sen tutanak tutmadan ayrıldın mı oradan direk, o zaman adamlardan hiç para almayacakmışsın gibi düşün vermıyorum derse de hiç bişey yapamazsın. motorda kask,ehliyet, kac kişi kac yaşında oturup oturmadığı maalesef seni ilgilendirmiyor kaza oranı da onlara göre değişmiyor. şeritten taştığın için değil şeritte direk park ettiğin için hatalısın çünkü orada şerit yok. kırılan parcayı değiştirmek istersen toplam 3-4k gider he ama göcük ve plastik parcaları düzelteyim dersen 1-2k tutar maksYardımcı olan herkese teşekkür ederim. Motor kullanmak için gerekli hiçbirşeyi karşılamıyorlardı, önce bana ehliyetin de yok demi senin gibi şeyler söylediler sonra olduğunu belirtince bi anda yumuşadılar, telefon önemli bir telefondu o yüzden açmam gerekiyordu, motorda en önde oturan ama sürmeyen bide 12 yaşlarında bir çocuk vardı, ehliyeti öğrenince tutanak istemediler, ki ben de istemem küçük bi kaza için, şeride taştığım için hatalıyım biliyorum fakat ileride asla arabayı sokabileceğim ne bir cep ne bişey yoktu, en sonunda helalleştik, motoru almaya başka bir abi geldi ardından motoru alıp gitti. Kaportasıyla vb ne kadar masraf tutar ortalama ve eğerki yaptırdıktan sonra karşılamayı reddederlerse polise bu videoyu gösterirsem haklı çıkar mıyım ?
tutanak tutmadığın için 5 kuruş dahi alamazsın.Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Motor kullanmak için gerekli hiçbirşeyi karşılamıyorlardı, önce bana ehliyetin de yok demi senin gibi şeyler söylediler sonra olduğunu belirtince bi anda yumuşadılar, telefon önemli bir telefondu o yüzden açmam gerekiyordu, motorda en önde oturan ama sürmeyen bide 12 yaşlarında bir çocuk vardı, ehliyeti öğrenince tutanak istemediler, ki ben de istemem küçük bi kaza için, şeride taştığım için hatalıyım biliyorum fakat ileride asla arabayı sokabileceğim ne bir cep ne bişey yoktu, en sonunda helalleştik, motoru almaya başka bir abi geldi ardından motoru alıp gitti. Kaportasıyla vb ne kadar masraf tutar ortalama ve eğerki yaptırdıktan sonra karşılamayı reddederlerse polise bu videoyu gösterirsem haklı çıkar mıyım ?
Çok sağolun hocam. Aracı ben kullanıyorum ancak babamın üstüne yani bi nevi şahsi aracım, adamdan numara vb aldım çaldırdım da ama engellerse falan artık bilmiyorum, zaten üst taraf önceden hasarlıydı altında bi göçük daha oluştu sadece, egzozdaki ufak yamukluk da bi çekiçle bile düzeltilebilir gibi duruyor, adamlarda masraf çok daha büyük en az 15-20 bin, sadece motor değil telefonları falan da kırıldı, ucuz atlattık olacağı varmış diyelimÖncelikle geçmiş olsun hocam. Olabilecek en doğru hareketi yapmışsın. Aracın arıza çıkarsaydı da oraya çekmek durumundaydın zaten. Yandan akan trafiğe bakınca aksatmadığın da açık. İkaz lambaları da açık. Bütün kutucuklar tik ile işaretli zaten millet neden tartışmış garip açıkçası.
Tampon bir tık göçmüş gibi gözüküyor önemli olan kısım şasinin yamulup yamulmaması. Onu da tamponu çıkartmadan söylemek zor. Verilmiş sadakan varmış lambaların kırılmamış. Dışarıdan sadece kozmetik hasar gibi gözüküyor. Eğer takılmazsanız ve emanetlik bir durum değilse böyle bile devam edebilirsiniz. Çıkma bir tampon veya boya iki seçenek (şasi hasarlı değilse). Bunu da ustalara danışmadan tahmin yapmamak daha iyi olur.
Polis mevzusu ise muhtemelen geçersiz kalacaktır çünkü kaza sonrasında herhangi bir tutanak olmadığı için kaza butlan sayılabilir. Ayrıca sonrasında karşılıklı olarak sözlü bir şekilde sözleşme yaptığınızdan ve bunu tasdikleyecek bir kayıt olmadığından ileri bir işlem yapmaları güç.
eğer kaza yerinden tutanak tutulmadan ayrılırsanız kaza hiç yaşanmamış gibi davranılır hiç yoktan bi tutanak tutup karşılıklı yaptırıp yırtardınız, iki taraftada hasar var ikinizde hatalısınız herkesin kendi masrafını ödemesi en mantıklısıYardımcı olan herkese teşekkür ederim. Motor kullanmak için gerekli hiçbirşeyi karşılamıyorlardı, önce bana ehliyetin de yok demi senin gibi şeyler söylediler sonra olduğunu belirtince bi anda yumuşadılar, telefon önemli bir telefondu o yüzden açmam gerekiyordu, motorda en önde oturan ama sürmeyen bide 12 yaşlarında bir çocuk vardı, ehliyeti öğrenince tutanak istemediler, ki ben de istemem küçük bi kaza için, şeride taştığım için hatalıyım biliyorum fakat ileride asla arabayı sokabileceğim ne bir cep ne bişey yoktu, en sonunda helalleştik, motoru almaya başka bir abi geldi ardından motoru alıp gitti. Kaportasıyla vb ne kadar masraf tutar ortalama ve eğerki yaptırdıktan sonra karşılamayı reddederlerse polise bu videoyu gösterirsem haklı çıkar mıyım ?
nasıl en doğru hareketi yapmış ya kurallar ne zamandan beri insiyatif kullanılarak çiğnene biliyo, olası bir ağrıza durumunda trafik polisi aranır ve çekici gelene kadar size eşlik edip yolun güvenliğini sağlar.Öncelikle geçmiş olsun hocam. Olabilecek en doğru hareketi yapmışsın. Aracın arıza çıkarsaydı da oraya çekmek durumundaydın zaten. Yandan akan trafiğe bakınca aksatmadığın da açık. İkaz lambaları da açık. Bütün kutucuklar tik ile işaretli zaten millet neden tartışmış garip açıkçası.
Tampon bir tık göçmüş gibi gözüküyor önemli olan kısım şasinin yamulup yamulmaması. Onu da tamponu çıkartmadan söylemek zor. Verilmiş sadakan varmış lambaların kırılmamış. Dışarıdan sadece kozmetik hasar gibi gözüküyor. Eğer takılmazsanız ve emanetlik bir durum değilse böyle bile devam edebilirsiniz. Çıkma bir tampon veya boya iki seçenek (şasi hasarlı değilse). Bunu da ustalara danışmadan tahmin yapmamak daha iyi olur.
Polis mevzusu ise muhtemelen geçersiz kalacaktır çünkü kaza sonrasında herhangi bir tutanak olmadığı için kaza butlan sayılabilir. Ayrıca sonrasında karşılıklı olarak sözlü bir şekilde sözleşme yaptığınızdan ve bunu tasdikleyecek bir kayıt olmadığından ileri bir işlem yapmaları güç.
eğer kaza yerinden tutanak tutulmadan ayrılırsanız kaza hiç yaşanmamış gibi davranılır hiç yoktan bi tutanak tutup karşılıklı yaptırıp yırtardınız, iki taraftada hasar var ikinizde hatalısınız herkesin kendi masrafını ödemesi en mantıklısı
Mesaj otomatik birleştirildi:
nasıl en doğru hareketi yapmış ya kurallar ne zamandan beri insiyatif kullanılarak çiğnene biliyo, olası bir ağrıza durumunda trafik polisi aranır ve çekici gelene kadar size eşlik edip yolun güvenliğini sağlar.
Arabada bir problem olduğunu düşünmüşsün ve dörtlülerini yakıp sağda durmuşsun. Çarpanların her söyledikleri hatalı. Sağdan sollama yapılmaz. Emniyet şeridinden zaten sollama yapılmaz. Motorda 3 kişi var. Hiçbirinde kask yok. Ama sen hakkını savunmazsan üste çıkarlar. Gerekeni konuşman lazım.merhaba, herkese iyi forumlar.
Yaklaşık 1 saat önce bir kazaya karıştım.
Sağa emniyet şeridine arabayı çekip dörtlüleri yakmıştım telefonla konuşuyordum ardından üzerinde 3 kişi olan bir motor geldi ve bana vurdu, motorcuların hiçbirinde kask ekipman yoktu, söylediklerine göre iki şerittede araba varmış, emniyet şeridinden (sağdan) sollamaya çalışmışlar ardından benim arabayı görünce kendilerini yere atmışlar ve kayarak benim arabaya girdiler. Benim arabamın sol tekerleri şeridin içine kaçıyor emniyet şeridinde fazla yer olmadığından dolayı ve bu konuda beni suçlu buldular.
Videoyu aşağıya bırakıyorum, suçlu hangi taraf ve masraf ne kadardır acaba?
Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Galiba yazılanı kafanızdaki düşünceye dayalı okumuşsunuz olası bir ağrıza durumunda yolun sağına yaklaşıp beklenir burdaki tartışılan konuda zaten yolun sağı.Aynen öyle kenara çekmek yerine yolun ortasında durup dörtlü yakıp trafiği kapatmalı araçlar. Polis öyle beklenmeli.
Direksiyondan uzak durun lütfen.