardımlarını gördüm ricaya bakar kimi şeylerKimse belesten gelip bir şey yapmaz dostum
Az önce elledim yine küçük küçük çarpma oldu tam emin değilimBak Şimdi Toprak Geri Besleme Yapmaz Emer Ama O.Balkon.Demiri Yapar Sigortaya Trafodan Elektrik Gelir Sigorta bunu üstünde yazan değerlere göre sana verir sana ne üstünü verir ne altını voltaj.olarak vermez kaçak akım.ise giden enerjinin dönmesi gereken çıkış direncini kontrol eder mesela 220v'dan 30ma nötür dönüşü oluyorken sabit bir şekilde cihazdaki herhangi kısa devre veya arıza sonucunda bu 30ma nötür değeri yerine 30ma'in altında bi değer gelir o zaman nötür atar bunada gövde kaçağı Denir giden voltajın çıkış voltajı belirtilen ma değerinin altında gelmesi.demektir topraklama ise cihazın gövdesine bağlanan boş.kablodur faz gövdeye temas ederse topraklama kablosu bunu çeker toprağa toprak emicidir buda ne olur sigorta 220v veriyorken toprak bunu emipte 200v altına düşürürse sigorta atar yani topraklama emme görevi görür senin balkon direği dediğin şey sabit bir yüzeydir cüssedir emme görevi görmez heleki o balkon direğine elektrik değerse geri dönüş yapar ve bağlı oldugu cihazın gövdesine fazladan bi elektrik vererek cihazı komple yakar bu yüzden topraklama her zaman toprağa verilmelidir elektrikçiler safmıda metrelerce kablo çekiyo topraklama için
Esnaf yardım eder bende esnafım.yanlarında çalıştım senelerce çok yardımlarını gördüm ricaya bakar kimi şeyler
Bi yıldırım.çarpması veya binaya bi elektrik verilmesinde kendini tüm cihazların yanmış bir şekilde bulursunBu şekil 1 sene idare eder miyim
Topraklama emme görevi görür ara yarın elektrikçileri söyle yardımcı olurlar ben ustayım belge yeterliliğimi atabilirimde burada yine senin jçin yazıyorum eve topraklama sart tüm cihazları yakmaktansa ailende konuş biraz destek al onlardanda ensaflada konuş hallet gitsinAz önce elledim yine küçük küçük çarpma oldu tam emin değilim