Neler Yeni

Keenetic Extra Dsl Kn2111 Ping Değeri

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkay Eren
Öncelikle selamünaleyküm arkadaşlar ben Berkay ilk kez geldim bu diyarlara yabancısıyım daha önce Technopat kullandım ancak ilk mesajım neyse benim sıkıntım keenetci extra DSL aldım geçenlerde eski modemim TTNET'in verdiği ZyXEL modemdi eski modemim sıkça kopma problemi yaşıyordu bende 1 hafta önce tesisatını elden geçirdim ve azalttım kopma sorununu ama cihaz 10 yıllık olduğu için doğal olarak yenilemem gerekiyordu bu yüzden forum ve internette bolca övülen ve arkasında durulan Keenetic extra DSL modemini Hepsiburada üzerinden aldım modemi kurdum ben eski modemimden çok daha basitçe kurdum ayarları bir kurcaladım ve bize en iyi interneti verebilecek ayarları yaptım sonrasında kullanmaya başladım Tom Clancy's Rainbow Six: Siege benim en çok oynadığım oyun olduğu için sınava çalışmadığım bir gün indirdim ve oyuna girdim West europe serverında ilk başlarda ping seviyesi 50-60 da gidip geliyordu sonra oyuna girince 1000Ms'ye kadar çıktığı oluyordu acaba çok kişi olduğu için mi diye tek başına benim bilgisayarı bağladım ancak sonuç yine aynı ara ara 1000Ms'nin üstüne bile çıktığı oluyordu ve bu durum beni sinirlendirdi 500 TL para saydığım bir cihazın bu kadar kötü bir sonuç vermesi beni derinden etkiledi sonuçta her yolu denedim ancak Modem'de sonuç hep aynı sonrasında eski TTNET'in verdiği modemi router olarak bağladım ve onun üzerinden bağlandım ve hala öyle yapmaktayım ping değeri bu eski cihazımda neredeyse 50-60 arasında sabit kalmaktaydı ve gerçekten bir an kendimi enayi durumunda hissettim bu gerçekten beni bayağı üzdü paramla rezil oldum neyse efendim kablo SNR değerleri 8dB de kanal ayarlaması yapamıyorum internet sağlayıcım TurkNet ve 35 down 5 upload paketim var ve modeme bağlanma şeklim bu eski hat tipi priz üçgen şeklinde ve RJ11 kablosu o üçgen şeklindeki prizin içinde uçları iki ayrı vidaya oturtturulmuş vaziyette her yolu denedim arkadaşlar hiçbir sonuç alamadım az önce Keenetic firmasına da yazdım inşallah sonuç alırım.Sonradan yazıyorum kusura bakmayın ama hem cloudflare hem de AdGuard'ı da denedim DNS konusunda ancak tam anlayamadım hangisi iyi onu da yazarsanız sevinirim.

Son düzenleme:

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
Berkecan Ergin
aynı modemi aldım burada arkadaşların önerisi üzerine. evim 220metrekare. evın tam ortası olmasada ortasına yakın bir yere koydum. kopma yok. evin balkonunda bile wifi çekiyor. benım bilgisayarım masaustu kablo ıle baglı oldugundan sıkıntı yok hızım 70-75/7-8 olarak geliyor modeme yakın yerlerde telefonda wifi 65 civarı evin en uzak koşesınde 15-20 hızlarına internet çekiyor. bence senın sorunun modem ile alakalı olmayabilir. cihazların 5ghz destekli mi misal?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkay Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynı modemi aldım burada arkadaşların önerisi üzerine. evim 220metrekare. evın tam ortası olmasada ortasına yakın bir yere koydum. kopma yok. evin balkonunda bile wifi çekiyor. benım bilgisayarım masaustu kablo ıle baglı oldugundan sıkıntı yok hızım 70-75/7-8 olarak geliyor modeme yakın yerlerde telefonda wifi 65 civarı evin en uzak koşesınde 15-20 hızlarına internet çekiyor. bence senın sorunun modem ile alakalı olmayabilir. cihazların 5ghz destekli mi misal?
Öncelikle cevabın içi teşekkür ederim modeme bağlı olan her cihaz 5GHz destekliyor eski bir cihaz yok yani evde ev eski duvarları ince ve çekim kalitesinde eski modemimden daha iyi ancak hız ve ping konusunda aynısını söyleyemem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle cevabın içi teşekkür ederim modeme bağlı olan her cihaz 5GHz destekliyor eski bir cihaz yok yani evde ev eski duvarları ince ve çekim kalitesinde eski modemimden daha iyi ancak hız ve ping konusunda aynısını söyleyemem.
Cihazlarım şöyle samsung tv 4k var bir tek onu bilmiyorum iphone 6 ve iphone 8 ipad air 2 var ve benim laptop asus fx553ve var hepsinde yanlış hatırlamıyorsam 5ghz desteği var bağlanabiliyorlar da

Cihazlarım şöyle samsung tv 4k var bir tek onu bilmiyorum iphone 6 ve iphone 8 ipad air 2 var ve benim laptop asus fx553ve var hepsinde yanlış hatırlamıyorsam 5ghz desteği var bağlanabiliyorlar da

Ekler

• 1.PNG
    1.PNG
    72 KB · Hit: 106
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    78.5 KB · Hit: 91

ghnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Gökhan
Hat değerlerinizde bir sıkıntı görünmüyor eski modemde tesisatı yeniledikten sonra ping sıkıntısı var mıydı? Ayrıca hepsiburadadan aldığınız için modemi geri iade etmeyi de düşünebilirsiniz

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
Berkecan Ergin

bende de iphone 8 var. bence sorun cihazla alakalı olabilir. iade diyeceğim ama kutuyu açıp kullandıgınız için büyük ihtimal servise gider direkt değişim zor gibi umarım çözersiniz. dediğim gibi aynı modeli kullanıyorum ben de bir sorun yok biraz teknoloji şans işi malesef :(. bu arada aldığınız satıcı kimdi?

Top Bottom