Neler Yeni

Kekemelik nasıl yenilir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Muhammet Aydın
18 yaşındayım kekemeyim insanlarla konuşamıyorum konuşurken takılıyorum kilitleniyorum bir de konuşurken dişlerim birbine deyiyor tak tak tak sesler çıktığını duyuyorum böyle olunca da kilitleniyorum karşımdaki insana geç cevap veriyorum bugün babamla birlikte sürücü kursuna kaydolmaya gittim ehliyet almak için neyse gittim orada ki çalışan beni kaydedince kimliğimi istedi verdim neyse bundan kurtuldum dedim sonra telefon numaramı istedi söyleyemedim kekeledim zar zor söyledim numaramı o zaman babamda yanımdaydı bana kızdı sen niye düzgün konuşmuyorsun sen böylesin şöylesin çok pasifsin vs bir sürü şeyler laflar saydı bende bir şey demedim takmadım bir de bugün babamla birlikte sağlık ocağına da gittim ehliyet için sağlık raporu almaya orada doktor benden telefon numaramı istedi bende numaramı söylerken yine çok kekeledim zar zor söyledim. Ne yapmalıyım? Nasıl geçer? bu 3 yıldır kekemeyim aniden oldu 15 yaşından beri var.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,601
İsim
ismail
Doktora gitmelisin bunun için...

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Muhammet Aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütün doktorlara gittim daha dünen de tıbbi genetik doktoruna gittim hepside bir şeyin yok diyor bir şey bulamadılar bir sürü test kan tahlili vb hepsini aldılar sonuçlar normal dediler bende bilmiyorum neden oluyor acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

babam da bu konuda anlayışsız 18 yaşındayım her yere benimle geliyor böyle işler olunca birlikte halletmeye gidiyoruz ben kendim gitmek istesem izin vermiyor sen bilmiyorsun bende seninle geleyim diyor

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,601
İsim
ismail
Bütün doktorlara gittim daha dünen de tıbbi genetik doktoruna gittim hepside bir şeyin yok diyor bir şey bulamadılar bir sürü test kan tahlili vb hepsini aldılar sonuçlar normal dediler bende bilmiyorum neden oluyor acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

babam da bu konuda anlayışsız 18 yaşındayım her yere benimle geliyor böyle işler olunca birlikte halletmeye gidiyoruz ben kendim gitmek istesem izin vermiyor sen bilmiyorsun bende seninle geleyim diyor
Kekemelik için neden genetik bölümüne gidiyorsun? Dil ve konuşma terapistlerine gitmelisin.Dkt bölümü ilgileniyor konuşma bozukluklarıyla

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,315
İsim
Furkan Görür
Ayna karşısında sesli kitap okuma. Kalem ile kitap okuma (ağız dudak yorgunluğunu alma) ile yenersin. Ayrıca önce psikolog sonra psikatri ye gidebilirsin. Kekemelik geçmişten gelen bir olaydan ya da aileden kaynaklı oluyor. Yenmesi kolay emek ister 1 yıl da yenersin

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Muhammet Aydın
Kekemelik için neden genetik bölümüne gidiyorsun? Dil ve konuşma terapistlerine gitmelisin.Dkt bölümü ilgileniyor konuşma bozukluklarıyla
Biliyorum bizi gittiğimiz bölümlerden tıbbi genetike gönderdiler en sonunda artık bir şey bulamadılar oraya gönderdiler bende istiyorum eğer gerçekten faydalı olursa dil ve konuşma terapistine gitmeyi ama babam göndermiyor böyle yapıyor hep

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,601
İsim
ismail
Biliyorum bizi gittiğimiz bölümlerden tıbbi genetike gönderdiler en sonunda artık bir şey bulamadılar oraya gönderdiler bende istiyorum eğer gerçekten faydalı olursa dil ve konuşma terapistine gitmeyi ama babam göndermiyor böyle yapıyor hep
18 yaşındaymışsın.Boş vaktinde randevu alıp gidebilirsin.

onurkaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Onur
kekemelik çoğunlukla aileden gelir.
35 yaşındayım senin yaşlarında benimde vardı ama senin kadar değil heycan yapınca oluyordu.
sonradan kendiliğinden geçti.

eğer sende çok fazla varsa hiç konuşamıyorsan dil ve konuşma seyansları oluyor onlara katılabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Muhammet Aydın
Ayna karşısında sesli kitap okuma. Kalem ile kitap okuma (ağız dudak yorgunluğunu alma) ile yenersin. Ayrıca önce psikolog sonra psikatri ye gidebilirsin. Kekemelik geçmişten gelen bir olaydan ya da aileden kaynaklı oluyor. Yenmesi kolay emek ister 1 yıl da yenersin
kekemelik çoğunlukla aileden gelir.
35 yaşındayım senin yaşlarında benimde vardı ama senin kadar değil heycan yapınca oluyordu.
sonradan kendiliğinden geçti.

eğer sende çok fazla varsa hiç konuşamıyorsan dil ve konuşma seyansları oluyor onlara katılabilirsin.
Bütün doktorlara gittim daha dünen de tıbbi genetik doktoruna gittim hepside bir şeyin yok diyor bir şey bulamadılar bir sürü test kan tahlili vb hepsini aldılar sonuçlar normal dediler bende bilmiyorum neden oluyor acaba babam da bu konuda anlayışsız 18 yaşındayım her yere benimle geliyor böyle işler olunca birlikte halletmeye gidiyoruz ben kendim gitmek istesem izin vermiyor sen bilmiyorsun bende seninle geleyim diyor

Sana

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Berkay Erdem Arık
Bütün doktorlara gittim daha dünen de tıbbi genetik doktoruna gittim hepside bir şeyin yok diyor bir şey bulamadılar bir sürü test kan tahlili vb hepsini aldılar sonuçlar normal dediler bende bilmiyorum neden oluyor acaba babam da bu konuda anlayışsız 18 yaşındayım her yere benimle geliyor böyle işler olunca birlikte halletmeye gidiyoruz ben kendim gitmek istesem izin vermiyor sen bilmiyorsun bende seninle geleyim diyor
Tıbbi genetik doktorluk bir durum yok normal konuşma esnasında kekeliyorsan nasıl bir şeyin yok diyorlar gönderiyorlar bize olduğundan farklı anlatıyor olabilir misin bende de pelteklik vardı hafiften dil ve konuşma terapistine gitmen gerekiyor pelteklikten daha kolay kekelemeliğin çözümü hatta filmi var Zoraki Kral adında sürecin nasıl işlediğine dair

Top Bottom