Çözüldü✓ Kendi sistemimi toplayacağım nereden başlamalıyım?

Reaksiyon skoru
8
Herkese iyi günler bu hafta sonu nasip olursa kendi sistemimi toplayacağım bayağı araştırma yaptım ancak buradada sormak istiyorum ilk nereden başlamam lazım?
Sistem şu şekilde
Amd ryzen 7 7700X
Asus prime b650m-k
Msi shadow 2x rtx 5070
Kingston 1tb M2 SSD
32gb(16*2) Ram
Deepcool Le520 240mm ARGB sıvı soğutma
Msi mag forge M100R kasa

Youtube'da bir çok detaylı rehber videosu var izleyerek fikir sahibi olabilirsin.
Yine de basitçe sıralamak gerekirse;
İşlemci - anakarta
SSD - anakarta
RAM - anakarta
Anakart - kasaya
Radyatör - kasaya
Termal macun - işlemciye
Soğutucu - işlemciye
PSU - kasaya
Tüm kablolar - anakarta
Ekran kartı - anakarta
Ekran kartı kablosu - ekran kartına

Youtube'da bir çok detaylı rehber videosu var izleyerek fikir sahibi olabilirsin.
Yine de basitçe sıralamak gerekirse;
İşlemci - anakarta
SSD - anakarta
RAM - anakarta
Anakart - kasaya
Radyatör - kasaya
Termal macun - işlemciye
Soğutucu - işlemciye
PSU - kasaya
Tüm kablolar - anakarta
Ekran kartı - anakarta
Ekran kartı kablosu - ekran kartına
Rehber videolarını izledim neyin nereye nasıl takılacağınıda biliyorum ama nerden başlasam daha kolay olur mesela ilk psu yu takıp kullanacağım kabloları mı taksam daha iyi olur yoksa anakarta bileşenleri takıp soğutma bloğunu mu taksam daha kolay olur

Rehber videolarını izledim neyin nereye nasıl takılacağınıda biliyorum ama nerden başlasam daha kolay olur mesela ilk psu yu takıp kullanacağım kabloları mı taksam daha iyi olur yoksa anakarta bileşenleri takıp soğutma bloğunu mu taksam daha kolay olur
Hayır, tabiikide ilk önce kabloları takmayacasın. İlk işlemciyi anakarta takarsın sonra anakartı kasanın içine oturtursun.

Hayır, tabiikide ilk önce kabloları takmayacasın. İlk işlemciyi anakarta takarsın sonra anakartı kasanın içine oturtursun.
Hocam kusura bakmayın ben anlatamadım galiba yani nereden başlamak lazım nasıl bir sıralama izlemek lazım mesela kimisi ilk radyatörü kasaya takıyor bloğu daha sonra takıyor kimiside ilk bloğu takıyor sonra radyatörü takıyor en basit şekilde nasıl ilerlemek lazım

Hocam kusura bakmayın ben anlatamadım galiba yani nereden başlamak lazım nasıl bir sıralama izlemek lazım mesela kimisi ilk radyatörü kasaya takıyor bloğu daha sonra takıyor kimiside ilk bloğu takıyor sonra radyatörü takıyor en basit şekilde nasıl ilerlemek lazım
Sıralamayı yazdım hocam yukarıya.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,293
Üyeler
183,409
Son üye
meteree
Geri