Neler Yeni

Kes onu kampanyasında gümrük vergisi var mı?

lexmeno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Umut Öztürk
Arkadaşlar bu kampanyadan 1 adet 150 tl 1 adet 300tl'lik ürün aldım 2tl vergi ve 12 tl vergi olarak iki ürüne ayrı olarak ödedim karttan çekildi. Kargocu gelince nakit olarak ödeme gerçeklşiyor mu gümrük vergisi için lütfen ona göre iptal edeceğim siparişimi.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sepette ürünün fiyatına ek olarak "vergi" diye bir ödeme seçeneği çıktıysa ve onu ödediysen gelmez. Bazı ürünlerde çıkıyor bazı ürünlerde çıkmıyor. Eğer vergi çıkmadıysa PTT ile gelecek ve elden nakit olarak vergisini ödersin.

lexmeno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Umut Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sepette ürünün fiyatına ek olarak "vergi" diye bir ödeme seçeneği çıktıysa ve onu ödediysen gelmez. Bazı ürünlerde çıkıyor bazı ürünlerde çıkmıyor. Eğer vergi çıkmadıysa PTT ile gelecek ve elden nakit olarak vergisini ödersin.
Çıktı hocam zaten onu ödedim. Çıkmaz diyorsanız siparişi iptal etmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maxiumum ne kadar olabilir iki eşya için aldığım yazdım kaça aldığımı ve normalde kaç tl olduklarını.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Çıktı hocam zaten onu ödedim. Çıkmaz diyorsanız siparişi iptal etmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maxiumum ne kadar olabilir iki eşya için aldığım yazdım kaça aldığımı ve normalde kaç TL olduklarını.
İndirimle beraber eşyalara kaç lira ödedin?

lexmeno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Umut Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İndirimle beraber eşyalara kaç lira ödedin?
Şöyle anlatayım ;

İki ürünü de link kampanyası sayesinde %99 indirme aldım yani bedava gibi. Ama ödeme kısmında iki ürüne de vergi çıktı yani vergiyle almış gibi oldum.

150 TL lik ürünü 2TL vergi ile, 300 TL lik ürünü ise 12 tl vergi ile aldım karttan çekti. daha fazla herhangi bir şey çekmedi.

slayerzs34

80+ Bronze
Şanslık bir şey yok hocam. Vergi sepette çıkarsa bir şey ödemezsiniz. Çıkmazsa gelince elden alırlar. Son 2 ayda birçok ürün aldım süreç böyle işliyor.
Ödersin. Eğer gümrük memuru ürünü sakıncalı görürse açacak kontrol edecek bir çok ekstra ücreti var bunun örnek olarak

lexmeno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Umut Öztürk
Şanslık bir şey yok hocam. Vergi sepette çıkarsa bir şey ödemezsiniz. Çıkmazsa gelince elden alırlar. Son 2 ayda birçok ürün aldım süreç böyle işliyor.
yazdım hocam.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Şöyle anlatayım ;

İki ürünü de link kampanyası sayesinde %99 indirme aldım yani bedava gibi. Ama ödeme kısmında iki ürüne de vergi çıktı yani vergiyle almış gibi oldum.

150 TL lik ürünü 2TL vergi ile, 300 TL lik ürünü ise 12 TL vergi ile aldım karttan çekti. daha fazla herhangi bir şey çekmedi.
Normalde vergiyi almış olmasa gümrükte ürünün faturasındaki fiyata göre yani senin indirimli fiyatına bakıp vergisini hesaplıyorlar. Tabi memur şüphelenmediği sürece. Şüphelenirse ürünü araştırıp kendi fiyatı üzerinden tekrar vergilendirme hakkı var. Ben çoğu ürünü düşük fiyattan aldım hiçbirinde de böyle bir durumla karşılaşmadım. Şans kısmı arkadaşın dediği gibi burada devreye girebilir.

lexmeno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Umut Öztürk
Normalde vergiyi almış olmasa gümrükte ürünün faturasındaki fiyata göre yani senin indirimli fiyatına bakıp vergisini hesaplıyorlar. Tabi memur şüphelenmediği sürece. Şüphelenirse ürünü araştırıp kendi fiyatı üzerinden tekrar vergilendirme hakkı var. Ben çoğu ürünü düşük fiyattan aldım hiçbirinde de böyle bir durumla karşılaşmadım. Şans kısmı arkadaşın dediği gibi burada devreye girebilir.
Mesela 300tlden hesaplasa ne kadar gümrük çıkabilir?

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ödersin. Eğer gümrük memuru ürünü sakıncalı görürse açacak kontrol edecek bir çok ekstra ücreti var bunun örnek olarak
Evet bu da bir ihtimal ama ben benzer durumlardan birçok alışveriş yaptığım için karşılaşmadım. Dediğiniz şans işi burada devreye giriyor.

Top Bottom