Kasko Neleri Karşılar?

Reindi

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,306
senelerdir yaptırıyorum ama hiç araştırmadım belgelere baktım bir şeyde anlamadım mesela diyelim gidiyoruz yolda araçla kafa kafaya vurduk araba perte çıktı kusurlu ben olsam bile kasko arabanın değerini ödüyor mu?

Aşamalarıda var sizinki hangisinden tam kapsamlı mı?

kasko kendi aracınızı karşılar ve bireysel hataları karşılar ya da doğal afetleri. Arac yandı mesela ya da calındı (calinmasinda kusurunuz olmamali örnek anahtarı cafede masaya koyarsiniz adam gecerken anahtarı calar burda karsilamaz diger turlu calintilari karsilar). araba park halinde biri acti arabayi gosterge ekran direksiyon vs caldi mesela kasko varsa karsilar yoksa cebinizden ödersiniz.

senelerdir yaptırıyorum ama hiç araştırmadım belgelere baktım bir şeyde anlamadım mesela diyelim gidiyoruz yolda araçla kafa kafaya vurduk araba perte çıktı kusurlu ben olsam bile kasko arabanın değerini ödüyor mu?
Alkollü veya uyuşturucu madde etkisinde değilseniz, ehliyetiniz varsa karşılıyor.

Tek kişiyle sınırlı kaskoysa sözleşme harici biri kullanırken kaza olursa karşılamaz. Karşı tarafın araç mahrumiyet tazminatını karşılamaz. Anahtarı üzerinde unutulan araçtan teyp hayalet ekran veya aracın kendisinin çalınmasını karşılamaz. Bunun haricinde geniş kaskoysa sigara yanığı tamirinden tut arabanın kurşunlanması durumuna kadar karşılar. Senede 1 veya 2 kere cam değiştirme hakkı da verir. Tutanak tut fotoğraf çek yetkili servise kasko sözleşmesini götür orada verecekleri formu imzala 1 hafta exper incelemesinden sonra tamir başlar.

Genel olarak alkosüz iken aracın hasar durumunda yada karşı aracın hasar durumunu karşılar onun dışında poliçeniz ve sözlemeye bağlı bir çok maddeler eklenir her kaskoda yoktur mesela benim aracın kaskosunda hırsızlık yangın terör afet olaylarında aracın parasını veriyor anahtar kaybolunca anahtar ücretinin bir kısmını karşılıyor ki anahtarım akıllı anahtar pahalı ama sanırsam 30 bin tl limiti vardı bu da yeterli aracım için. Sonrasında aracım onarım sürecinde iken bana kiralık araç tahsis ediliyor aracımdan daha üst segment bir araç olarak falan filan tamamı ile yapılan sözleşmeyi okuman lazım.

Tek kişiyle sınırlı kaskoysa sözleşme harici biri kullanırken kaza olursa karşılamaz. Karşı tarafın araç mahrumiyet tazminatını karşılamaz. Anahtarı üzerinde unutulan araçtan teyp hayalet ekran veya aracın kendisinin çalınmasını karşılamaz. Bunun haricinde geniş kaskoysa sigara yanığı tamirinden tut arabanın kurşunlanması durumuna kadar karşılar. Senede 1 veya 2 kere cam değiştirme hakkı da verir. Tutanak tut fotoğraf çek yetkili servise kasko sözleşmesini götür orada verecekleri formu imzala 1 hafta exper incelemesinden sonra tamir başlar.
tek kişilik olmadığını nereden anlayabilirim?

tek kişilik olmadığını nereden anlayabilirim?
Tek kişi için geçerli olduğuna dair bilgi yoksa geneldir. Fiyatta indirim sağlamak için bazı firmalar tek kişilik opsiyonu sunar veya aile üyeleri opsiyonu. Böyle bir şart varsa diyelim ki arkadaşına verdin kaza yaptı kasko ödemeyecektir.

Tek kişi için geçerli olduğuna dair bilgi yoksa geneldir. Fiyatta indirim sağlamak için bazı firmalar tek kişilik opsiyonu sunar veya aile üyeleri opsiyonu. Böyle bir şart varsa diyelim ki arkadaşına verdin kaza yaptı kasko ödemeyecektir.
kazada ölüm başına para falan yazıyor geneldir herhalde

Geri