Dahası
- Reaksiyon skoru
- 240
- İsim
- Yusuf Bilir
Öncelikle herkese iyi forumlar. Arkadaşlar bildiğim kadarıyla kasamızdaki fanlara güç vermek için iki şansımız var (üçüncü bir yol varsa öğretirseniz süper olur.). Birincisi PSUdaki 4pin molexe takılan (nadir de olsa bazı psularda 3pin molex de vardır.) fan adaptörü üzerinden adaptöre uyumlu fanlara güç vermek. Bu yolda anlamadığım bir nokta yok. Mesela ben dark markasının 2 120mm fan+adaptör kitini alıp adaptörü PSUdaki 4pin molexe takıp fanları da bu adaptöre takıp çalıştırdım. İkinci yol ise anakarttaki 4pin bağlantısı. Burda benim için işler karışıyor. Arctic freezer 34 DUO modelindeki 2 fanda da erkek 4 pin ve dişi 4 pin var. Böylece ikisini önce birbirine bağlayıp sonra anakarta bağlayabiliyoruz. Fakat yukarı tarafa arctic ve dark tan başka marka bir fan takmak istediğimde ne yapacağımı bir türlü anlamadım. ÖZET geç derseniz 2tane akasa viper 140mm fan alacağım sanırım 2 fanda da sadece anakarta takılabilen 4pin bağlantı var. Fakat anakartımdaki 4 pin zaten bir tane, ona da işlemci soğutucumu taktım. Bu fanları nereye bağlayacağım?