Neler Yeni

Çözüldü✓ Kendimce araştırarak bir pc topladım yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum

PieLie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Baturalp Çiçek
Bütçe
48000
Anakart :

Asus Prime B650M-R 90MB1H30-M0EAY0 7200 MHz DDR5 AM5 (LGA1718) Matx Anakart​

Ekran kartı :

Galax GeForce RTX 4070 Ti Super EX Gamer 1-Click OC V2 47UZM6MD7JDL 16 GB GDDR6X 256 Bit Ekran Kartı​

İşlemci :

AMD RYZEN 5 7600 38MB 6çekirdekli O/B UHD AM5 65w Kutusuz+Fanlı
Ram :

Goodram Irdm Black 16GB (1X16GB) Ddr5 6000MHZ CL30 Bellek 2x
Power Supply :
MSI MAG A600DN 600W 80+ POWER SUPPLY
SSD :
1 Tb Kıngston Nv3 2280 Gen4 M.2 Pcıe 4.0 Nvme 6.000/4.000 SNV3S/1000G
Kasa :

GamePower Savagis ATX 4* ARGB Fan Temperli Cam Hub Siyah Gaming Kasa düşünüyorum fakat önerilere açığım özellikle kasada emin değilim​

Toplam 48.5 falan

Bünyamina

80+ Platinum
7500f kutusuz fansız tray al. x123 alırsın soğutucu olarak. Kasa olarak buna bakabilirsin. Arttırdığımız parayı da kaliteli psu alarak harcayalım.
Güzel bir sistemin olur bu şekilde.

PieLie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Baturalp Çiçek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
7500f kutusuz fansız tray al. x123 alırsın soğutucu olarak.
Kalın kasa alamam malesef odam küçük o kadar yerim yok 😔
Mesaj otomatik birleştirildi:

7500f kutusuz fansız tray al. x123 alırsın soğutucu olarak. Kasa olarak buna bakabilirsin. Arttırdığımız parayı da kaliteli psu alarak harcayalım.
Benim seçtiğim işlemci daha iyi değil mi neden 7500f'i önerdiniz ne açıdan daha iyi

burakdiA

80+
Psu yeter diye düşünüyorum ama önerilenden yine de düşük kalmış. En az 750-800 watt öneririm. Hem işlemci yada ekran kartı değiştiği zaman yetmeme durumları olmaz.

Bünyamina

80+ Platinum

Benim seçtiğim işlemci daha iyi değil mi neden 7500f'i önerdiniz ne açıdan daha iyi
0.1 GHZ ve dahili ekran kartı farkı için aradaki fiyat farkına yazık. Stok fanlı da alınmaz soğutmuyor o işlemciyi.
Şu kasaya bakabilirsiniz o zaman. Psu dediğim ürüne yönelin.

PieLie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Baturalp Çiçek
Psu yeter diye düşünüyorum ama önerilenden yine de düşük kalmış. En az 750-800 watt öneririm. Hem işlemci yada ekran kartı değiştiği zaman yetmeme durumları olmaz.
Psu için öneriniz nedir spesifik bi öneriniz var mı

burakdiA

80+
Marka olarak Msı, Fsp, Cooler Master, Raaijintek güzeldir. Genelde Teknobiyotikte f/p uygun psu'lar oluyor ara sıra paylaşımlarda denk geliyorum. Geçmiş psu önerilerini incelerseniz görürsünüz.

PieLie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Baturalp Çiçek
Kasa iyi duruyor uygun fiyatlı bir şey sorucam psu öneriniz var mı spesifik olarak ve işlemci için hangi marka soğutucuyu önerirsiniz ?

Kalın kasayı sığdırabilecek bir yer buldum aslında oda planını değiştirerek senin önerin neden kalın kasa daha mı iyi hava sirkülasyonu oluyor

0.1 GHZ ve dahili ekran kartı farkı için aradaki fiyat farkına yazık. Stok fanlı da alınmaz soğutmuyor o işlemciyi.
Şu kasaya bakabilirsiniz o zaman. Psu dediğim ürüne yönelin.
Reyiz PSU olarak MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ GOLD POWER SUPPLY bu olur mu ne dersin ?

Bünyamina

80+ Platinum
Kasa iyi duruyor uygun fiyatlı bir şey sorucam psu öneriniz var mı spesifik olarak ve işlemci için hangi marka soğutucuyu önerirsiniz ?

Kalın kasayı sığdırabilecek bir yer buldum aslında oda planını değiştirerek senin önerin neden kalın kasa daha mı iyi hava sirkülasyonu oluyor

Reyiz PSU olarak MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ GOLD POWER SUPPLY bu olur mu ne dersin ?
Bu psuyu al. 600w tek kanaldan ekran kartını besleyebilmekte. Bu güzel bir değer. 4090 çok rahat kullanılabilir.
Ya akvaryum kasa zannettim o yüzden daha uygununu attım. Zoko amiral tercih edebilirsin iyi bir kasa.
Şekilli güzel durur diye aslında hiç de fena değil o kasa. 7 adet fan var uzay kasaya göre bedava aslında.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Merlin
Bu psuyu al. 600w tek kanaldan ekran kartını besleyebilmekte. Bu güzel bir değer. 4090 çok rahat kullanılabilir.
Ya akvaryum kasa zannettim o yüzden daha uygununu attım. Zoko amiral tercih edebilirsin iyi bir kasa.
Şekilli güzel durur diye aslında hiç de fena değil o kasa. 7 adet fan var uzay kasaya göre bedava aslında.
Psu olarak bunu önerebilirim aynısını kullanıyorum

Ekler

• IMG_3865.png
    IMG_3865.png
    490.4 KB · Hit: 9

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
Burak

Fiyat olarak daha düşük aşağı yukarı aynı performansa yakın değerler alırsın ve işlemci soğutucu ucuz ve performansı iyi geriye para artar eksiklerini tamamlarsin diye diyor

PieLie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Baturalp Çiçek
Sadece şeklinden değilde akvaryum kasanın görünüşü hoşuma gitti 7 fanlı falan dediğin kasa çok sönük geldi akvaryumdan sonra :D çok alt kalite gibi duruyor tereddütte kaldım açıkçası kasa konusunda. 48k bütçe var demiştim olduk 54klık :D

Psu biraz pahalı yaptı sistemi ben uzun süre 4070 ti superden çıkmam diye düşünüyorum daha uygun fiyatlı daha mantıklı bir Psu yok mu acaba

Son düzenleme:

Bünyamina

80+ Platinum
Sadece şeklinden değilde akvaryum kasanın görünüşü hoşuma gitti 7 fanlı falan dediğin kasa çok sönük geldi akvaryumdan sonra :D çok alt kalite gibi duruyor tereddütte kaldım açıkçası kasa konusunda. 48k bütçe var demiştim olduk 54klık :D

Psu biraz pahalı yaptı sistemi ben uzun süre 4070 ti superden çıkmam diye düşünüyorum daha uygun fiyatlı daha mantıklı bir Psu yok mu acaba
Gold versiyonu bu da.

Top Bottom