Neler Yeni

Kedi tüy dökmesi nasıl engellenir?

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Arkadaşlar kedi sahipleneceğim ama en çok korktuğum şey tüy dökmesi nasıl engelleyebilirim?

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
Bende kedi sahibiyim 2 aylık ve hiç tüy dökmüyor.

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,476
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Dostum düzenli olarak taradığın zaman etrafta fazla tüy olmaz, tavsiyem tüy alıcı eldivenlerden alman diğer türlü alıştırana kadar ellerini sürekli tırnaklar.
İlk başlarda çok zorlanacaksın her yerde onun tüyü olacak sonra git gide azalacak. 2-3 ay zor olacak ama sonra herkes birbirine alışacak.
Düzenli dediğim günde 2 kere falan tarıyordum, hem o ara oyunlar oynuyorduk.
Bazı kedi türleri ise taranmıyor haberin olsun.
Bir de hastalandığında tüy dökmeye başlar ve kusar, bu durumları yaşarsan "Güvendiğin" bir veterinere götür.

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum düzenli olarak taradığın zaman etrafta fazla tüy olmaz, tavsiyem tüy alıcı eldivenlerden alman diğer türlü alıştırana kadar ellerini sürekli tırnaklar.
İlk başlarda çok zorlanacaksın her yerde onun tüyü olacak sonra git gide azalacak. 2-3 ay zor olacak ama sonra herkes birbirine alışacak.
Düzenli dediğim günde 2 kere falan tarıyordum, hem o ara oyunlar oynuyorduk.
Bazı kedi türleri ise taranmıyor haberin olsun.
Bir de hastalandığında tüy dökmeye başlar ve kusar, bu durumları yaşarsan "Güvendiğin" bir veterinere götür.
Ablamın bir arkadaşı var kediye vitaminli yada proteinli mi ne mama veriyor tüy dökmesini engelliyor öyle mamalar varmı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cins kediye karşıyım.
Barınaktan mı sahiplendin?

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
Ablamın bir arkadaşı var kediye vitaminli yada proteinli mi ne mama veriyor tüy dökmesini engelliyor öyle mamalar varmı?

Hayır petlebi diye bir site var oradan sahiplendim.

asemih159

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Semih
Arkadaşlar kedi sahipleneceğim ama en çok korktuğum şey tüy dökmesi nasıl engelleyebilirim?
7 aylık bir kedimiz var. Tüy dökmüyor denecek kadar az tüy döküyor. Tüylerini bulmak için özel uğraş göstermelisin. Yani alerjin olmadığı sürece tüylerinden hiçbir şekilde rahatsız olmazsın.
Koku konusuna gelecek olursak;
Kedimizin ilk kumu koku yapıyordu. Sonra kumu değiştirdik (bilindik bir marka değil). Artık koku yok.
Kedimin türü: Tekir, Sokak kedisi.
Not: Kürkü hayatında koklayabileceğin en temiz şeylerden biri. Yani kürkü çooook temiz.

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,476
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/

Aşılarını vs. de yapmalısın, ''Güvendiğin'' veterinere danışıp öğrenebilirsin. Kedi bu elbette dökecektir ve cinsine göre de değişir benim dediğim şeyler uzun tüylü kediler için geçerli ama kısa tüylü kediler çok daha az tüy döküyor.
Mama olarak ise kuru mama kullandım, yaş mama verince hastalanıyordu.
Ve barınak değil de annemin hamile bir arkadaşı tarafından edinmiştim hayatımdaki en değerli şeyi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,999
Üyeler
163,924
Son üye
ygtgngr
Top Bottom